IP Adresi ile alakalı?

Kodla Büyü
Hocam sorum şu İnterneti olmayan bilgisayarlara bir ip adresi atanır mı???İlla yerel ağ mı kurmak gerekiyor...İp adresi ile alakalı kısa öz bilgi verirseniz sevinirim...

hocam sorun yanlış.. nasıl doğru bir cevap verebilirim ki.. "yediğimiz yemeklerin tadı var peki yemediğimiz yemeklerin tadı var mı?" gibi olmuş..

ya da ..

"bu şehirde oturuyorsam bir adresim oluyor peki bu şehirde oturmuyorsam bir adresim oluyormu" gibi bir soru yani sizin sorduğunuz..

şimdi internet protokolünü sıfırdan başlayıp anlatmam gerktiğini düşünüyorum.. ama vaktim yok kısaca googleden internet protokol diye bir aratıp okuyun.. biraz temel bilgi oluşsun.. sonrasında anlamadığınız bir yerleri normal soru olarak sorarsanız yardımcı olurum inşallah.. yukarıda sorduğunuz şeyi anlamadım..

Hocam yeterince araştırdım ancak sanırım sorumu doğru bir şekilde soramadım neyse ben biraz daha arştırayımm....

Ağa dahil olman bilgisayara ip atanmaz. Ethernet kartlarının birer benzersiz mac adresi olur. Eğer ağa dahil olursa elle veya modemin atayacağı bir ip adresi de olur.
cevap böyle. :)

bravehard2010' Alıntı:
Hasari hocam teşekkür ederim...Sorumun cevabı bu .
..
tüm ağ bağlantılarınızdan ayrılın (kabloyu çekin, kablosusz ağda bağlantıyı kesin)
Başlat / Çalıştır kısmına CMD yazarak komut istem penceresini açın
ipconfig yazarak durumu test edin
..
HİÇ BİR İP ADRESİ ALMADIĞINI göreceksiniz
..
ama Modem yada Routerınız IP dağıtmıyorsa, ağ kablonuz bağlı ama bir şekilde ağdan ip alamıyorsanız windows size 169 ile başlayan local bir ip verecektir...

Bu gün okulda bende aynısını yaptım herhangi birşey ile karşılaşmayınca şaşırdım...Teşekkürler hocam

Varsayılan ethernet ip'niz çoğunlukla bilgisayarlarda 127.0.0.1 'dir.

Eğer bir yerel ağa bağlanırsanız modem ayrıca yerel ağ ip'si ataması yapar.

Bir de internete çıkarsanız, internete çıkan modeme telekom dns'si tarafından internet ip'si verilir.

İsimlerden örnek vermek gerekirse,

Ahmet, hangi Ahmet?
Ahmet YURT,

Hangi Ahmet YURT?
Ankara'lı Ahmet YURT

gibi bir mantığı var.

Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. İyi sabahlar arkadaşlar.

BBNET
Geri