ilçe mem e joomla kurulumu

Kodla Büyü

Torneo_hsn

Üye
Değerli hocalarım ilçe mem in sitesini yapmak zorundayım ve benden istedikleri özellikler joomla ile çok kolay yapılacak... daha önce de joomla kullandığım için çok basit olarak yapacam ama kurulumda hata ile karşılaştım.
Şunu belirteyim; forumda arama yaptım ama bu aldığım uyarı mesajını görmedim...
şimdi hosta dosyaları tümüyle attım ve kuruluma geçtim... joomla kurulumu son adımına kadar bir hata vermedi... sonra en son adımda başarıyla kuruldu yazıyor ama hemen üstte şu ayarı mesajını veriyor ;

Warning: file_put_contents(D:\www\webhosting\.............. .....\wwwroot\configuration.php): failed to open stream: Permission denied in D:\www\webhosting\......................\wwwroot\i nstallation\installer\models\model.php on line 850

installion klasörünü sil diyor siliyorum ve sonuç hüsran.şöyle yazıyor : No configuration file found and no installation code available. Exiting...

anlayamadım gitti... bana yardımcı olursanız sevinirim... :)

Not : ftp programı ile dosya ve klasörlere CHMOD ayarları ile gerekli izinleri verdim...

hocam configuration dosyası değil de içerisinde -dist şeklinde yazılmış conf dosyası olması lazım. onun ismini düzelt içerisini aç ve gerekli db ve ftp bilgilerini yaz kaydet düzelecektir.

NOT: bu arada sorunun nedeni conf dosyasını sunucu üzerinde oluşturamaması. o yüzden -dist şeklinde joomla dosyalarıyla gelen dosyayı conf olarak düzeltip içerisini biz yazıyoruz

inikat' Alıntı:
NOT: bu arada sorunun nedeni conf dosyasını sunucu üzerinde oluşturamaması. o yüzden -dist şeklinde joomla dosyalarıyla gelen dosyayı conf olarak düzeltip içerisini biz yazıyoruz

değerli hocam bu şekilde yaptım... dediğin gibi ayarları da ben manuel olarak girdim ve yükledim... tamam çalışıyor ama bu sefer bileşen modül tema yüklemeye çalıştığımda, config dosyası yazım için açılamıyor mesajı veriyor...

ftp programından gerekli CHMOD ile izin de verdim... ama yine olmuyor olmuyor...

eğer siz de bu şekilde mem sitesi yönetiyorsanız bana nasıl bu işlere çözüm bulduğunuzu açıklayabilir misiniz?

şimdiden teşekkür ediyorum sayın hocam... :))

Hocam biz ilçe mem sitesini kurmak için çok uğraştık joomla da. Sunucu MEB sunucusuydu. Sürekli okuma izni yazma izni htaccess bilmem ne hataları çıkıyordu. Telefon ettik irtibata geçtik. Giresundan koca bir torba fındık gönderdik. Hemen düzeldi. Samimi söylüyorum. İster çözüm yöntemi olarak algılayın ister suç duyurusu olarak ama bu böyle.

Torneo_hsn' Alıntı:
inikat' Alıntı:

değerli hocam bu şekilde yaptım... dediğin gibi ayarları da ben manuel olarak girdim ve yükledim... tamam çalışıyor ama bu sefer bileşen modül tema yüklemeye çalıştığımda, config dosyası yazım için açılamıyor mesajı veriyor...

ftp programından gerekli CHMOD ile izin de verdim... ama yine olmuyor olmuyor...

eğer siz de bu şekilde mem sitesi yönetiyorsanız bana nasıl bu işlere çözüm bulduğunuzu açıklayabilir misiniz?

şimdiden teşekkür ediyorum sayın hocam... :))

arkadaşın fındık yöntemi güzelmiş gerçekten. biz mail attık doğrudan sunucudaki izinleri düzelttirdik hangi klasörlere izin istiyorsanız belirtin düzeltiyorlar. biz bu şekilde kurduk. zaten sunucu düzenlemelerini yeni yapılandırıyorlar anladığım kadarıyla. benim kendi sunucum da var kullandığım ama meb illaki meb sunucularında barındırın diyor yoksa domaini iptal edeceklerini söylediler o yüzden geçtik meb sunucularına hatta ftp girişlerinde falan da ara ara sıkıntı yaşayabilirsiniz normaldir çözülür ama. kolay gelsin

BBNET
Geri