Joomla da telif hakkı sorunu var mıdır?

Kodla Büyü

fatmazehra

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu gün, bana windowslive.com uzantılı birinden bir mail aldım.

"Merhabalar Öncelikle Zehra Hanım ;

Okul Sİtenizdek iSistemde Bulunan Joomla Comp. Inc e Ait Sistem Kodlaması Üzerinde Yapmış Olduğunuz Değişiklikler Netic Olarak OpenSource Mantığına Aykırı BUlunmaktadır. Sistem İçin Sorun Teşkil Etmektedir..

Sitenizin Altında Normalde Bulunması Gereken Telif hakkı CopyRigted by Joomla. Tüm hakları saklıdır. Yazısı Tahminlerimiz Üzerine Tarafınızdan Silinmiş Bulunmaktadır. Sizden Bu Düzeltmeyi Geri Getirmenizi Rica Ediyorum Başarılı Eğitim Yılları Dilerm...

VbCoder

Joomla Türkiye...

Telif Hakları Birimi"

Bu gerçek midir? Açık kaynak kodlu bir yazılım için telif hakkı istenmesi doğru mudur? Mantığı var mıdır?

Ahlaki açıdan silinmemesi doğrudur ama açık kaynak kodda böyle bir hak var mı yok mu bilemiyorum. Ben başka bir sistem kullanıyorum ve altta linki duruyor. Ve bir zararı da yok aslında.

Aslında ben de sildiğimi hatırlamıyorum, muhtemelen aldığım temada zaten silinmişti, yine bir okul sitesinden almıştım...

fatmazehra' Alıntı:
Aslında ben de sildiğimi hatırlamıyorum, muhtemelen aldığım temada zaten silinmişti, yine bir okul sitesinden almıştım...

Olabilir hocam. Sen en iyisi yaz yeniden, başın ağrımasın. Hem de uygun olanı öyle zaten.

joomla gnu/gpl lisans sisteminde dağıtılan açık kaynak kodlu bir sistemdir. Gnu/gpl e göre kullandığınız açık kaynak kodlu sistemin Copyright ını yazmak zorundasınız. bu hem ahlaki hem de yasal açıdan yapılması gereken bir durumdur. Ama yazmassanız yasal bir yaptırım olacağını zannetmiyorum.

Kolemans' Alıntı:
joomla gnu/gpl lisans sisteminde dağıtılan açık kaynak kodlu bir sistemdir. Gnu/gpl e göre kullandığınız açık kaynak kodlu sistemin Copyright ını yazmak zorundasınız. bu hem ahlaki hem de yasal açıdan yapılması gereken bir durumdur. Ama yazmassanız yasal bir yaptırım olacağını zannetmiyorum.
:+1:

Birde bazı temalar değişik lisanslara sahip olabiliyor. Örneğin birçoğumuz Siteground'un temasını kullanmışızdır. Kendi sitesinden indirirken bir anlaşmayı kabul edip ancak indiriyorsunuz. Anlaşama kısaca "ister kodları, ister resimleri değiştir ama sakın ola ""http://bilmem ne .com , Powered by Mambo and Designed by SiteGround web hosting"" türünden ifadeleri silme diyor.

www.bestofjoomla.com da tema aratırken lisans bölümünün zenginliğini görebilirsin.
en ideali GPL/GNU dur.

Senin yapacağın o ifadeyi Tükçeleştirerek siteye daha "hazır kullanmışlar, aşağıda ingilizce birşeyler yazıyor,.." ifadelerinden kurturabilirsin.

Bu arada espiri gibi ama benim sitede de İngilizce yazıyormuış, Türkçeleştireyim,... :(

bence en kolay yöntem yazının renkleri ile oynayarak görünmemesini sağlama olacaktır. yazı durur fakat rengi konusunda bir zorunluluk yoktur herhalde... :idea:

Sorun değil ama ben zaten bilinçli olarak sildiğimi hatırlamıyorum. İşin ilginç yanı version.php dosyasında o ifade var olmasına rağmen görünmüyor

fatmazehra' Alıntı:
Sorun değil ama ben zaten bilinçli olarak sildiğimi hatırlamıyorum. İşin ilginç yanı version.php dosyasında o ifade var olmasına rağmen görünmüyor

hocam modüllerden debug ya footer olana bakın belki orada yazılıdır ve siz o modulleri kapatmışsınızdır.

BBNET
Geri