ilçe meb joomla sitesini kurmak için neler yapmalıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muzy2007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

muzy2007

Aktif Üye
İlçenin sitesini joomla kullanarak localde hazırladım. Şuanda benim laptopta gayet güzel çalışıyor. Yarın siteyi yayınlamak istiyorum ama bu konuda hiç tecrübem olmadı. Siteyi yayınlamak için neler yapmalıyım. Mail atma, veri tabanı yükleme, siteyi gönderme, yazma izinleri gibi konuları adım adım tarif edebilirseniz çok sevinirim.

adım adım tarif etmek gerçekten çok uzun olur. ama localden web e yüklemek için internette bir çok resimli makale mevcut inceleyebilirsiniz.

Daha önce mebe joomla yükleyen arkadaşlar, bu konuyu tam olarak anlatabilirlerse bundan sonra da kuracak arkadaşlara çok faydalı olacaktır. Daha sonra bu sabit bir başlıkta yapılabilir

Geçen sene uğraşmıştım. "internet@meb.gov.tr" adresine mail atınız.

Localde oluşturduğunuz sitenin zipli halini e-postada ek olarak gönderin. Onlar ilgili alanda zipi açıp siteyi hazır halde teslim ederler.

Bir de hangi klasörlere ve dosyalara hangi izinleri (yazma ve okuma) vereceğinizi bildirin. Hemen hallediyorlar.

Yazıştığım diğer maillere baktım bireysel eposta adresinden kabul etmiyorlar. Kurumun eposta adresinden yapın yazışmaları. Bu şekilde kabul edeceklerdir.

Localden hosta site taşıma, site dosyalarını cpanelde ziplemeyle ilgili internette türlü video ve anlatımlar mevcut. Anlatımlardaki yöntemleri uygulamak daha faydalı olacaktır.

Yazışma metni için aşağıdaki gibi basit bir kaç ifade işinizi görecektir.

... İli .... İlçesi Milli eğitim Müdürlüğünde AR-GE personeli olarak çalışmaktayım.
İlçe Milli Eğitim Sitesi için ekte bulunan site dosyalarını taşımamda yardımcı olur musunuz?

Joomla siten büyük ihtimalle IIS sunucu üzerinde sorunlu çalışacaktır. Versinler 50 lira adam gibi ücretli hosting alınsın kebirhosttan ya da netbilsis ten falan. Onlar direk Apache üzerinden PHP desteğine sahip. Sorun çıkmıyor. Meb de sorunlar çıkıyor.

Problem çıkıyor kesinlikle.

"Ücretsiz veya ücretli bir hostingde hazırlar, "meb.gob.tr" ye de yönlendirme yaparım" deseniz bile buluyorlar, anında yönlendirme iptal ve boş bir site kalıyor elde.

Benim yaptığımı 3 günde halletmişlerdi :lol:

Rica ettim bir tek hazır sistemleri biliyorum, php desteği varsa "meb.gov.tr" adresinde kullanmam gerekiyor dedim. Gerekli dosyaları bize yollayın biz siteye yüklemeyi ve izinleri hallederiz dediler. Ertesi gün hallolmuştu.

Daha sonra cpanele ihtiyaç duymadan, joomla yönetim arayüzünden herşeyi halledebiliyordum.

Bu arada MEB'in en çok faydasını gördüğüm birimi ya da hizmeti herneyse adı "internet@meb.gov.tr" deki personeldir. :alkis:

subverse hocam yarın bu işe soyunacağız. İnşallah hallederiz. takıldığım yer olursa size mesajla ulaşabilirmiyim? teşekkürler

Hocam yükle kurulumu yap. Kurulum sırasında izin problemi çıkabilir. İnternet.meb.gov.tr deki arkadaşlar dosya izinleri konusunda link verecektir size ordan halledersiniz. Bende daha önce kurduğumda bir kaç sorunla karşılaşmıştım. Dosya izinlerinden çıkar genel kurulum problemleri. Kolay gelsin.

normalde joomla gibi hazır sistemleri meb kendi sunucusunda bulundurmuyor diye biliyorum. Ayrıca Cpanel kullanıldığı alanla joomlanın kullanıldığı alan farklıdır.

