joomla okul sitesine virüs bulaşmış

Kodla Büyü
hocam sitende kullandığın bir ifreme'den dolayı bu uyarıyı alıyorsun.
Bedava burç, hava durumu, döviz bilgisi gibi şeyleri veren sitelerden alıntı yapıyorsan kaldır.
Aynı durum bendede olmuştu.

Öncelikle siteni google'a kaydet. Site tarama bölümünde bu uyarıyı hangi dosyadan aldığını belirtecektir.o dosyayı silip google'dan tekrar siteni taramasını iste.
2 güne tekrar tarayıp o uyarıyı kaldırıyor

Sitenize iframe virüsü atılmış olabilir...ftpnizden pcnize indirip Virüslü dosyaları bulun...Advanced find and replace programıyla bunu yapabilirsiniz...Sonra bu temiz dosyaları yeniden ftp ile atın bu arada ftp şifrenizide değiştirmeniz gerekli...

Hali hazırdaki virüslü Joomla dosyalarınızı yenisi ile değiştirin, bu esnada yaptığınız değişiklikleri yedeklemeyi unutmayın.
Daha sonra bilgisayarınıza bir virüs taraması yapın.
FTP şifrenizi değiştirin.
iframe virüsünden kaynaklanıyor.

Joomla son sürümünü indirin ve instilation klasörü dışındaki dosyaları hepsini üzerine tekrar yaın sonra ftp şifrenizi değiştirin. bu işlemlerden sonra Bu web sitesinin sahibiyseniz, Google Web Yöneticisi Araçları'nı kullanarak sitenizin incelenmesini isteyebilirsiniz. Google Web Yöneticisi Yardım Merkezi'nde inceleme işlemi hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

:wink:

1-öncelikle bilgisayarınızı güzelce temizleyin
* combofix
(ve asla web sitenizi açmayın aynı virüsü tekrar yersiniz.)
bu mümkün değilse temiz bir bilgisayar kullanın ve siteyi açmayın.

2-dosyaları ftp den indirip <iframe> ile başlayan ....ru:8080 satırlarını silin

3- dosyaları ftp ye atmadan ftp şifresini değiştirin.

4-cuteftp yerine filezilla kullanın

zira beni de çok uğraştırmıştı. çözdüm...

kolaylık oluyo ama hiçbir zaman ftp programlarının şifreni saklamasını isteme...

arkadaslar host takı www klasorundekı herseyı sılıp
tekrar yedegımızı atsak bı sorun olur mu

BBNET
Geri