Joomla & Druppal (Ayrıca bir de öneri)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Joomla! yı çözdüm. Hatta çok yakında localde hazırladığım ilk Joomla siteyi beğeninize sunucam (nasıl omuş bi bakın diye)

Şimdilerde de Druppal ı duymaya başladım.

Joomla benzeri bir cms sistem. Baya da meşhur. Lakin kafamı kurcalayan bir nokta var.

Joomla mı ilerde daha revaçta olacaktır yoksa Druppal mı?

Joomla harkulade ama Druppal için de aynı şeyi söyleyenler var. Druppalı da öğreneyim mi? (ki kafaya koyduğumda en geç 3-4 günde öğrenirim. lakin boyuna yeni bir sistem çıkıyor.)

Ha bir de önerim var. CMS sistemler kategorisine Druppalın da eklenmesini istiyorum. (Hatta çok çok rica ediyorum). Çünkü biz öğretmenler olarak her türlü sistem hakkında az çok kendimizi geliştirmeliyiz.

Üyelerimiz arasında Druppal ı kullananlar da var. Paylaşım yapabiliriz. Adminler bu önerimi lütfen dikkate almanızı istiyorum.

drupal kullananlardan biriyim. joomladan çok daha iyi her yönüyle. tek sorunu türkçe olmaması. okulumun sitesinide drupal ile yaptım. Reklam yapmak gibi olmasın Drupalle tanışmamda abim sayesinde oldu, kendiside türkiyedeki sayılı drupal geliştiricilerinden biri. http://ufku.com/

Size katılıyorum drupalde eklenmeli katogorilere. bizde sorunları ve çözümleri paylaşabiliriz böylelikle.

Drupal ve Joomla kullanmış birisi olarak diyebilirim ki Joomla çok ilerde. Hatta bence birbirleriyle kıyaslanması çok yersiz. Joomladaki görselliği Drupalle yakalamanız zor. Ayrıca Joomla destek konusunda da fark atmış durumda. Drupalin daha baya yolu var Joomlayı yakalamak için.

KAYIBEY' Alıntı:
Joomladaki görselliği Drupalle yakalamanız zor.

bunu gerçekten gülerim işte :) hocam zaten drupale rağbetin artmasını sağlayan şey drupalin esnekliği, yani istediğiniz görselliği, içeriği, yönetimi yapabilmeniz. siz tercih etmiosunuz diye öğrenmeye istekli arkadaşlarıda engelleyecek cümleler kurmayın lütfen.

buka_' Alıntı:
KAYIBEY' Alıntı:
Joomladaki görselliği Drupalle yakalamanız zor.

bunu gerçekten gülerim işte :) hocam zaten drupale rağbetin artmasını sağlayan şey drupalin esnekliği, yani istediğiniz görselliği, içeriği, yönetimi yapabilmeniz. siz tercih etmiosunuz diye öğrenmeye istekli arkadaşlarıda engelleyecek cümleler kurmayın lütfen.

Hocam referans verdiğiniz siteye bakın isterseniz gülmeden önce. beyaz boş bir sayfanın üstünde turkuaz yazılar. bu mu drupalin esnekliği. bence biraz joomla ile yapılmış siteleri gözden geçirin. :lol:

konu kişiselleştirmeye gerek yok :!:

ben 5 senedir joomla kullanıyorum ve hala öğrendim diyemem . Sadece modül ve bileşen kurmakla bitmiyor öğrendim demek için . Bazen template için cssler hatta modül kodları bile oynamak gerekiyor . Joomla görsellik , template desteği ile sağlam bir cms fakat drupal worldpress gibileri kücümsemek doğruda olmaz , örnek word press ezsql kullanıyor ki gerçekten cok hızlı . Her sistemin + ve - leri olacaktır .

iyi forumlar

hocam o sitenin görselliğe ihtiyacı yok zaten. o sadece ulaşmak isteyenler için yapılmış bir site.
biraz araştırma yapın lütfen drupalle yapılmış sitelere bi bakın. ondan sonra hem siz hem ben güleyim :)
ayrıca drupale bu kadar soğuk bakmanızın sebebi onu anlayamamış olmanız diye düşünüyorum. tabi sizde haklısınız. joomla gibi herşeyi türkçe ve hazır şekilde kolaylıkla bulunan bi sistem varken drupal zor geliyordur.

buka_' Alıntı:
hocam o sitenin görselliğe ihtiyacı yok zaten. o sadece ulaşmak isteyenler için yapılmış bir site.
biraz araştırma yapın lütfen drupalle yapılmış sitelere bi bakın. ondan sonra hem siz hem ben güleyim :)
ayrıca drupale bu kadar soğuk bakmanızın sebebi onu anlayamamış olmanız diye düşünüyorum. tabi sizde haklısınız. joomla gibi herşeyi türkçe ve hazır şekilde kolaylıkla bulunan bi sistem varken drupal zor geliyordur.

Hocam ben İngilizce öğretmeniyim :puhaha:

Şimdi istediğiniz kadar gülün. Sevgiler.. :mrgreen:

kavga etmeyin yahu. joomlayı da öğrenicez druppalı da, hatta moodle yi de.

sanırım forumda hala druppla bölümü açılmamış :shock:

bahsettiğiniz ayrım takım tutmak gibidir. Kimisi koyu fenerlidir 10 senedir cimbomu yeniyoruz der. kimisi koyu galatasaraylıdır avrupa kupamız var der, bir beşiktaşlı çıkar birşey söyle vs. Tartışma uzar yani :) Yakın vakte kadar joomla kullanmıyordum özel tercihler nedeniyle. Ama forumda birkaç arkadaşımız yaptıkları temaları paylaştıktan sonra yeniden bir joomlaya bakayım dedim. Şu anda da joomla çok rahat geliyor. Yarın başka bir durum olur worpress ile site kurarız, yeri gelir kendimiz yazarız, yeri gelir başka abc bir script kullanırız :) HAzır merak salmışken localde bulabildiğiniz scripti deneyin hocam :)

Gecenin bu vaktinde boşluğu buldum. Bende taraf tutayım.. Elle html kod yazmak gibisi yok arkasdaşlar. ne joomlası, ne druppalı, ne wordpressi.. html o kadar esnekki, içine php, asp, vs kod bilem gömebiliyoruz. Hatta meb bile farketti ki, sadece html desteği veriyor. :lol:

Şimdiye kadar joomlaya rakip yüzlerce cms çıktı. Herbiri de joomlayı bitirecek yeni soluk başlatacaktı ama olmadı. Joomla Forever 8)

BBNET
Geri