Joomla 2.5 24 Ocakta geliyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Joomla 2.5 için beta2 de geçenlerde yayınlanmıştı. Joomla 2.5 asıl sürümü ise 24 Ocakta indirilmeye hazır hale gelecekmiş. Şu sayfada yapılan yenilikler var:

http://community.joomla.org/blogs/commu ... la-25.html

Anladığım kadarıyla ise:

1. Önceki sürümlerin eklenti ve temaları kullanılabilecek.

2. Arama kutularında anahtar kelimeyi girerken google benzeri açılan liste çıkacak. Açılan listedeki kelimeler ise sizin sitenizdeki makalelerin indexlenmiş hali.

3. Eklentilerin ve joomlanın kendisinin yeni sürümünün çıkıp çıkmadığını her oturum açılışta göreceksiniz ve tek tıklama ile joomlanızı ya da eklentilerinizi güncelleyebileceksiniz.

4. MS-SQL, Oracle gibi bir çok veri tabanı da destekleniyor.

5. Yerleşik CAPTCHA desteği

6. Makalelerde, menülerde ve ayarlarda bir çok kolaylık

7. Her yeni kullanıcı kaydı için site yöneticisine otomatik e-posta gönderim desteği

8. Sitenin kurulumun hemen ardından otomatik çevrimdışı olabilme

ben de birkaç bilgi ekleyeyim

Joomla! proje takımı, Joomla! 2.5 Beta2 sürümünü indirmeye sundu. Bu Ocak 2011 Joomla 1.6 ile başlayan yeni bir altı aylık sürüm döngüsü içinde yapılan yeni sürümüdür.
Joomla 2.5 Beta2, yayında olan sitelerinizde kullanmayınız. Beta aşamasında olduğu için, Test amacıyla kullanabilirsiniz.

Bu sürüm nedir?
Bu sürümün bir kaç amacı vardır:

1.Site yöneticileri bu sürümü test ve özelliklerini inceleyerek, Eklenti geliştiricileri de herhangi bir sorun tespit ettiklerinde rapor edebilirler.
2.Mevcut geliştirme döngüsünün sonuna hızla yaklaşıyor olduğunu bilinçlendirmek için.
3.Joomla! 1.7 sürümünden, Joomla! 2.5.0 sürümüne güncellemesini test etmek.

Bu sürüm ne değildir?
Joomla! 2.5 Beta2 sürümüdür ve yayında olan siteler için uygun değildir. Bu sürüm sadece test etmek için kullanılmalıdır.

Ne zaman son sürüm?
Joomla 2.5.0 GA , 24 Ocak 2012 tarihinde piyasaya sürülecek. Bu tarihten sonra planlı bir dönüm noktası aşağıdaki gibidir:

24 Şubat 2012 - Joomla 1.7 ömrünün sonuna ulaşacak ve artık desteklenmiyecek
Nisan 2012 - Joomla 1.5 ömrünü tamamlayacak ve artık desteklenmiyecek
Eylül 2012 - Sonraki bir Joomla sürümü yayınlacak
Bu Tarihler ve bizim kontrolümüz dışındaki koşulların, yer olup olmamasına bağlı olarak değişebilir olabileceğini lütfen unutmayınız.

Joomla! 2.5 'e nasıl yükseltirim?
Joomla! 1.7'den, Joomla! 2.5'e yükseltme çok kolay olacak. Kullanıcılar, otomatik güncelleme yaparak veya Eklentiler - Eklenti Yöneticisi -> Yükleme seçeneklerini kullanarak güncelleme işlemini yapabilecekler.

Joomla 2.5 Beta 2 indirmek için tıklayın.

only61' Alıntı:
yahu şunu bi sabitleseler 1.7 yi daha bitirmedim
Açık kaynak camiası nedense sık sürüm çıkarmaya başladı. Chrome dan öğrendiler. Firefox da zırt bırt sürüm çıkartıyor. Yeni sürümü kurduğunuzda bir çok eklenti uyumsuzluk sorunu yaşıyor malesef. Ama joomla nın 2.5 sürümünde eklenti uyumsuzluğu olmayacak diyor adamlar. Hadi hayırlısı.

Kurumun sitesini sıfırdan tasarlamam gerekiyor. Joomlanın yeni sürümü ile yarıyıl tatilinden sonra yapayım diyorum.

halk' Alıntı:
only61' Alıntı:
yahu şunu bi sabitleseler 1.7 yi daha bitirmedim
Açık kaynak camiası nedense sık sürüm çıkarmaya başladı. Chrome dan öğrendiler. Firefox da zırt bırt sürüm çıkartıyor. Yeni sürümü kurduğunuzda bir çok eklenti uyumsuzluk sorunu yaşıyor malesef. Ama joomla nın 2.5 sürümünde eklenti uyumsuzluğu olmayacak diyor adamlar. Hadi hayırlısı.

Kurumun sitesini sıfırdan tasarlamam gerekiyor. Joomlanın yeni sürümü ile yarıyıl tatilinden sonra yapayım diyorum.

o zaman ben de öyle yapayım bari...

ben joomla 1.5 için ısrarcıyım diyordum kesinlikle 1.7 veya 1,6 ya geçmedim eğer 2.5 sürümü eskiyi destekleyecekse özellikle 1,5 si destekleyecekse süper olur.
açıkçası 2,5 sürümü çok merak ediyorum
bir de benim kullandığım eklenti ve modüllerin 2.5 versiyonunun çıkması uzun zaman alabilir ve acele etmeyin diyorum

k.cokol' Alıntı:
ben joomla 1.5 için ısrarcıyım diyordum ......................................... acele etmeyin diyorum
yenilik her zaman iyidir hocam ama tarihe baksana nisan 2012 den sonra desteğini çekiyormuş ben de senin gibi 1.5 kullanıcısıyım ama ne yaoparız bakalım...

BBNET
Geri