Joomla Veritabanı paylaşımı

Kodla Büyü

Internet

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
biliyorsunuz bizim joomla da en çok sıkıntı çektiğimiz bölüm kategori vs leri detayına kadar yazıp beceremememizdir...
şimdi okul sitelerinde genel menu ve bölümler belli daha önce yapmış ve veritabanını (özel birşey yoktur genel menuler) paylaşaca olan var mı ...
SQL manager da veritananını dışa aktar bölümü mevcut ordan sıkıştırılmış halde transfer edilebiliyor ...

menuleri hazır bir veritabanı için paylaşım bekliyorum ...
şimdiden teşekkürler

Güzel düşünce ama..
Pek anlamam ama, menüleri genelde bileşenlere bağlı olarak eklediğimiz için iyi bir sonuç alınırmı bilemem.
özellikle resim galerisi, personel, iletişim, ziyaretci defteri menüleri...

Belli tabloları istediğin gibi paylaşırsın joomla sürümleride aynıysa sorun yok.
Ama menülerdeki linklenmiş öğeler (bölüm-kategori-sabit içerik-bileşen ... vs) id ile temsil ediliyor. full veritanını baylaşırsan bütün öğelerin idileride yanlarında gideceyinden sorun olmaz. Ama sadece menüleri paylaşım dersen tıklandığı zman hedefin bulunmama ihtimali yüksek veya id faklı bir öğeğe ait olur . Sen tarihçeye tıklarsın sayfa idareciler.php olarka geele bilir.
onedenle full veritanını paylaşıp sonra joomla admininden fazlalıkları silmek daha sağlam olur

alpaygunes' Alıntı:
Belli tabloları istediğin gibi paylaşırsın joomla sürümleride aynıysa sorun yok.
Ama menülerdeki linklenmiş öğeler (bölüm-kategori-sabit içerik-bileşen ... vs) id ile temsil ediliyor. full veritanını baylaşırsan bütün öğelerin idileride yanlarında gideceyinden sorun olmaz. Ama sadece menüleri paylaşım dersen tıklandığı zman hedefin bulunmama ihtimali yüksek veya id faklı bir öğeğe ait olur . Sen tarihçeye tıklarsın sayfa idareciler.php olarka geele bilir.
onedenle full veritanını paylaşıp sonra joomla admininden fazlalıkları silmek daha sağlam olur
tablodaki alan adlarını kullandığın veritabanındaki tablonun alan adlarına uydurup ithal(import) edersen sorun olmaz...
benzersiz alandaki veriler çakışmamalı tabi.

sayın hocalarım joomla sitem çökmüştü. hosting firmam bana yeni bir kurulum yaptı ve eski bilgilerimi yüklemem için veri tabanımı bana mail attı ama ben veri tabanından nasıl yükleme yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var sa yardımcı olabilirmi acaba ?

Hocam sana veritabının belirli bir bölümü lazımsa localhostta bir joomla pasketi kur istediğin işlemi gerçekleştir. Başka birinin paylaşmasından daha saklıklı olur sanırım. :)

bana menuleri tamam hazır genel menü ayarları yapılmış lazımdı bunu yazdığım zaman ...
bunun da SQL de veri aktar bölümünden yapıldığını biliyorum bir şekilde yazmıştım, hani başlangıçta joomla "default veri" olarak menu ve yazılar ekliyor yaa ...
onun gibi mesela okul için lazım menuleri hazır bir "default okul verileri" şeklinde iyi olur sanırım haa :idea:

BBNET
Geri