joomla kurulum yardım

Kodla Büyü

butterfly2

Üye
hocalarım ben joomla kurmaya çalışırken veritabanına bağlanılamadı diye bi uyarı veriyo bu nedern olur? bi de easyphp de mysql başlatılamıo bi türlü.
ben joomlayı merak edip site tasarlamak isteyen bir öğrenciyim,siz değerli öğretmenlerimden yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler :cry: :cry: :cry:

Adı üstünde veri tabanına bağlanamıyor, ya veri tabanı oluşturulmadı/doğru oluşturulmadı, ya da şifre-pasword-db. yolu/adı doğru verilmedi. Bunları tekrar kontrol edin.

Zaten uyarının sebebi mysql in calisir durumda olmamasi. Yani oncelikle mysql i calistirman lazim ondan sonra kuruluma gecersin. Servislerden mysql i tekrar baslatmayi dene. Eger mysql calismiyorsa farki bir programla deneyebilirsin. Hangisini kullandigini bilmiyorum ama apache i tavsiye ederim.

butterfly2' Alıntı:
hocalarım ben joomla kurmaya çalışırken veritabanına bağlanılamadı diye bi uyarı veriyo bu nedern olur? bi de easyphp de mysql başlatılamıo bi türlü.
ben joomlayı merak edip site tasarlamak isteyen bir öğrenciyim,siz değerli öğretmenlerimden yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler :cry: :cry: :cry:

wamp server i denemeni tavsiye ederim..

http://www.inndir.com/WAMP5-39936p.html

yalnız biraz eski versiyonu kurarsan daha iyi olur yeni versiyonda php hatası veriyor...(yulkarıdaki link eski versiyon)

wamp kurduktan sonra veritabanı eklemek gerekiyor..daha sonrasını yaparsın zaten

Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL bu hatayı verıyor ...ben eas yphp kulanıyorum mysql ve apache duzgun calısıyor diyor ne yapmam gerekır ayrıca aynı portu kulanıyolardı degısdırdım

ben wamp'ı kullanıyorum ve bahsedilen hata kurulum aşamasında 4. basamakta çıkıyor. 4. basamak veritabanı ayarlarının yapıldığı kısımdır. burada veritabanı türü,sunucu adı, kullanıcı adı, şifre ve veritabanı adı gibi bilgilerini ister. şifreyi bu aşamada girmeye çalışıyorsanız şayet aşağıdaki hatayı alırsınız.

"Veritabanına bağlanılamadı. Dönen hata numarası: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL "

yapmanız gereken 4. basamakta yani veritabanı ayarlarının yapıldığı bölümde şifre bölümünü boş bırakıp, diğer bilgileri doldurmaktır. şifreyi 6. basamak olan "yapılandırma ayarları" bölümünden belirleyeceksiniz. böylelikle temiz bir kurulumu sonlandırmış olursunuz.

@butterfly2 hala sorun varsa, tekrar yazarsın. kolay gelsin.

merhaba değerli hocalarım wamp server ile başım dertte joomla da sürekli hata veriyor kullandığım wamp server sürümü 2 joomla ise 1.5 ne yapmalıyım acaba joomla 1.5 wamp server ın hangi sürümü ile çalışır. yardımcı olabilrseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

Büyük ihtimalle Vista kullanıyorsun.O zaman c:/Program files dizinine kurulu olan Easyphp klasörünü C:/ dizinine alman lazım . Böylelikle Mysql e erişilebiliyor.

imgeyilmaz' Alıntı:
merhaba değerli hocalarım wamp server ile başım dertte joomla da sürekli hata veriyor kullandığım wamp server sürümü 2 joomla ise 1.5 ne yapmalıyım acaba joomla 1.5 wamp server ın hangi sürümü ile çalışır. yardımcı olabilrseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

bendeki wamp ın sürümü de 2 ve aynı şekilde joomla 1.5 kullanıyorum. XP de herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. wamp ın masaüstü simgesine sağ tıklayıp, uyumluluk sekmesine gelip o ekranı bi inceleyin hocam. :wink:

BBNET
Geri