JOOMLA İLE SİTE YAPMAK İSTİYORUM

Kodla Büyü

engin20020

Aktif Üye
ARKADAŞLAR. KONULARIN İÇİNDE BİR SÜRÜ ANLATIM VS. VAR ANCAK MALUMUNUZ İLK DEFA JOOMLAYA EL ATACAĞIMDAN NERDEN BAŞLAYACAĞIM, SİTE TASARLARKEN NERELERE NE YAPMAM LAZIM ... GİBİ JOOMLA HAKKINDA HİÇ BİR BİLGİM YOK YANİ. BU KONUDA REHBERLİK YAPABİLECEK GÖRSEL BİR MATERYAL YADA SİTE VARMI. AMA CİDDEN ACEMİ İÇİN KOLAY AÇIKLAMALI VE SIRALI OLSUN. EZİYET ETTİĞİM İÇİN KUSURA BAKMAYIN..

Joomla kitap ve yerel sunucu pdf dokuman

Xampp adlı yerel sunucu kurulumu ve bu yerel sunucuda mysql veritabanı ayarları adım adım anlatılıyor dosyadaki pdf'de. Ayrıca kitap var, orada da joomla 1.x sürümlerinin hemen hepsinde geçerli temel iş ve işlemler resimli biçimde anlatılıyor. Pazartesi günü en geç ftp'den kaldıracağım, bilginiz olsun.
Kaldırıldı.

önce easy phpyi indir.somra joom12 vs... birini indir...kurumları var zaten internette hocam

arkadaşlar joomla çalışabileceğim ve denemeler yapabileceğim free host veren bir adres biliyormusunuz. :(

Arkadaşlar istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde son sınıfa geçtim.
Joomla ile yapılmış bir site var bu siteyi nasıl değiştirebilirim veya bir şeyler ekleyebilirim.
joomlanın temel yapısını anlatabilir misiniz?

Joomla ile yapılmış bir site var bu siteyi nasıl değiştirebilirim veya bir şeyler ekleyebilirim.

ozgursedefoglu' Alıntı:

Bir kere daha yazarsan anlatabilirim :mrgreen:

ozgursedefoglu' Alıntı:

Yanlış anlaşılmak istemem ama,
:-1: bu bölümde okuyupta son sınıfa geçen birisinin bu soruları sorması bana tuhaf geldi... :puhaha:

aşağıdaki adrese bir bak istersen, bölümünden mezun olanlar ne iş yaparlarmış...
http://www.bilgisayarmuhendisleri.c...?%20Program%20Nedir?%20%C7e%FEitli%20Sorular?

Site yapmak artık ticari bir şey haline geldi. Sana sıfırdan bildiğim programları kullanarak site yapabilirim. Fakat artık joomla, smallbusiness.officelive gibi ticari uygulamalar var. Müşteriler zamanında bunlardan biriyle site yapmışlar şimdi ise sitelerini değiştirmek istiyorlar. Ve hepsinin neredeyse benzer ama kendine özgü kullanım kuralları mevcut. Her uygulamanın sunduğu hareket özgürlüğü farklı. Ben bilgisayar mühendisliğinde okuyorum yazdım çünkü saçma sapan sığ espiriler yerine adam gibi biri çıkarda yeni başlayan birine değilde, terimlere hakim birine bu joomla hakkında bilgi verir diye düşündüm. Herşeyi sıfırdan anlatmak başkadır. Biri de çıkıpta arkadaş joomla şu prensipte şöle şöle çalışır. Şurdaki menülerini karıştırarak istediklerini bulabilirsin fln die cvp yazmadı. Çünkü bilgisayar mühendisliğinde joomla öğretmezler web programlamanın ana mantığını verirler

Bilgisayar Mühendisinin ne yaptığına gelince; bilgisayar mühendisi normal şartlarda kodla uğraşmaz kod yazmayı sadece bilir. Oturup internet sitesi yapmaz. Bunu kendini geliştiren arkadaşlara yaptırır. Ama maalesef Ülkemizde durum böyle değil.

Bu gün Googla dan bir sürü sayfa gezip öğrendiğim şeyleri bir arkadaş çıkıp bana anlatsaydı çok mutlu olurdum. Çünkü bu forumdaki bu konu başlığında açılmış sayfa sığ espiriler veya benim ne yaptığımı veya bilgi seviyemi ölçmek için açılmamıştır diye değerlendirmekteyim.

Kendince cvp yazmaya çalışan arkadaşlara yine de teşekkür ederim.

BBNET
Geri