Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

imacro ile sınav tarihlerini toplu olarak girme ve devamsız

Konu, 'MEB Projeler Sistemler Seminer ve Uygulamalar' kısmında can_cay tarafından paylaşıldı.


  1. can_cay

    can_cay Site Gezgini

    Kayıt:
    9 Ocak 2016
    Mesajlar:
    34
    Beğeni:
    0
    imacro ile e okula sınav tarihlerini topluca giriyoruz arkadaşlar. İdareci olarak görev yapmaktayım öğretmen arkadaşlar çok sevindiler. Bütün derslerin sınav tarihlerini girdim.
    AYRICA devamsız öğrencilerin devamsızlıklarını toplu olarak girebileceğiniz makroda mevcut.
    [​IMG]


    YUKARIDAKİ İŞLEMLERİ YAPTIKTAN SONRA
    AŞAĞIDAKİ RESİMDE İSE SIRASIYLA YAPACAĞIMIZ İŞLEMLER ANLATIŞMIŞTIR. HER SINIF İŞLEMLERİ TEKRARLAMAK GEREKİR. TABİKİ SINAV TARİHLERİ VE SINIFLARI DEĞİŞİRSE sinavtarihi.csv dosyası düzenlenmelidir.
    Macro dosyasını hazırlarken mustikonya nın macro dosyasından yararlandım.
    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  2. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    6
    hocam tebrikler... ancak örnek devamsızlık ve sınav tarihi dosyalarını yada ekran görüntüsünü paylaşır mısın?
    idareci değilim ekran görüntüsünü bilmyorum. bizim sınav tarihlerini girmek combobox seçimi ile oluyor..
    paylaşılan dosyalarda sadece csv dosyaları var.

    pek de birşey anlamadım csv dosyalarından
     
  3. AKom

    AKom Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    16 Eylül 2013
    Mesajlar:
    552
    Beğeni:
    11
    Takip
     
  4. can_cay

    can_cay Site Gezgini

    Kayıt:
    9 Ocak 2016
    Mesajlar:
    34
    Beğeni:
    0
    [​IMG]

    YUKARIDAKİ İŞLEMLERİ YAPTIKTAN SONRA
    AŞAĞIDAKİ RESİMDE İSE SIRASIYLA YAPACAĞIMIZ İŞLEMLER ANLATIŞMIŞTIR. HER SINIF İŞLEMLERİ TEKRARLAMAK GEREKİR. TABİKİ SINAV TARİHLERİ VE SINIFLARI DEĞİŞİRSE sinavtarihi.csv dosyası düzenlenmelidir.
    Macro dosyasını hazırlarken mustikonya nın macro dosyasından yararlandım.
    [​IMG]
     
  5. zodiac

    zodiac Hiperaktif Üye Hiperaktif Süper Üye

    Kayıt:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.545
    Beğeni:
    84
  6. elrond

    elrond Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.698
    Beğeni:
    205
    Takip... Emeğine sağlık hocam
     
  7. bilişim21

    bilişim21 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    30 Ocak 2014
    Mesajlar:
    264
    Beğeni:
    6
    tesekkurler
     
  8. yamandogan

    yamandogan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    24 Kasım 2011
    Mesajlar:
    327
    Beğeni:
    13
  9. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    6
    Devamsızlık olayı?
    Bunun sanırım yoklama listesinin barkod okuyuculu formu olmadan bi kolaylığı olmayacak sanırım.

    Bu şekilde herhalde önce yoklama fişleri alınıp excele girilir sonra eokula... Yanlış mıyım?
     
  10. aydınDr

    aydınDr Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    14 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    1.556
    Beğeni:
    1
    Emeğiniz için tebrikler
    Paylasiminiz için teşekkürler
     
  11. recepolmez

    recepolmez Site Gezgini

    Kayıt:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    53
    Beğeni:
    0
    Emeğiniz için teşekkür ederim yalnız bakanlık ısrarla harici program veya makro istemiyor. Kullanan yok mu, çok.
     
