Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

if else while kullanmadan max sayıyı bulma

Konu, 'C / C ++ / C#' kısmında runalone tarafından paylaşıldı.


  1. runalone

    runalone Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğeni:
    24
    icat ettiğimiz YSV adlı bir programlama dilinde yalnızca toplama, çıkarma, bölme için (+, -, /) işlemcileri ve mutlak() fonksiyonu (mutlak(x), x’in mutlak değerini verir) olsun. Bu programlama dilinde seçimli veya yinelemeli yapıların olmadığını (if, for, while gibi yapıların bulunmadığını) varsayarak bir max() fonksiyonu yazın. max(a,b) şeklinde çağrıldığında a ile b tamsayılarından büyük olanını döndürsün.

    bunun cevabını yapabilen bana mail atabilirmi oktay_alone@hotmail.com
     
  2. runalone

    runalone Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğeni:
    24
  3. uysal_rockci

    uysal_rockci Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    23 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.226
    Beğeni:
    87
    Sadece + - ÷ ve mutlak fonksiyonu mu vara.
    Baska hicbirsey kullanmadan mi bulunacak sonuc ?
     
  4. mstf00

    mstf00 Site Gezgini

    Kayıt:
    30 Kasım 2013
    Mesajlar:
    44
    Beğeni:
    0
    fonksiyon içindede olsa yinede if kullanmak gerekir bence?çünkü karşılaştırma yapacaksın
     
  5. runalone

    runalone Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğeni:
    24
    aynen hocam
     
  6. runalone

    runalone Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğeni:
    24
    dediğim gibi if yok hocam
     
  7. omd

    omd Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    5.311
    Beğeni:
    270
    Kod:
    max = (a+b+mutlak(a-b))/2
    minimum sorarlarsa da;

    Kod:
    min = ((a+b)-mutlak(a-b))/2
     
  8. xxltc

    xxltc Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.415
    Beğeni:
    4
    :+1:
     
  9. runalone

    runalone Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğeni:
    24
    anaaa vallaa süpersin yawww kafayı sıyırcadıma ben :D :D :++: :++:
     
  10. omd

    omd Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    5.311
    Beğeni:
    270
    hayırdır yüksek lisans filan mı yapıyorsun hocam?
     
  11. runalone

    runalone Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğeni:
    24

    he yaa
     
  12. omd

    omd Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    5.311
    Beğeni:
    270
    Kolay gelain hocam hangi universite bolum?

    Mobil gönderidir.
     
  13. ebolukcu

    ebolukcu Aktif Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğeni:
    4
    Bize de yesevi de hoca sormuştu ödev diye bu soruyu. Evet 2 sayının toplamı ve farkının toplamının yarısı büyüğü, farkının yarısı küçüğü verir.
     
  14. ebolukcu

    ebolukcu Aktif Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğeni:
    4
    Fark hep pozitif olması gerektiğinden mutlak kullanılır
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal