joomla garip kullanıcı hesapları ve ziyaretçi defteri kayıt

Kodla Büyü

mudamet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bir süredir joomla sitemde ortalama hergün birer tane garip kullanıcı hesapları açılıyor. bazen de yine yabancı ziyaretçi defteri kayıtları oluşturuluyor. bi yerlerde yine bi virus,trojan,spam birşey var galiba. nedir acaba bu iş ?

İsim - whodoNapdoock
e-Posta - vi.tai.ssi.mot.rade@gmail.com
Kullanıcı adı - whodoNapdoock
İsim - fletDolfHeibe
e-Posta - DregeLigRem@meyzo.net
Kullanıcı adı - fletDolfHeibe
sim - buymedicationszz
e-Posta - edwardradik@mail.ru
Kullanıcı adı - buymedicationszz
İsim - dernixzw
e-Posta - dernix@styleforyour.in
Kullanıcı adı - dernixzw
İsim - awareAppott
e-Posta - 503911@adultmonster.co.cc
Kullanıcı adı - awareAppott
İsim - ucuzemlak
e-Posta - xcvxcvxcvs@yandex.ru
Kullanıcı adı - ucuzemlak

bunlar otomatik olarak hesap oluşturup reklam bırakan botlar, gerçek kişiler değil yani.
bunu engellemenin tek yolu var üye olma bölümüne güvenlik kodu eklemek (captcha)

sizin okulun sitesinde de aynı kullanıcı hesabı oluşturma modülü var. sizde yok mu hocam bu sorun. joomla da güvenli kodlu kullanıcı hesabı oluşturma modülü var mı elinizde

benim okul sitesindede oluyordu hocam
ekteki modülü kurarsan üye girişindeki botları engelleyebilirsin.
ziyaretçi defteri ise güvenlik kodu kullanan bir bileşen kurman gerekir.

hocam bu bileşene böyle bir sürü hata verdi. emin misin bunun düzgün çalıştığına

JInstaller::install: Hata! Paket içerisinde Joomla! XML kurulum dosyası bulunamadı.
Unable to detect manifest file
Bileşen Kur: Hata

Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/alparsla/public_html/libraries/joomla/utilities/simplexml.php(335) : eval()'d code on line 1

Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/alparsla/public_html/libraries/joomla/utilities/simplexml.php(335) : eval()'d code on line 1

Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/alparsla/public_html/libraries/joomla/utilities/simplexml.php(302) : eval()'d code on line 1

mudamet' Alıntı:
sizin okulun sitesinde de aynı kullanıcı hesabı oluşturma modülü var. sizde yok mu hocam bu sorun. joomla da güvenli kodlu kullanıcı hesabı oluşturma modülü var mı elinizde

ben güvenlik kullanmıyorum hocam ama bugüne kadar sorun yaşamadım.
bu botlar dadandımı tedbir almak lazım yoksa sürekli devam eder

Aslında bunlara bot da dememek lazım yani google bot gibi falan değiller...daha çok maillerinden yada yazdıkları mesajlardan bazı sitelere yönlendiren linkler çıkıyor....

bunlar da iframe trojanı gibi siteye mi yerleşiyorlar ? nasıl temizleriz siteyi(ftp yi) bunlardan

ftp ile ilgisi yok bunların...kullanıcıları silmeniz yada yasaklamanız gerekiyor..üyeliği mail onaylı yada güvenlik kodlu yaparsanız sorun kalmaz.

BBNET
Geri