java script ile php fonksiyonunu nasıl çalıştırırım.

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar.
yapmak istediğim şu arama kutusuna veri grilmemiş ise mesaj verdirmek (bunu çözdüm)
fakat bu mesajı verdirdikten sonra java script kod bloğu içinden php fonksiyonunu çalıştırmak istiyorum birincisi ikincisi ise butonun sadece onclick olayının çalışmasını yani gönderme işlemini yapmamasını istiyorum nasıl olabilir?

Hocam bir örnek verseniz iyi olacak, dediğiniz php kod çalıştırma işini anlamadım...

Ajax ve PHP konusunu inceleyin. Eğer jquery kütüphanesini kullanırsanız, kısayoldan işlerinizi halledebilirsiniz.
Buton işinde ise type="button" şeklinde eklerseniz, buton formu göndermeyecektir.

Javascript ile document.formadi.submit gibi bir komutla formu gönderebiliyorsunuz.

ama java script bloğu içinden php çalıştırmak istiyorum.

ifadenizi anlamıyorum hocam... Ne yapmak istiyorsunuz mesela, ona örnek verin. Şunu yapacağım ve şöyle bişey çalışacak gibi açıklarsanız belki yardımcı olabiliriz...

<form action="sayfaniz.php" method="post" onsubmit="çalıştırılacak_js_fonksiyon">

<input type="text" value="Test" name="q">

<input type="submit" value="Ara">
</form>

gibi bişey mi aradığınız?

evet hocam önce js fonksiyonunu gerçekleştirir...

Düzeltme: Ya da aynı anda gerçekleşir her ikisi, kararsız kaldım :)

hocam sorunu şimdilik çözdüm
<?php

if (!empty($_POST['urunserinoyagorearama']))
{
ara();

}
else
{
listele();
}

?>
<script type="text/javascript">
function ktn(){
var sonuc=true;
if (document.getElementById('urunserinoyagorearama').value == ''){
alert('Aranacak Seri Numarası Giriniz');

}
}
</script>

<div id="aramaFormu">
<form name="form1" method="post" action="arizatespiticinbekleyenurunler.php">
<input name="urunserinoyagorearama" type="text" id="urunserinoyagorearama" size="22" maxlength="20" >
<button type="submit" onclick="ktn();">Ara</button>
</form>
</div>

BBNET
Geri