JOOMLA YARDIM......

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hlyzkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hlyzkn

Aktif Üye
Arkadaşlar ben joomla öğrenmek istiyorum ama öğrenebilmem için önce programı indirmem gerek indirdiğim yerlerden çalıştıramadım lütfen bu konuda yardımcı olun nereden indirebilirim ve kurulum yaparkern veya yapmadan önce nelere dikkat etmem gerek bana detaylı bir şekilde anlatırsanız çok sevinirim

çizgitagemde eğitim dersleri var hocam orda ayrıntılı anlatıyor her aşamasını...

önce php desteği olan bir sunucudan alan satın alın,cplesk panelden sitenizi açıp mysql veitabanı oluşturunuz.Bu oluşturduğunuz veritabanı kullanıcı adı ve şiftrelerini bir yere not alınız.sonrasında o alana indirdiğiniz joomla sürümünü klasörlerinin tümünü atınız..install lasörüyle beraber atılacaktır.internet adresinizi internet tarayıcısına yazdığınızda ilk seferinde bir kurulum gelecektir bu kurulumu gerçekleştirirken veritabanı adı ve şifrelerini istediğinde not aldığınız veritabanı adı ve şifresini gerekli yerlere giriniz.sonrasında ftp ile bağlanıp install klasörünü siliniz.

artık joomla siteniz hazır gerekli değişiklikleri http://siteniz.k12.tr/administrator den yapabilirsin kolay gelsin

Arkadaşlar verdiğiniz adresler için öncelikle teşekkür ederim.Sorumlarım çok basit kalabilir ama bilmediğim içn bazen en basit nokataları bile anlayamıyorum şimdi joomla programını kurmam için bir sunucuya gerek var bu sunucu okul web siteleri için kullandığımız ftp://ftp.meb.k12.tr adresi olabilir yada şöyle sorayım joomla ile okul sitemi yapma istesem joomlanın kurulumu için izlemem gereken adımlar neler olmalı

hlyzkn' Alıntı:
Arkadaşlar verdiğiniz adresler için öncelikle teşekkür ederim.Sorumlarım çok basit kalabilir ama bilmediğim içn bazen en basit nokataları bile anlayamıyorum şimdi joomla programını kurmam için bir sunucuya gerek var bu sunucu okul web siteleri için kullandığımız ftp://ftp.meb.k12.tr adresi olabilir yada şöyle sorayım joomla ile okul sitemi yapma istesem joomlanın kurulumu için izlemem gereken adımlar neler olmalı

Okul sitelerinin bulunduğu meb sunucularında php desteği olmdığından Joomla kuramazsınız. Öğrenme amaçlı olarak internet ten Wamp Server indirip kurduktan sonra Joomla kurulumu yaparak localde çalışabilirsiniz.

BBNET
Geri