ilk kez fırça yedim :(

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
bütün hafta türkçe öğretmeni raporlu olduğundan ee ben de boş ders öğretmeni olduğumdan müdür boş dersi olan öğrencileri sürekli sınıfa yolluyor. dün okulun en yaramaz sınıflarından biri öğlene kadar 3 ders sınıfımdaydı artık yaptıkları taşkınlıklardan kafam beynim patladı, bugün yine boş dersleri varmış öğretmenim bt sınıfına gelebilir miyiz diye sordular ben de dünkü gibi yapıcaksanız gelmeyin istemiyorum dedim. az önce müdür çocukları almış sınıfa getirdi, hocam biraz görüşebilir miyiz dedi ve fırçayı attı..yok efendim burası okulun sınıfı değilmiymiş öğrenciler boş mu otursunmuş, ben de sınıfta ders çalışsınlar dedim, bağırdı çağırdı gitti..çok moralim bozuldu..7 yıllık öğretmenlik hayatımda ilk kez böyle bişeye maruz kaldım..bu sene bu okulda yeniyim haliyle ortama, idareye alışmak zor..

onun size bagırmaya sesini yükseltmeye hakkı yok hocam . bu konuda o cocuklara bakıp bakmamakta sizin insiyatifiniz . bu konuda size dayatmada bulunamaz .

"Biri kız diğeri erkek olmak üzere iki çocuk sahibi olup, bilgisayar ve diğer bilişim teknolojilerine ilgi duymaktadır". müdürünün özgeçmişinde yazıyor koltuğunda gözü var hocam müdürünün ondan yapıyor olabilir :D

boş ders olduğunda boşta olan nöbetçi öğretmen yoksa derslere müdür yard. ya da müdür girer. önce kendileri kendi işlerini düzgün yapsınlar. bu boş ders işi bizim için çok sinir bozucu olabiliyor...

Öğretmenim BTR değilseniz boş dersler olduğunda BT sınıfını kilitleyin 15-20 dk çıkın oradan o zaman ne yaacak bakalım. Eğer BTR iseniz de o zaman için BT sınıfı dışında kendinize yapacak bir iş bulun öğretmen bilg. veya başka bir bilg.la uğraşmak gibi. O zaman çocukların başına kimi dikecek bakalım.
Size bağırıp çağırıyorsa kısasa kısas değeriniz anlasın..

böyle terbiyesiz idareciler oldukça bizim branşdaki arkadaşların başı çok ağrıyacak daha. Siz bayan olduğunuz halde böyle davrandıysa erkek öğretmen olsaydı daha çirkinleşirdi bu adam.
Ben burdan bir kez daha öss de aldığımız o yüksek puanı haram ediyorum bizi bu hale getirenlere :verymad:

bu konuda bizim idare nimetmiş bunu fark ettim. okulda yönetmelik çok iyi uygulanıyor. sırf bt öğretmeni olduğum için her şey benim sorumluluğumda gibi bir şey yok.

benzer bir durumla bugün bende kadromun bulunduğu okulda karşılaştım. iyi niyetle nöbet tutuyordum. sonra yapılan programı gördüm. 7 saat 3 dersim 3 güne yayılmış ama kendi adamlarına pazartesi-cumaları boş bırakılmış. itiraz ettim biraz da sesimi yükselttim. bugün de nöbet tutmayacağıma dair bakanlığın BTR yazını ekleyip dilekçe verdim. herif bir bayan olarak bana bağırarak zaten bir şey yaptığınız yok nöbette tutmayacakmışsınız ne diye bakanlık size ek ders veriyor anlamıyorum diye söylendi... bir şey diyemedim kalakaldım... gel bu okulu sevde çalış... 30 yıldır aynı okulda müdür-müdür yardımcısı bunlar. rotasyonla gidip geri geldiler.... bakanlık şu dinazorlara bir el atsa da biz de kurtulsak!

Summer_06' Alıntı:
boş ders olduğunda boşta olan nöbetçi öğretmen yoksa derslere müdür yard. ya da müdür girer. önce kendileri kendi işlerini düzgün yapsınlar. bu boş ders işi bizim için çok sinir bozucu olabiliyor...
bu yönetmeliği bulun ve gösterin hocam kendisine

o müdürü bana getirin onu istiyorum :) bu aralar bu sözümü sık sık tekrarlıyorum da. Hocam bağırma olmaz çocuk değilsiniz... geçmiş olsun

"boş derslerde sınıfa öğrenci almak" mı? çok ilginç..! kusura bakmayın hocam ama bunu yaparak siz zaten ilk tavizi vermişsiniz. "taviz, tavizi doğurur" eğer bir öğretmen okulda yoksa onun yerine kim derse girer, bunlar çok açık ve net bir ifade ile yönetmelikte belirtilmiştir. daha ilk günden bunu bildiğinizi müdürünüze farkettirseydiniz hiç böyle birşey başınıza gelmeyecekti...! neyse lütfen yanlış anlamayın, zaten canınız sıkılmıştır ama olması gerekeni anlattım. tabi haddini ve yetkilerini bilmeyen müdürler böyle isteklerle geliyor ama...! onlara haddini bildirmek bizlerin görevi oldu bu günlerde. (örneğin az önce müdürüm ben dersteyken nöbetçi öğrenciyle beni odasına çağırdı, derste olduğumu teneffüste yanına gideceğimi söyledim..!)

