Iğdırlı otobüs firması ve Orduda yaşananlar YUHHHHHHH

Kodla Büyü
g.cetin.66' Alıntı:
delete_theend' Alıntı:
sende doğulusun galiba .. bilim kurgu düşünceler içindesin
way arkadaş yaa arkadaşım siz hala neyin derdindesiniz ya ben diyorumki masum vatandaşlara saldırmışlar milletin kafasını yarmışlar birilerinin canı yanmış diyorum bunu ordulu yapmış batısı doğusu yapmış demiyorum asıl siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.Ben zaten nereli olduğumu yazdım . Aklınızda bi doğulu kurgusunu siz çizmissiniz asıl... doğulumu koy.... rahvan gitsin hesabı kardeşim siz asıl sizdeki tabuları yıkın.

sana bişe yazardım ama ...neyse sen anladın

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak zaten bizim vazgeçilmezimiz. Okumuş haberi bir yerden kendince yorumlamış sonra ırkçılığa kadar götürmüş işi.

uzadı bu konu..iyi yapmışlarmı diyeceğiz yoksa tüü kakamı diyeceğiz..ne bekliyorsun ..tamam haklısın yapılmasa iyi olurdu ama olmuş bir kere suçlular bulunur..çokta abartılacak bişey değil..

Olayın aslı hala belli değil, başlığı açan arkadaş ısrarla kendi kurguladığı senaryoya inanıp provakatörlük yapma derdinde. Yolcu kapma meselesi mi, şoföre-muavine-yolculardan birine kişisel bir husumet mi, sevdiği kız başkasıyla evlendirilip farklı şehire gönderilen gencin o otobüsü taşlaması mı ... ya da işsiz güçsüz madde bağımlısı 3 serserinin yoldan geçen ilk otobüsü taşlaması mı ? Bir sürü ihtimal var.

g.cetin.66' Alıntı:
umarslan17' Alıntı:
"Camı kırdıktan sonra sevinç çığlıkları atıp kaçtılar"
teşekkürler hocam sevinç çığlığı atan sanırım o üç genç degil !!!

Sevinç çığlığı attıklarını şöförden başkada söyleyen yok. Bilmem dikkatini çektimi hoca...

yolcular otobüsün kaza yaptığını düşündüklerini belirttiler

Bu arada burada arkadaşların size neden tepki gösterdiğini hala anlamış değilsiniz. Biraz kendinize gelip sağlıklı düşünürseniz -ki canınız yandığı için tepkinizin bundan olduğunu düşünüyorum.- tepkinizin haklı olmakla birlikte çok ama çok aşırı ve tahrik edici olduğunu anlayacaksınız.

Burası süper bişey oldu hadi teşhisleri sıralayıp madem konuyu ben actım ben kapatayım
umarım olay aydınlanırda ben haksız cıkarım !

g.cetin.66' Alıntı:
Burası süper bişey oldu hadi teşhisleri sıralayıp madem konuyu ben actım ben kapatayım
umarım olay aydınlanırda ben haksız cıkarım !

aynen hocam maşallah bu forum tahammülsüz tek pencereden bakan bir hal almış. alışkanlıktan olmasa girmeme nedeni bu ve benzeri yorumlar yakalaşımlar.

Çok geçmiş olsun.

G.çetin66 arkadasım senin derdin ne? 160 mesajin var hepsi siyasi ve provakatif

Herhangi bir kürt vatandaşımız yolda ayağı takılıp düşse "bu mu vatanseverlik bu NASIL türklük insan hiç arkadan iter mi?"

firmaya otobüs firması demekle hata etmişsin onu belirteyim.otobüs firması değil HAVAYOLU şirketi.ayakları yere değmeyen otobüsleri var.olayın bunla alakası varmı bilmem ama bunu belirteyim istedim

ordu'da her yaz yüzlerce doğulu işçilerin fındık toplama işinde çalıştıklarından bihabersin. eğer senin düşündüğün gibi bir kafatasçılık (!) olsaydı bu işçileri çalıştırmazlardı burda. bu ilk otobüse saldırma olayı değil ki burda, bırakın şirket otobüsünü ordusporun bile otobüsünü taşladırlar.

