ie 6 sorunu

Kodla Büyü

hakanx280

Site Gezgini
değerli arkadaşlar,

okul için bir site yaptım..önizlemesini ie8 ve firefox 3.6 kullanarak yapmıştım.çok uğraştım.divleri etkin kullanarak hoş bir site oluşturdum.ama bugün okulda müdür yardımcısının bilgisayarından siteye baktım...site acayip kaymış bir şekildeydi...onun kullandığı tarayıcı ie 6...

şimdi sizce ne yapmalıyım?baştan tabloları kullanarak yeni bir sitemi yapmalıyım?o kadar çok kullanan var mı bu ie 6 yı...açıkçası çok üşeniyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Hocam ben kendi web sitem ve okul web sitesinden biliyorum IE6 ile girenlerin oranı %6-8 seviyesinde. Aslında dikkate alınması gereken bir oran ama açıkçası ben yaptığım sitelerde pek dikkate almıyorum IE6'yı. Genellikle PNG resimlerde problem oluyor, yerleşim olarak tamamen aynı diğer tarayıcılardan. CSS kodlarını gözden geçir istersen.

hakanx280' Alıntı:
değerli arkadaşlar,

okul için bir site yaptım..önizlemesini ie8 ve firefox 3.6 kullanarak yapmıştım.çok uğraştım.divleri etkin kullanarak hoş bir site oluşturdum.ama bugün okulda müdür yardımcısının bilgisayarından siteye baktım...site acayip kaymış bir şekildeydi...onun kullandığı tarayıcı ie 6...

şimdi sizce ne yapmalıyım?baştan tabloları kullanarak yeni bir sitemi yapmalıyım?o kadar çok kullanan var mı bu ie 6 yı...açıkçası çok üşeniyorum ve önerilerinizi bekliyorum.
javascript ile tarayıcı tipi ve versiyonuna göre uygun css dosyasını gömebiliyorsunuz.
mesela ie6 için head tagları arasına şunu yazın
Kod:
<!--[if IE 6]>
   <link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie6_uyumlu_stil_dosyasi.css">
<![endif]-->

hocam ie6 başlı başına sorun bilindiği gibi. ben dışarıya yaptığım tasarımlarda ie6 uyumunu kestim yokmuş gibi farzediyorum. ama okul sayfamda buna dikkat ediyorum çünkü okullarda kurumlarda ie6 var hala. size tavsiyem css sıfırlama kodlarını eklemeniz. şu an en yaygını için bağlantı:
http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/

Bunu css dosyanıza ekleyin. duruma göre düzeltebilirsiniz ama ie6 sorununuzu çözeceğine inanıyorum. ayrıca ie6 bazen margin-left özelliğine ihtiyaç duyuyor, eğer sağ tarafa bir kutu yerleştireceksek soldaki kutunun uzunluğunu margin-left ile belirtmek gerekebiliyor. buraları da kontrol edebilirsiniz.

BBNET
Geri