Joomla Site Modül Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yunus48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yunus48

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar, çalıştığım il müdürlüğümüz için joomla site yapmışlar, nasıl olduğunu anlayamadan üzerime kaldı :) siteye ziyaretçi modülü olarak mod_vcnt_v2.5-4 modülü kurdum ama tr dosyasını nereye atacağımı bilemedim. Türkçe yapmak istememdeki sebep sayaç altında şuan .. kişi sitede gibi bir yazı yazsın istiyorum. İkinci olarak da sitenin alt kısmında bakanlığın, valiliğin gibi küçük logolar halinde web bağlantıları yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

yunus48' Alıntı:
Kusura bakmayın, yazmayı unutmuşum :( http://www.muglacaliskur.gov.tr
sitenin düzeltilmeye ihtiyacı var,yalnız ben olsam güzel bir tema kurarım. temayı artister demo sürüm ile yapmışlar yarım kalmış gibi
öncelikle header olmamış
Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü yazısı headerin içinde yazsa daha iyi olur altta yazması hoş olmamış headeri baştan yapsanız daha iyi olur
sol sütun boş kalmış oraya birçok modül kurulabilir
ana sayfaya herhangi bir slayt olsa daha güzel olur
makalelleri çift sütunda sayfalandırabilirsiniz bunun gibi birçok eksik var

şimdi sorularınızı cevaplayayım
sitede ziyaretçilerin yönetim paneline girmeden yazı yazabilmeleri ancak k2 bileşeniyle mümkündür
www.siverekcumhuriyet.k12.tr ile www.sivereksefkat.k12.tr sitelerinde öğretmenler yönetim paneline girmeden yazı ekleyebiliyorlar

ziyaretçi sayacı türkçe gözüküyor ve bir sorunu yok gibi
sayfa altı reklamları da altta link1 link2 yazan modül pozisyonunda dreamweawer ile yaptığınız footeri özel html müdülünde yayınlayacaksınız

Evet yapılacak çok iş var fakat joomla çok bilgim yok ve kurumda diğer işlerimde çok yoğun :( siz değerli arkadaşlarım yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. İlk olarak temayı bende beğenmiyorum ilk kuran kişi bunu yapmış, güzel bir tema önerirseniz kurmak isterim, işkur olarak mavi beyaz tonlarını kullanıyoruz, bu renklerde olursa sevinirim.
Header kısa sürede yaptım, güzel birşey yapmak istiyorum fakat işsizler ve işverenlere hitap edecek birşey düşünüyorum ama bulamadım :(
Sol sütuna da biraz modül koymam lazım, stratejik planımız var pdf olarak bunu oraya link koyarak nasıl yayınlaya bilirim site içerisinde açılsın istiyorum. Bunun yanında personel fotoğrafları, gazete haberlerinde çıktığımız resimleri burada yayınlamak istiyorum ama hangi bileşen yada modül olur fikrim yok.
anasayfada haberlerin ortasında site header altında kurum resimlerinden seçmelerin rastgele geçtiği bir modül olablir ama onu da nasıl yaparım bilgim yok :(
makale başlıklarını küçültmem ve rengini değiştirmem gerek oda nasıl yapılır bilmiyorum :(
Eğer yardımcı oolursanız çok memnun kalacağım, iyi günler.

sanırım yolun başındasınız
öncelikle joomlatr.org sitesindeki joomla videoları izlemenizi öneriirm.
tema olarak yootheme revista temasının renkleri sizin kuruma gider

Günaydın arkadaşlar, izinde idim cevap yazamadım, çünkü şifremi bir türlü giremedim, şifre unuttum linkinden epostama şifre de gönderemiyorum, kurumda otomatik şifre tanımlı olduğu için girebiliyorum. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Size bir sorum daha olacak, personel fotoğraflarımızı her servisi bir katagoride olacak şekilde sitemizde nasıl yayınlayabilirim, hangi bileşen uygun olur?

Teşekkür ederim, bu resim galerileri sanki anasayfa için, personelleri servis, servis göstere bilirmiyim bu bileşen ile?

BBNET
Geri