  12. can_cay

    can_cay Site Gezgini

    Kayıt:
    9 Ocak 2016
    Mesajlar:
    34
    Beğeni:
    0
    Sn. recepolmez program kullanmayın dediklerini biliyorum ama makro ile herhangi bir programa şifre falan girmiyoruz. Hızlı bir şekilde işlemleri yapıyoruz.
     
  13. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    6
    Hocam hala cevap alamadım. Sizin resimli anlatımda belirttiğiniz 8-17 vb sayıları nasıl buldunuz? Yani misal 17 nin 8 d sınıfına karşılık oldugunu nasıl bildiniz?

    Ben sınav tarihleri bölümüne girdim. Hem tarihler hem sınıflar üzerinde gezindim ama adres satırında veya durum çubugunda olsun bir değişiklik görmedim.

    İmacro ile record yaptım. Dedim bi yerlerden 8-17 gibi rakamlar gelir mi? Gelmedi. Mousenin x,y koordinatları gozuktu.

    Sonuç: ilgili seçeneğe denk gelen sayıyı nasıl buldunuz?
     
  14. tenten

    tenten Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.490
    Beğeni:
    63
    [​IMG]


    "Şimdi sinavtarihi.csv dosyasının içerisindeki bilgileri açıklayalım" denmiş. Burada anlatılmış ama sanıyorum dikkatinizden kaçmış.
     
  15. can_cay

    can_cay Site Gezgini

    Kayıt:
    9 Ocak 2016
    Mesajlar:
    34
    Beğeni:
    0
    sn tenten; ekrandaki fotodaki 2/A sınıfı 1. sırada, 5/A sınıfı 2. sırada. bu şekilde saydığımızda 8/D sınıfı 17. sırada oluyor.

    [​IMG]
     
  16. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    6
    Can cay hocam. Ben mi ifade edemiyorum kendimi siz mi anlamıyorsunuz. Görüyorum resimleri.
    Ben şunu soruyorum.
    Din kültürünün 4.sırada oldugunu nasıl bildin? Bu bilgiye nerden eriştin? Hangi kaynağa dayanarak beden eğitimine 2, bilişime 3 vs dedin. Bu sıralamanın boyle oldugunu nerden çıkardın. Onu diyorum haa...

    Yine diyeyim. Can_cay hoca değil de adadeniz hoca bu paylaşımı yapmak isteseydi eğer bu bilgilere nasıl erişebilirdi de böyle bir çalışmayı yapıp resimli anlatımla foruma sunabilirdi?

    Allah'ını seversen sayıyorum deme. :)
     
  17. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    6
    Cancay hocam nerdesin?
     
  18. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    6
    Bi paylaşım yaptın bari arkasında dur hocam. Amacın balık vermekse başardın ama balık tutmayı öğretmekse henüz ilerleme kaydedemediğini bilmeni isterim
     
  19. can_cay

    can_cay Site Gezgini

    Kayıt:
    9 Ocak 2016
    Mesajlar:
    34
    Beğeni:
    0
    Ben paylaşımımın arkasındayım sn adadeniz. Nasıl yaptığımı anlattım. e-okul kullanıcısı olan herkes anladı bence nasıl yapılacağını ;)
     
  20. adadeniz

    adadeniz Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    6
    can_cay hocam siz nasıl yaptığınızı anlatmadınız. nasıl kullanılacağını anlattınız. 17 nin ne olduğunu 3 ün 5 in ne olduğunu neye denk geldiğini anlattınız.
    ben ise bu 3 ün 5 in 17 nin nasıl bulunduğunu sordum. hala cevap yok.

    imacro ile macro oluşturduğumda mousenin x,y koordinatlarını kayda alıyor dedim.
    adres satırında 3 ile 5 ile 17 ile ya da daha başka bir rakamla ilgili hiçbir bilgi yok dedim.
    sınıf da seçseniz, tarih de seçseniz adres satırında
    Kod:
     https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK07001.aspx
    bilgisi sabit kalıyor dedim. hal böyleyken siz 3 ün hayat bilgisine 5 in bilişime ait olduğunu nasıl bildiniz diye soruyorum.
    ama siz şimdi yine başlayacaksınız.
    "boşluktan itibaren saydım 3 çıktı 5 çıktı" demeye...
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal