Joomla ya bileşen yapmak mantıklımı

Kodla Büyü

HeroMoonSun

Site Gezgini
joomla için internette yüzlerce bileşen modul var. siz PHP biliyor olsanız joomla framework ünü kullanarak ücretli modül bileşen vs yaparmıydınız?
Sizce piyasada olmayan veya eksik yöneleri olan hangi bileşenlerin yapılması doğru olur. Bu iş için vakit harcamak doğru olurmu.
Aklınıza gelen ama internette omayan eklentileri yazarmısınız.

1- Nöbetçi eczane modulu , bileşeni
2- ...

eğer php bilseydim elimden geldiğince ÜCRETSİZ modül ve bileşen yapmak isterdim. sonuçta joomla ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi.

Ama ücretsiz nereye kadar olurki. Joomla sanıyorum bir şekilde finanse ediliyor. Çalışanlar profosyonel ve emeklerinin karşılığını bir şekilde alıyorlardır.
Joomla için piyasada bir sürü ücretli genişleme paketi ve tema var ücretsiz yapmayı gönül ister ama emeğin karşılığı olmalı. Bağış desen bizim millet okadar duyarlı değil yazılım konusunda linsanslı kullananlar bile gereksiz masraf olarak görüyor lisans ücretini bağışı kimsenin yapacağını sanam.
Benim merak ettiğinim Türkiyede hangi bileşen ve modullere ihtiyaç duyuluyor. ve bulunamıyor. Tesbit etmek istiyorum
Bunu birde joola forumlarına yazmak lazım.

Joomla konusunda uzunca bir zamandır çalışmaktayım. İşin daha çok tasarım kısmındayım ama eklentiler için söyleyebileceklerim şunlar:

bence kesin tutacak eklentiler:
1. İlan, alım satım eklentisi (değişik eklentiler mevcut ama sade basit kullanışlı bir şeye ihtiyacı var insanların)
2. Emlak eklentisi.
3. Online oyun eklentisi.
4. Video eklentisi.(başarılı bir tane mevcut ama rakip daha sade ve kullanışlısını yapabilirseniz çok para kazanabilirsiniz.)

BBNET
Geri