Joomla da tmp Klasörü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wertyu6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar joomladaki tmp klasörü bi işe yarıyormu. Joomla yı local den hosta atarken tmp klasörünü atmadım sadece hostta tmp adında boş bi klasör oluşturdum, çünkü tmp klasörünün boyutu çok fazlaydı uzun sürmesin diye atmadım yalnız şimdi sitede kullanıcı kayıt işlemi yapılamıyor.
-------------
404 - Bileşen bulunamadı
Bu sayfayı ziyaret edemeyebilirsiniz, çünkü:

süresi dolmuş yer imi
bu sitenin süresi dolmuş listelemesine sahip bir arama motoru
eksik girilmiş bir adres
bu sayfaya erişim hakkınız yok
İhtiyaç duyulan kaynak bulunamadı
İsteğiniz işlenirken, hata oluştu.
Lütfen takip eden sayfalardan birini deneyiniz:

Anasayfa

Eğer sorunlar devam ederse, lütfen sitenin sistem yönetici ile iletişim kurunuz.

Bileşen bulunamadı
-----------------------

diye hata veriyor. bunun sebebi tmp klasörü olabilirmi. boşu boşuna beklemek istemiyorum uzun sürecek çünkü atmak.

tmp klasörü windowstaki temp klasörü ile aynı işi yapar.
siteye bileşen yada modül kurmaya çalıştığınızda önce bu klasörü arar ve oraya kurar. olmazsa olmaz.
localdeki tmp içindekiler kurulduğu için taşımanıza gerek yoktur ama serverda mutlaka boşta olsa bir tmp klasörü olsun ve gerekli izinleri verilsin mutlaka

xapex' Alıntı:
tmp klasörü windowstaki temp klasörü ile aynı işi yapar.
siteye bileşen yada modül kurmaya çalıştığınızda önce bu klasörü arar ve oraya kurar. olmazsa olmaz.
localdeki tmp içindekiler kurulduğu için taşımanıza gerek yoktur ama serverda mutlaka boşta olsa bir tmp klasörü olsun ve gerekli izinleri verilsin mutlaka

Hocam bende serverda boş bir tmp klasörü oluşturdum zaten. Klasör oluşturdum ama localdeki tmp klasörünün içindekileri atmadım. Öyleyse bununla ilgisi olmaması lazım değilmi ?

tmp klasöründen çekiyosa dosyayı nolcak ozaman
tabiki site de hata verecek :!:

wertyu6' Alıntı:
Hocam ben joomla tmp klasöründen dosya çekmiyor biliyorum. :cry:

tmp klasörünün şöyle de bir özelliği var,
hosta bir bileşen yada modül yüklerken sıkıntı olmuşsa, kuracağınız eklentiyi tmp klasörüne atıp oradan deniyosunuz
bu işlem Eklentiler-Kur/kaldır-Dizinden Kur diyeceksiniz

Hocam benim sitedeki hatanın kaynağı o mu dersin? Atmaya başladım artık bende ama bitecek gibi değilki.
Tmp klasöründe tam 80mb 3900 küsur tane dosya var o kadar uzun sürüyorki.

wertyu6' Alıntı:
Hocam benim sitedeki hatanın kaynağı o mu dersin? Atmaya başladım artık bende ama bitecek gibi değilki.
Tmp klasöründe tam 80mb 3900 küsur tane dosya var o kadar uzun sürüyorki.

hocam tmpde ne var okadar :o
bir joomla sitesi okadar etmeli...
tahmini kullanılmayan rarlı dosyalar vardır silmek lazım

hala diyorumki tmp klasörünü taşımanıza gerek yok, çalışan modül yada bileşenler o klasöre ihtiyaç duymazlar.
sorununuz başka bir nedenden. yazım izni verilmemiş olabilir gerekli klasörlere

Bende öyle söylüyorum hocam tmp klasörünün işlevini biliyorum. ama onun dışında yazma izinleri falan hepsi tamam. anladım local de düzgün çalışıyor server da hata veriyor.

BBNET
Geri