Dün gece kurmak için uğraştım, ama kurulumun 6. adımı yapılandırma ayarlarında kalıyor. yükleniyor simgesi var ve geçmiyor. Başka bir tarayıcıyla site adresine girdiğimde kurulumun ilk adımı geliyor. Bi deneyim dedim olmadı. Dosya yazma izinleri için mail atmadım daha. Maile ne yazayım, joomla kuracağımı yazayımmı?

Hangi dosyalara hangi izinleri vereceğiz? Lütfen cevap.

1- Bence farklı bir hostta (local değil), tüm kurulumu gerçekleştirin. Siteyi zipleyip (sadece hızlı aktarım olması için) bilgisayarınıza indirin. Sql'i de zipleyip indirin.

2- Elinizde hem site dosyalarının zipi hem de sql'in zipi var.

3- Ardından "internet@meb.gov.tr" resmi kurum sitenize ait veritabanı bilgilerini isteyin.

4- Verecekleri linkten veritabanı kurulumunu(veritabanı adı, veritabanı kullanıcı adı, veritabanı kullanıcı şifresi) gerçekleştirin.

5- Hazırlamış olduğunuz veritabanına bilgisayara indirdiğiniz zip halindeki sql tablolarını aktarın.

6- Ardından elinizdeki site dosyalarındaki "configuration.php" dosyasını açıp, gerekli yerlere veritabanı bilgileri, log dosyalarının yolu gibi belli değişikliklerin yapılacağı yerleri (joomla anlatan sitelerden -site taşımada config.php dosyası değişiklikleri vb. bir arama ile bulursunuz-) bulup güncelleyin.

7- Değiştirmiş olduğunuz configuration.php dosyasını zipli site dosyalarına ekleyin.

8- Son olarak "internet@meb.gov.tr" adresine güncellemiş olduğunuz site dosyalarını gönderin.

Ve vereceğiniz izinleri bildirin.

Tüm klasörler --> ...
Tüm dosyalar --> ...
Config.php --> ... Uğraşmayalı baya oldu o yüzden izinler ile ilgili net bir bilgi veremeyeceğim.

Bu şekilde halledebilirsiniz sanırım. Kolay gelsin.

izinleri verdiler. joomlayı kurdum fakat localdeki siteden eser yok. bütün eklentileri, temayı yeniden mi kuracağız? bir sürü eklenti var. Bunun çözümü yokmu yaaa offff :cry: :cry:

Sorunu çözdüm. Ben sunucuya install kalasörünüde ekleyip yeniden kuruyordum. Bu da veri tabanındaki tabloları değiştirdiğini farkettim. Veri tabanını tekrar yükledim sorun çözüldü. İlgilenen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
http://karapinar.meb.gov.tr

Hocam siteniz haırlı olsun güzel olmuş. Hangi temayı kullanmıştınız acaba?

hocam çok hoş bi site olmuş özellikle yan tarafta duran kısım çok hoş.Temayı paylaşabilirseniz çok kişinin yararlanabileceğini düşünüyorum.

hocam user 5 pozisyonunda kullandığınız duyuru modülünün adı nedir? ben uzun süre kayan yazı şeklinde duyuru modülü aradım fakat bulamadım.
Bir de banner6 pozisyonundaki meb reklamlarını yazarken ki kullandığınız kodu bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Zamanında yararlandığım şu notlara bak hocam. Sadece buradaki notlarla rahatlıkla yayın yapabilirsin. Sevgiler. (Konuyla ilgili inceledeiğim 2-3 web sayfasını kaydetmiştim. Dosyada bunlar mevcut. Okursan yaparsın. Kolay gelsin.)

Ekli dosyalar

Mesajlarınızı yeni gördüm. http://karapinar.meb.gov.tr joomla ile ilk sitem, kendimce epey emek harcadım. Sitede kullandığım modül ve bileşenleri ekliyorum. Temayı artisteer prog. yaptım. Joomlaya ekledikten sonra right pozisyonunu sağ bölümde siteden ayırdım. Temanın ilk halinide ekliyorum.

Ekli dosyalar

hocam bende ilk sitemi hazırlayacağım inşallah bileşenleriniz çok işime yarayacak. çok teşekkürler.

BBNET
Geri