joomla position/pozisoyon yerini nasıl değiştirebilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sfym
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sfym

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhabalar
Temanın pozisyonlarının yerlerini gösteren resmi ekledim.index ve template sayfaları da ekte var.
Resimdeki 15.pozisyonu yani slideshow kısmının banerın üstünde(position13'ün üstü) görünmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• ekrangörüntüsü12.jpg
    ekrangörüntüsü12.jpg
    20.1 KB · Görüntüleme: 832
  • index_ve_template.rar
    index_ve_template.rar
    8.1 KB · Görüntüleme: 26
temanın içinde bulunan index.php dosyasını inceleyin hocam. Ya da buraya ekleyin inceleyelim

bu şekilde temanın php dosyalarını editlemek lazım eğer sıfırdan bir site kuruyorsunuz o bölgede boş yer bulunan bir tema seçmenizi öneririm.
İlle de bu temayı kullanacaksanız temanın varsalıyan ana sayfasındaki 15. pozisyonu kopyalayıp yeni bir pozisyon olarak eklemeniz gerekmektedir ardından temanın temaplatte.xml ml dosyasına ve bağlantılı tüm css dosyalarını ilişkilendirmelisiniz.
bu iş hiç de kolay değil. Rockettheme nin tüm temalarında bu bölgede tam dolu pozisyon bulunmaktadır tavsiye ederim

Bir başka sitede konuyu açtığımda şu cevap verildi: index.php dosyasında 132. satırdan 160. satıra kadarki kısmı alıp 88. satıra yapıştır.
Denildiği gibi yaptım.En üstte slayt çıktı ancak slaytın varsayılan hali geliyor.Yani benim yüklediğim fotoğrafların olduğu hali gelmiyor.Eski yerine aldığımda ise geliyor.Anlamadım nedenini.Ben yine slaytı template teki yerinde kullanacağım.
Yardım edenlere teşekkürler.

BBNET
Geri