ikinci el araba en uygun zaman?

Kodla Büyü

blackpeace83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ikinci el araba için en uygun zaman ne zamandır? genelde sıfırların indirime geçti dönemler de oluyor ama o da sadece yıl basına yakın oluyor onu dısında ikinci el alırken nasıl bir piyasa ortamı takip etmeliyiz?

genelde yaz dönemi en pahalı olduğu dönemdir. birde internet ortamında aracın değerinin üzerinde ilanlar veriliyor. en iyi dönemler şubat-mart veya ekim-kasım dönemleri oluyor. bir de temmuz aylarında da yeni model araçlar piyasaya sürülebiliyor. Ör. Opel temmuz ayında 2011 modelleri piyasaya süreceğini söylediler. o da 0 satışları arttıracağından 2. ellerde ucuzluk olacaktır. vergi dönemleri de öyle. adamlar 0 alacakları arabaları temmuzda alıyorlar ki temmuz ayındaki yaklaşık 400-700 arasındaki vergiyi ödemiyorlar. 0 araba satışları doğal olarak 2. el fiyatlarını da düşürecektir.

Hocamın dediklerine katılmakla beraber, En güzeli tabiri caizse öyle hiç ummadık bir anda çevreden, eş-dosttan biri arabamı satıyorum derse ve aracı temizse, 300-500 aşağı yukarı demeden almaktır sn. hocam.

Aracımı yazın satmayı düşünüyordum ben de, geçen bir adam gelip öyle durduk yere alayım dedi ve 11.000 peşin dedi :) aracımın değeri 9000-9500 :)

Şimdi pişmanım

Saygılar

mkaratas' Alıntı:
genelde yaz dönemi en pahalı olduğu dönemdir. birde internet ortamında aracın değerinin üzerinde ilanlar veriliyor. en iyi dönemler şubat-mart veya ekim-kasım dönemleri oluyor. bir de temmuz aylarında da yeni model araçlar piyasaya sürülebiliyor. Ör. Opel temmuz ayında 2011 modelleri piyasaya süreceğini söylediler. o da 0 satışları arttıracağından 2. ellerde ucuzluk olacaktır. vergi dönemleri de öyle. adamlar 0 alacakları arabaları temmuzda alıyorlar ki temmuz ayındaki yaklaşık 400-700 arasındaki vergiyi ödemiyorlar. 0 araba satışları doğal olarak 2. el fiyatlarını da düşürecektir.

tesekurler hocam yazdıklarınız sitedekiler için referans olur ınsallah.

blackpeace83' Alıntı:
mkaratas' Alıntı:

tesekurler hocam yazdıklarınız sitedekiler için referans olur ınsallah.

ne demek hocam. bende araba alacağım için baya araştırdım ondan yazdım bunlarıda. birde yazmayı unutmuşum. paranızı hazır edip etrafa haber salın. hazır para var araba arıyorum diye. ben şimdi öyle yaptım bekliyorum. 2 gün önce bizim kurul toplantımız vardı. o gün sabah 2004 model corsa haberi geldi. tertemiz. eğer toplantı olmasaydı gidip bağlayacaktık 12,500 e öğleden sonra gittik yarım saatle kaçırmışız. ondan paranız hazır edip bekle.

2. el kışın ucuzlar fakat temiz araç alacaksan piyasanın 500-1000 fazlasını gözden çıkaracaksın sen çıkarmazsan zaten çıkaran oluyor temiz arabalar hemen satılır.

BBNET
Geri