milli eğitimdeki işlerin hepsi size kalır
arasınız bt rehberliği :mrgreen:

1 sınav ücreti 129 Tl. Bir ilde 2-3 tane MEBBİS Yöneticisi olursa ve de yılda ortalama 15-20 arası sınav olduğunu da düşünürsek bir MEBBİS Yöneticisine 6-7 sınav görevi gelir. Abartıldığı kadar değil.mriza' Alıntı:hocam merkezi sistem sınav komisyonunda görev alarak nerdeyse 1 maaş daha alıyorlar benim bildiği kadarıyla.
habibocak' Alıntı:MEBBİS Yöneticisi görevlendirmeleri İl MEM'lerin teklifi üzerine Bakanlık tarafından yapılmaktadır. İş yükü ağırdır.
Örnek :
1. Ölçme ve değerlendirme iş ve işlemlerini birimlerle işbirliği içerisinde yürütmek,
2. Sınavların uygulanması ile ilgili organizasyonu yapmak ve sınav güvenliğini sağlamak,
3. Sınav komisyonunun sekretarya hizmetlerini yürütmek,
4. Öğretim programlarını teknik yönden izlemek ve sonuçlarını değerlendirmek,
5. Eğitim teknolojileriyle ilgili bütçe ve yatırım planlamalarını yapmak,
6. Kamu bilişim standartlarına uygun çözümler üretmek,
7. Haberleşme, veri ve bilgi güvenliğini sağlamak,
8. Bilişim hizmetlerine ve internet sayfalarına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek.
9. Elektronik imza ve elektronik belge uygulamalarına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
10. Bilgi işlem ve otomasyon ihtiyacının karşılanmasına destek sağlamak ve işletimini yapmak,
11. İstatistikî verilerin saklanmasına ilişkin teknik iş ve işlemleri yürütmek,
12. Çağrı sistemleri kurulmasına ve işletilmesine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek.
13. ÖSYM Diploma işlemlerinin internet üzerinde veri girişinin sağlanması ve ÖSYM’ye bildirilmesi.
14. ÖSS ve SBS Sınav Sonuçları sonucunda istatistikî bilgileri toplamak, düzenlemek ve ilgili yerlere sunmak.
15. e-Okul Projesi kapsamında teknik olarak iş ve işlemleri yürütmek.
16. Mebbis Yöneticisi görevlendirme onaylarını almak.
17. Bakanlığımızca oluşturulan internet tabanlı projelerin eğitimini vermek, kullanılmasını sağlamak, iş ve işlemlerini takip etmek.
18. TEFBİS Projesi kapsamında teknik olarak iş ve işlemleri yürütmek.
19. E - Etüt Projesi
20. E – Konferanslar
21. Performans Yönetim Sistemi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek
22. Eğitim ve öğretim kurumlarının Bilişim Teknolojileri Sınıflarının, bilgisayar sayıları ile bilgisayarların teknik özelliklerine ilişkin gelişmeleri takip etmek, istatistikî bilgileri derlemek,
23. Bilişim Teknolojileri Sınıflarının bakım, onarım iş ve işlemlerini takip ederek arızaların zamanında giderilmesini sağlamak,
24. E-Yaygın (Hem)Otomasyon Projesi kapsamında teknik olarak iş ve işlemleri yürütmek.
25. Bilişim ile ilgili Müdürlükte staj yapan öğrencilerin iş ve işlemlerini yürütmek.
26. Komisyonlarda görev almak.
27. ...................................
28. ...................................
29. ...................................
30. Her işi yaparım.
Aynı maaş aynı ek ders.
Avantajı ise Merkezi sistem sınav komisyonunda görev alarak ücret almak.
Özetle bu kadar.
Görevlendirmeler Bakanlıktan yapıldığı için 1 yıllık oluyor. Görevlendirme olduğu için öğretmenliğe her zaman dönebilirsiniz. Zaten kadronuz okulunuzda olacak. Maaş ve ek dersleriniz okulunuz tarafından takip edilecek. MEM'de emaneten çalışacaksınız.abcnet' Alıntı:hocam görevlenddirmeler yıllık oluyor galiba. her an öğretmenliğe geri dönülebilir mi