iş teknik öğrt-idare-ben

Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
normlar, ders çizelgesi ile ilgili toplantı yapıyoruz, yeni ders çizelgesine göre iş teknik dersinin norm u düşüyor, iş teknik öğretmeni de müdüre aynen şöyle bir şey söyledi, seçmeli derslerden birine ben girerim, ders saatimi artırırız, norm karşılığı ders saatini ona göre girin dedi, yani seçmeli derse ben girerim norma esas ders saatimi artırın, norm kadrom düşmesin demek istedi. müdür de , seçmeli derse sen gireceksin diye bi kanun yok, senin normunu belirlerken seçmeli dersin ders saatini giremeyiz dedi, iş teknikçi de döndü, o zaman bilişim teknolojileri ve yazılım dersine de bilgisayar öğretmeni girecek diye bi kanun yok, o da seçmeli ders dedi çıktı.

ulen adamlar neler düşünmeye başladılar, ilerleyen zamanda iş teknikçilerin bu norm ve ders saati konusundaki tepkileri ve tepkilerinin sonucunu çok merak ediyorum, 2 senedir neler yaptık sesimizi duyurmak için, çok bişey elde edemedik(bakana dersin adını bile öğretmedik), bakalım iş teknikçiler ne yapacak. işin sonunda yine bize dokunacak bişey çıkmasa bari...

TTKB "hangi branş hangi derse girer" çizelgesine göre doğru söylemiş.. Çizelge değişmeli ve hangi derse kimin gireceği tekrar revize edilmeli. Çünkü ders adları değişti ve bir sürü yeni ders eklendi.

acer50' Alıntı:
normlar, ders çizelgesi ile ilgili toplantı yapıyoruz, yeni ders çizelgesine göre iş teknik dersinin norm u düşüyor, iş teknik öğretmeni de müdüre aynen şöyle bir şey söyledi, seçmeli derslerden birine ben girerim, ders saatimi artırırız, norm karşılığı ders saatini ona göre girin dedi, yani seçmeli derse ben girerim norma esas ders saatimi artırın, norm kadrom düşmesin demek istedi. müdür de , seçmeli derse sen gireceksin diye bi kanun yok, senin normunu belirlerken seçmeli dersin ders saatini giremeyiz dedi, iş teknikçi de döndü, o zaman bilişim teknolojileri ve yazılım dersine de bilgisayar öğretmeni girecek diye bi kanun yok, o da seçmeli ders dedi çıktı.

ulen adamlar neler düşünmeye başladılar, ilerleyen zamanda iş teknikçilerin bu norm ve ders saati konusundaki tepkileri ve tepkilerinin sonucunu çok merak ediyorum, 2 senedir neler yaptık sesimizi duyurmak için, çok bişey elde edemedik(bakana dersin adını bile öğretmedik), bakalım iş teknikçiler ne yapacak. işin sonunda yine bize dokunacak bişey çıkmasa bari...

hocam iş teknik dediğiniz ders TEKNOLOJİ TASARIM olmasın, ayrıca seçmeli derse kimin gireceği net belli değilken "ulen adamlar " uslubu ile nitelendirdiğiniz kişi haklı olarak kendini düşünecek ve savunacaktır. siz de o toplantıda sessiz kalacagınıza hakkınızı arayıp burda keşke oyle baslık acsaydınız.

hocam iş teknik dediğiniz ders TEKNOLOJİ TASARIM olmasın, ayrıca seçmeli derse kimin gireceği net belli değilken "ulen adamlar " uslubu ile nitelendirdiğiniz kişi haklı olarak kendini düşünecek ve savunacaktır. siz de o toplantıda sessiz kalacagınıza hakkınızı arayıp burda keşke oyle baslık acsaydınız.

katılıyorum.
Ancak arkadaşımıza hak vermek gerek "ulen adamlar" cümlesinde. herkesin bizimle bir alıp veremediği var. onlara göre bilişim tek. dersine herkes girebilir çünkü oyun oynatılıyor ama onların dersi çok önemli bir işe yarıyor.

