joomla düzenleyemiyorum

Kodla Büyü

scorpion209

Aktif Üye
arkdaşlar bir arkadaşım bana bir joomla sitesi kurdu ve bana şifrelerini falan verdi
ancak ben sitedeki değişiklikleri yapamıyorum. menülerdeki yazılar olsun. içerikteki yazılar falan olsun
ne yapmam gerekiyor ilk olarak. joomlayı pek fazla da bilmiyorum
şimdiden teşekkürler

yavaş yavaş düzenlemeye başladım. ancak bunu sadece online mı yapabiliyorum.
yani kendi bilgisayarımda offline yapsam da sonra yayınlasam nasıl olacak bu?
yani hali hazırda yayında. yayından çekmek mi lazım?

Hocam offline olarak düzenleme daha uzun olur sonuç olarak. Çünkü host'a aktardığında aksayan yönleri olacaktır. Aktarmada sorunlar çıkacaktır. Ayrıyeten dosya izinlerinde falan da sorun çıkıyor. Hiç uğraşma derim direk online olarak çalış. Tecrübe konuşuyor.

Diyeceksin ki fazla bilmiyorum ne yapacağım. Bilemediğin yeri sor bize. Buradan anlatırız. Dosya aktarımı için öncelikle ninja explorer falan kur. Tüm makaleleri sil.

hocam ne orjinal isim öyle ninja explorer hiç duymamaıştım
dedğinizi yapıp yani makaleleri silip ondan sonra bakıcam ancak internet hızımız yavaaş olduğu için çok zaman alıyor online değişim

sürüm numarası uyuşmuyordur. Senin indirdiğin eklenti ile kurduğun joomla nın sürümü aynı mı? Bir de hata mesajını yazarsan daha iyi olur.

mesela hcm bu index sayfasının başlığı "Welcome to the frontpage". onu nasıl değiştireceğiz bir türlü bulamadım.

sildim hcm bütün makaleleri şimdi yazı eklemek istiyorum safyalara makale değil
bir türlü ekleyemedim nasıl ekleyeceğim acaba?

Hocam, o kitabı incelerken bir not olarak, acemi bir kullanıcıdan tavsiye. Bir makaleyi, modülü, menüyü vs. silmek yerine yayından kaldırabilirsin. (yayından kaldır/ unpublish) İleride asla işime yaramaz dediğin zaman silersin.

scorpion209' Alıntı:
yok hcm ingilzce daha iyi çünkü sayfayı hem ingilizce hem de fransızca yayınlayağız nasipse

hocam sitenizin dilini gtranslate modülünü kullanarak dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz :+1:

Hocam çıkan hata mesajlarında olmuyor deyip bırakma
Hata mesajını google amcaya sor o sana söyler ne yapacağını.

BBNET
Geri