Joomlada Diğer Sayfaya Geçtiğimde Yazılar Küçülüyor-Yardım

Kodla Büyü

desertrose

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba, okuluma joomlada yeni bir web sitesi yaptım ancak bileşen kurulu olan sayfalara geçtiğimde görünüm çok küçülüyor, okunmuyor hiç bir şey. Örn: Brifing ve foto galeri bölümü. Kullandığım şablonun banner bölümünde Smaller, Reset, Bigger şeklinde font linkleri vardı, onları kaldıramayı başardım ancak hala sayfanın neden küçüldüğünü anlamış değilim. Sorunun ne olduğunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Tema değiştirince problem çözüldü

desertrose' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, okuluma joomlada yeni bir web sitesi yaptım ancak bileşen kurulu olan sayfalara geçtiğimde görünüm çok küçülüyor, okunmuyor hiç bir şey. Örn: Brifing ve foto galeri bölümü. Kullandığım şablonun banner bölümünde Smaller, Reset, Bigger şeklinde font linkleri var, onları da kaldıramadım bir türlü. Yardıma ihtiyacım var
http://www.denizciler.k12.tr
hocam sorun temanızla alakalı. bannerdeki smaller,bigger, reset font büyüklüğü için konulmuş. tema yöneticisinden kapatılıyor olması lazım. yazıların küçüldüğü sayfada bu tuşlar kaldırılmış zaten. sıkıntı burdan kaynaklanıyor sanırım.

tdepkamil hocam evet sorun ordan kaynaklanıyor. ancak ben kodlardan anlamadığım için temanın kodu içerisinden o bölümü bulamıyorum

hocam mozillada firebug eklentisini kur daha kolay bulursun değiştirmek istediğin bölümü..joomla hangi sürümü kullandınız

Joomla 1.7 kurdum hocam. tema ana sayfasını düzenleden şu kodu çıkardığımda bannerdaki small bigger reset bölümleri gidiyor. Ancak o zaman da bütün sayflarım çok küçük görüntüleniyor
<script src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/dima_global/javascript/md_stylechanger.js"type="text/javascript" defer="defer"></script>
<script type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/dima_global/javascript/hide.js"></script>

<script type="text/javascript">
var fontSizeTitle='Font Size';
var bigger='Bigger';
var reset='Reset';
var smaller='Smaller';
var biggerTitle='Bigger';
var resetTitle='Reset';
var smallerTitle='Reduce';
</script>

hocam bezz templatede sağ kolonda ayarları vardı font size gibi devre dışı bırakın sizin templatedede bu şekilde bir ayar olmalı..sildiğiniz kısmı ekleyin öle yapın umarım olur

Şablon Yöneticisi---Şablonlar---beez 5 Ayrıntıları---Ana Sayfa Şablonunu Düzenle dedikten sonra index.php'de bulunan <div id="fontsize"></div> yazan yeri silerseniz, kaldırmış oluyorsunuz. sizin templateye uyar umarım

Dediğiniz yeri sildiğimde banner bölümündekiler gidiyor, ancak sayfalarımın tamamı küçülüyor böyle yaptığımda

Template ismi dima global hocam. font size changer dosyasını ekliyorum. burdaki kodlardan değiştirilmesi gerekiyor sanırım :?

Ekli dosyalar

beez 5 temasında <div id="fontsize"></div> satırını sildim sorun olmadan kaldırabildim.sizin templateyi bilmiyorum ..

Hocam öyle bir satır var, kaldırdığımda smaller, bigger,reset bölümleri görünmüyor. Ama temamın tamamı küçük oluyor o zaman

herohamster' Alıntı:
:? kusura bakmayın hocam yardımcı olamadım pek kolay gelsin size
Estagfurullah hocam, tesekkür ederim.
div id olan o satırı cıkardım. Şu an bannerda font size bölümüm görünmüyor. Ancak ilk mesajımda yazdığım gibi bileşenlerin olduğu kısımlar açılırken metin boyutları küçülüyor. Örnek: Brifing ve fotograf galerisi bölümleri. Sorunun ne olduğunu bilen bir arkadaşımız çıkar umarım

Sorunun temadan kaynaklandığından emin olmak için başka bir download bileşeni ile denemek lazım. Bunu yaptınız mı bilmiyorum ama phocadownload yerine jdownload bileşenini tavsiye ederim. bence kodlarla uğraşmadan önce bunu bi deneyin

Malesef hocam eklentiyle ilgili değil. Ziyaretci defteri bileşeni ekledim. Onda da aynı problemi veriyor, sayfa küçülüyor :cry:

BBNET
Geri