Arkadaşlar haddim olmayarak birşeyler yazayım:
Bazı konulara dikkat etmek gerekiyor bunlar 1-proğram kademeli uygulanacak yani 2012-2013 öğretim yılında 6-7-8 lerde teknoloji tasarım dersi var.
2-Seçmeli ders idarenin değil öğrenci ve velinin isteğine göre belirlenecek idarenin yapabileceği fazla birşey yok.
İnsanların birbirini kırmasına gerek yok.sadece biraz empati herşeyi çözecktir.
Saygılarımla

"ulen adamlar" diye bahsettiğin kişi kendisini savunmuş. Sen de konuşamadın da burda mı atıp tutuyorsun. Hakkını git okulda ara. Burda atıp tutma.

kaldraydın sandalyeyi müdürün önünde adamın kafasına çalaydın. ondan sonra yardım lazım olursa biz yardım ederdik. :verymad:

"ulen adamlar" bizim formatörlüğe el atmışlar zaten de bi de bizim derslere de el attılar aartık var ya bu "ulen adamlar" :)

1- iş teknik demekle teknoloji tasarım demek istedim, aceleyle başlığı açmıştım, şimdi o konuda msjlar var, düzeltme yapmıyorum artık.

2- ulen adamlar yazdığım için özür dilerim, şimdi adam değiller demek ki yazsam o da olmayacak (mesajda sözün gelişi kullanılan kelimeleri abartmaya, arkasında bişey aramaya gerek yok)

mystreous' Alıntı:
"ulen adamlar" diye bahsettiğin kişi kendisini savunmuş. Sen de konuşamadın da burda mı atıp tutuyorsun. Hakkını git okulda ara. Burda atıp tutma.

3- yazdıklarımı iyi okuyun, saf saf cevaplar yazmayın, ben hakkımı savunmadım filan demedim ayrıca sizden yardım ya da görüş verin de hakkımı savunayım da demedim, iyi okuyun. Yardım filan istemedim, sadece olayı yazdım, ilginç geldi yazdım. Dersim elden gidiyor, ne yapacam, yardım edin filan diye bişey yok orda, iyi okuyun. Atıp tutma meselesini hangi hayal dünyanızdan uydurduğunuzu siz daha iyi bilirsiniz.

kamxtract' Alıntı:
m6nay ve mystreous tek. tas.çı formatör olmasınlar :)

valla olur mu olur, adamlar bu ara hassas (ulen yine adam dedik)

arkadaşlar gereksiz tartışmalarla birbirimizi incitmenin,kırmanın anlamı yok bence. Herkes kendisini merkez alır diğerlerini yok sayarsa işin içinden çıkılmaz.
Branşlarımız farklı olsada sonuçta hepimiz meslektaşız ve birbirimize ihtiyacımız var. bunu untmayalım. Ulen adamlar sözü gayri ihtiyari söylenmiş bir söz sanırım. bunun üzerinden değerlendirme yaparak ortamı germenin anlamı yok. Sonra adam bile değiller yorumunu yapmak çok daha yanlış bir ifade tarzı. Kötü söz sahibine yakışır.Şi,mdi birlik olma zamanı. birbirimizle uğraşmak yerine yapılan haksızlıklara karşı birlik olalım. yoksa bugün bana, yarın sana olur ve sonrası malum.

acer50' Alıntı:
iş teknikçi de döndü, o zaman bilişim teknolojileri ve yazılım dersine de bilgisayar öğretmeni girecek diye bi kanun yok, o da seçmeli ders dedi çıktı.

