Köy Okulu Normu Hakkında.

Kodla Büyü
valla hocam mevzuatı bilmem ama ben de köy okulundayım. 7 saat ders için bana norm açılıyor. Mutlaka bi yerlerde olması lazım bana açılıyorsa..

Kastamonu daha yeni yüzleşti bu durumla.
Neye dayanarak 6 olduğunu öğrenmem lazım acil.

Arkadaşlar eğer okulunuz eğitim bölgesine girmiyorsa 6 saat derse bir 1 Norm verilir. Eğer eğitim bölgesi içerisinde iseniz tüm eğitim bölgesindeki ders sayısına göre norm belirlenir ve ders sayısı fazla olan okuldan başlanarak normlar dağıtılır.

Köy okulları da eğitim bölgesi içesinde sayılmadığından 6 saat ders var ise norm vardır demektir.

ben de köyde çalışıorum, 6 saat dersim var ve formatörüm arkadaşlar..
sıkıntı yok yani..:)

İlginize teşekkürler arkadaşlar. Ama bunu dayandırabileceğim resmi yazı lazım. Müdür Bey'in de bu konuda tam bilgisi yok, o yüzden tereddütteyiz.

http://mevzuat.meb.gov.tr/'de bulamadım bu konuyu tam olarak açıklayan kısmı.

İlçeyi arayıp sorsun yaa...seni durduk yerde okuldan mı gönderecek yani. Doğru olanı yapmaya çekiniyor ama yanlış yapmaya can atıyor.

Hocam vermiş olduğunuz yönetmelikte aynen yazıyor;
İl veya ilçe merkez nüfusu (Belediye hudutları dahilindeki nüfus ) 30.000 den az olan yerleşim merkezlerinde birden fazla Eğitim Bölgesi oluşturulmayacaktır. Nüfusun 30.000 den fazla olduğu yerleşim merkezlerinde birden fazla Eğitim Bölgesi oluşturulabilmesi için;
a. En az 5 örgün eğitim kurum müdürlüğünün bulunması,
b. Örgün eğitim kurumlarındaki kayıtlı öğrenci sayısının en az 3.000 olması,

gerekmektedir.
Bu iki özelliğin bir arada bulunmaması halinde, Eğitim Bölgesi oluşturulmayacaktır. Başka bir anlatımla sadece nüfus tek ölçüt olarak alınmayacaktır.

normalde tüm okullarda 6-30 saat arası bir normdur, ama il veya ilçe merkezinde yada eğitim bölgesi olabilecek bir yerde çalışanlar için okul normu dışında eğitim bölgesi normu vardır. tüm arkadaşlar norm fazlası olup olmadıklarını kontenjan.meb.gov.tr deki internet sitesinden okullarının mebbis şifresi ile giriş yaparak görebilirsiniz.

BBNET
Geri