joomla'da banner nasıl ayarlanır?

Kodla Büyü

ttalan46

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar,joomlayı yeni öğrenenelerdenim. Bir template buldum ve onun üzerinde değişiklik yapmaya çalıştım ama okulun kendi banner'ını ekleyince yüksekliği ve genişliği tam ayarlayamadım. Banner'ın sadece yarısı görünüyor. bunu nasıl ayarlayabilirim?Şimdiden teşekkürler...

Ewet arkadaşlar bende aynı durumdayım ve bende bu soruya yanıt arıyorum.Ayrıca Mesela bulmuş olduğumuz temada sağda olan bir bileşeni sola alabilmemiz mümkünmü?

ilk soru için:
en kolay yöntem templates klasörünün içerisindeki ilgili şablonun klasörüne girin. oradaki banner dosyasını bulun ve boyutlarını hiç değiştirmeden düzenleyip yine aynı yere ftp'den gönderin.

zor olanı ise : benim bannerım daha geniş yada uzun diyorsan gönderme işleminden sonra aynı yerdeki css klasörüne girip css kodlarında yükseklik ve genişlik bölümlerini değiştirmen lazım
(Not : şablondan şablona değişir bu kodların yeri)

2.soru için :

her temanın modül pozisyonu farklıdır. örnmeğin sen sağdakileri sola alacaksan kurulu olan template'inin left modül pozisyonunun tanımlı olması gerekir.
kurulu templatenin hangi pozisyonları desteklediğini öğrenmek için adres satırına alttaki kodu yaz :

www.siteninadi.com/index.php?tp=1

hocam özel html modül olştr. Konumu secerken banner- banner1 gibi secenekleri sec . Ama xapex hocamın dediği gibi temaya göre de değişir ama sen yine de modülü oluştururken konumu banner- banner1 gibi sec dene derim ben de temanızı görmek lazım net bir şey diyebilmek için..

BBNET
Geri