Varya şimdi okulun sitesinde müdürün özgeçmişine baktım ve doğduğu yeri gördüm ve acaip güldüm :++: :++: hocam bende karstayım sıkmayın canınızı onlardan burada bi çok var :) çok şükürtanıdığım bi çok idarecim bu adam gibi değil benim tanıdıklarım ADAM GİBİ ADAM !!!

geçmiş olsun hocam ama bu tür insanlara prim vermemek lazım. 7 yıllık öğretmenlik tecrübenizle bile döverdiniz aslında onu :)
allah iyi idarecilere denk getirsin hepimizi
bozmayın moraliniz değmez.

ronn' Alıntı:
"Biri kız diğeri erkek olmak üzere iki çocuk sahibi olup, bilgisayar ve diğer bilişim teknolojilerine ilgi duymaktadır". müdürünün özgeçmişinde yazıyor koltuğunda gözü var hocam müdürünün ondan yapıyor olabilir :D

hahaha

ben bu işi anlamıyorum benmi çok cesurum sizmi çok korkaksınız mesleğimde 5. yılım 1 sarı zarfım var ama geçen yıl bile ciddi anlamda 3 kez müdürümle tartıştım birisi çok sert geçti sinirden elim ayağım titriyordu ve o tartışmayı ben başlattım. boş derse sokmak isteyende oldu deneme sınavında beklememi isteyende derste yanına cagiranda hepsinde olmaz dedim 1 2 tersleştik sonra süt liman. şimdi kendime ait bir odam, odada klimam 2 koltuğum su ısıtıcım çiçeğim anahtarı müdürde bile olmayan bilgisayar sınıfım var. hiç nobet tutmadım sınıf klüp almadım ama başta dediğim gibi her olayda tepkimi gosterdim.taviz hep tavizi doğurur siz sadece onların size ihtiyacının olduğunu dolaylı olarak gösterin gerisi kolay

sendikanız varsa hemen sendikana bu durumu anlatın ve ilgilenmelerini isteyin. yoksa çok zorunuza gittiyse ilçe meme dilekçenizi yazıp verinki yaptıkları yanları kar kalmasın. en azından bundan sonra dikkat eder.

ronn' Alıntı:

Aynen hocam. :puhaha: :puhaha:

resmi işlere hiç gerek yok müdür olan adam sizden bir gün elbet bir şey isteyecek helede sizin dersiniz olduğu zaman isterse aynı cevabı verirsiniz şu an dersim var öğrenciler boş mu kalsın sınıfta diye oda oturur aşağı...

BTR görevlerinde 13 madde arasında, BTR öğretmeni boş dersinde BT sınıfında oturur kapıyıda açık tutar isteyen de gelri diye bir kaide yok. O formatörkendi. Yeni 13 maddelik görev tanımında öyle bişey yok...

g.cetin.66' Alıntı:
Varya şimdi okulun sitesinde müdürün özgeçmişine baktım ve doğduğu yeri gördüm ve acaip güldüm :++: :++: hocam bende karstayım sıkmayın canınızı onlardan burada bi çok var :) çok şükürtanıdığım bi çok idarecim bu adam gibi değil benim tanıdıklarım ADAM GİBİ ADAM !!!
hocam laflarınıza dikkat edin...!!! bende sizin memleketinizlle ilgili öyle örnekler veririmki o zaman ADAM gibi ADAM nasıl olurmuş anlarsınız...! bu tarz yorumlar bir eğitimciye hiç yakışmıyor...!!!

Müdürünüz haklı ama size bağırmamalıydı ben olsaydım hakkınızda öğrenciye laboratuvarı kullandırmamaktan işlem yapardım.. Senin malınmı öğrencileri neden engelliyorsun. Devlet o bilgisayarları oraya kullanılsın diye koydu. Kurallarına göre öğrenci kullanır, kullanacak. Kurallara uymayan öğrenciyi alır karşına konuşursun bu şekilde bilgisayarları kullanamayacağını açıklarsın. Onlar öğrenci herşeyi öğreniyorlar. Bilgisayarı, labratuvarı, yanınızdaki edebi adabı da sizden öğrenecekler. Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın. Öğrenciye hatasını söyleyin, uyarın, doğru davranışları hatırlatın, kuralları sık sık hatırlatın ondan sonra kurallara uyanlara bilgisayar kullanımında gerekirse öncelik tanıyın. bunun sebebini öğrencilere açıklayın. şu şu arkadaşlarınız labaratuvardaki çalışma kurallarına uyduklarından dolayı öncelikli olarak daha fazla bilgisayar kullanmaya hak kazandılar. sizlerdende arkadaşlarınız gibi kurallara uymanızı bekliyorum. eğer kurallara uyarsanız labaratuvar açıkken ve sizde boşken labratuvarı kullanmanıza izin veririm. Anlaştıkmı.. olumlu yanıtı almayı beklersiniz. yanıtı net vermeyenler gözünüze çarparsa tek tek sorarsınız. tekrar onlardan onay beklersiniz. öğrenciler anladılarsa onların kurallara uyup uymadığını denetlersiniz.. bir müddet sonra her öğrenci bu kurallara uyacak.. labaratuvarın oyun odası değil araştırma ve çalışma sınıfı olduğunu kabullenecekler. öğretmenseniz bu iş böyle yapılır.

BBNET
Geri