Tek. Tas. çı arkadaş saçmalamış..

kamxtract' Alıntı:
Vay be zekana hayran kaldım. İmzamda yazıyor zaten ne olduğum. Terörist bulmuş gibi tespit yapmışsın.
Adam daha dersin adını bilmiyor, aceleyle yazmışmış. Çok mu acil bir konu bu?
"bakana dersin adını bile öğretemedik" diyen adamın iletisinde 4-5 kere iş teknik dersi diye yazması ve sonradan da "aceleyle yazdım" diyip durumu düzeltmeye çalışması traji komik.

mystreous' Alıntı:
kamxtract' Alıntı:
Vay be zekana hayran kaldım. İmzamda yazıyor zaten ne olduğum. Terörist bulmuş gibi tespit yapmışsın.
Adam daha dersin adını bilmiyor, aceleyle yazmışmış. Çok mu acil bir konu bu?
"bakana dersin adını bile öğretemedik" diyen adamın iletisinde 4-5 kere iş teknik dersi diye yazması ve sonradan da "aceleyle yazdım" diyip durumu düzeltmeye çalışması traji komik.

aha hakkaten adam iş teknikçi çıktı, o yüzden gergin demek ki, doğru tespit kamxtract, tebrikler

Arkadaşlar Merhaba. Konuya girmek istemedim fakat bu tür tartışmalar hiçkimseye birşey kazandırmaz. Ben Teknoloji ve tasarım dersi öğretmeni aynı zamanda 7 Yıldır bir okulda formatörlük yapan birisiyim. Bu seneden itibaren bizim dersimizin azalacağı ve norm fazlası olacağımız kesin. Bunlar bizleri her zaman alternatif yöntemler bulmaya yönlendiriyorlar. Forumda bunun tam tersini seçen arkadaşların olduğunuda bilmekteyiz. Yani Bilişim teknolojileri öğretmeni iken Teknoloji ve tasarım öğretmeni olarak atanan arkadaşlar var. Sorun burda başlıyor. Milli eğitim bakanlığı malesef Ne bilişim teknolojileri dersini, Nede Teknoloji ve tasarım dersini adamdan sayıyor. Kimse kusura bakmasın. Biz dersimizin önemini anlatamadığımız sürecede bu böyle devam edecektir. Bizleri adam yerine koymayan bir bakanımız var malesef. Böyle olduğu sürecede bu böyle devam edecektir. Herkes kendisince görevini layıkıyla yapıyor. Fakat biryerlerde eksikler olduğu aşikar. Bizim bunlara bakmamız gerekiyor.

Arkadaşlar Merhaba. Konuya girmek istemedim fakat bu tür tartışmalar hiçkimseye birşey kazandırmaz. Ben Teknoloji ve tasarım dersi öğretmeni aynı zamanda 7 Yıldır bir okulda formatörlük yapan birisiyim. Bu seneden itibaren bizim dersimizin azalacağı ve norm fazlası olacağımız kesin. Bunlar bizleri her zaman alternatif yöntemler bulmaya yönlendiriyorlar. Forumda bunun tam tersini seçen arkadaşların olduğunuda bilmekteyiz. Yani Bilişim teknolojileri öğretmeni iken Teknoloji ve tasarım öğretmeni olarak atanan arkadaşlar var. Sorun burda başlıyor. Milli eğitim bakanlığı malesef Ne bilişim teknolojileri dersini, Nede Teknoloji ve tasarım dersini adamdan sayıyor. Kimse kusura bakmasın. Biz dersimizin önemini anlatamadığımız sürecede bu böyle devam edecektir. Bizleri adam yerine koymayan bir bakanımız var malesef. Böyle olduğu sürecede bu böyle devam edecektir. Herkes kendisince görevini layıkıyla yapıyor. Fakat biryerlerde eksikler olduğu aşikar. Bizim bunlara bakmamız gerekiyor.

doğru söze ne hacet. Bu tip tartışmalarla ancak öğretmenler birbirini yıpratır. İşleri bu hale getirenler de tepeden ancak gülerler. Herkes kendi dersini savunur ona ögre o ders ön plandadır bunu da kabul etmek lazım.

BBNET
Geri