maalesef ki benzeri taşlama olayları, kavgalar, gürültüler çok oluyor. ama doğululara yapılınca art niyetli ve ön yargılı olarak suçlama/mağduriyet edebiyatı yapılıyor. ortamı germeye, kafatasçılığa gerek yok. bu ülkede her kesimden yanlış yapanlar olduğu gibi kürtlerden de ülke menfaatlerine zararlı davranışlar da bulunanlar olmuştur. ama, kişisel/parasal/serserisel vs nedenlerle kürtlere yanlış yapıldığı zaman olayın hemen kürtçülük mağduriyetine çekilmesi (ki bu da ırkçılıktır) toplumumuzu her geçen gün daha rahatsız etmektedir. karadenizliyim ve 6 yıl doğuda kaldım. bu ülkenin en az yatırım yapılan bölgesi karadeniz bölgesidir.en az ağlayan/en az ayrımcılık yapılan bölgelerinden de biridir.
((Irkçılık yapan, ırkçılık için savaşan ve ırkçılık uğrunda ölen, bizden değildir.) [Ebu Davud]
"Allah indinde en şerefliniz takvâca en ileri olanınızdır. Arabın Arap olmayan (acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur. Siyah derili olanın beyaz derili üzerine bir üstünlüğü yoktur, beyazın da siyah derili üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvâ iledir." (Cem'u'l-Fevâid, 1/510, hadis no: 3632)

Olayın aslı öğrenildi ;

Geçtiğimiz Pazar akşamı Samsun-Iğdır seferini yapan ve içinde 46 yolcu bulunan Türküs Kulu'nun kullandığı “Iğdırlı Turizm”e ait 34 UMM 04 plakalı yolcu otobüsü Ordu Merkez Atatürk Bulvarı'ndan Sanayi Kavşağı’nda 3 kişi tarafından uğradığı taşlı saldırıyı gerçekleştiren üç kişi yakalandı.
OrduValiği tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren üç kişinin gözaltına alındığını belirterek, “10 Şubat 2013 tarihinde saat 20.45 sıralarında, İlimiz Merkez Karapınar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde Iğdırlı Turizm firmasına ait yolcu otobüsüne yönelik meydana gelen Mala Zarar Verme olayı ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde Iğdırlı Turizm firmasına ait araç şoförü ile Ordu-Samsun arası çalışan diğer bir firmanın araç şoförü T.K.’ın 10 Şubat 2013 tarihinde saat 18.20 sıralarında, Samsun Belediye Evleri mevkiinde yolcu alma yüzünden tartıştıkları, tartışma olayını diğer firmanın şoförlerinin de öğrendiği, konu ile ilgili kendi aralarında Ordu Otogarında konuşurlarken şüpheli K.Ç’nin olayı öğrendiği, bunun üzerine daha önceden tanıdığı ve kendisine zaman zaman maddi yardımda bulunan T.K’a yapılan hakareti içine sindiremeyerek, diğer şüpheliler ile birlikte Atatürk Bulvarı üzerinde otobüsü beklemeye başladıkları, Iğdırlı Turizm firmasına ait otobüs seyir halinde iken camlarını taş atmak suretiyle kırarak olay yerinden uzaklaştıkları anlaşılmıştır Şüpheliler K.Ç, B.Ö ve M.K İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak, haklarında adli tahkikata başlanmıştır.

o olayın rekabet sebebiyle oldugunu duydum...

yani vatanseverlik değilde ğara severlik gibi birsey.d

Hocam konuyu sert bir şekilde açıyon , sonra sana cevap verenlerle tartışıyon...
Ben bu konudan bir şey anlamadım. Amaç ne, sonuç ne...

Hocam ajitasyon yapmaya gerek yok diyorsun ama yazıyı yazışın ve ilk mesajında ajitasyondan başka bir şey değil. Belki bu olayda çok sevdiğin bir arkadaşında hedef olduğu için anormal bir tepki veriyorsun ama resmen AJİTASYON yapıyorsun. 3 kişinin yaptığı şeyi tüm Ordu halkına yüklüyorsun. Doğu-Batı çatışmasına neden arıyorsun. Hemen olayı Türk-Kürt muhabbetine getiriyorsun ve 3 kişini yaptığı şeyi milliyetçiliğe bağlıyorsun, faşistlik diyorsun ve saçmalıyorsun. Bence o 3 kişinin Orduda yaptığı şeyin aynısını şu anda sende yapıyorsun çünkü ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun. Evet üzüldüm o otobüstekilere hak etmedikleri bir olay olmaması gereken bir olaya şahit olmuşlar ve mağdur olmuşlardır. Fakat bunun için tüm Ordu halkını suçlayamazsın resmen saçmalıyorsun. (Ordulu değilim ama böyle bir olayda halkı hedef gösterenlerden bıktığım için tepki göstermek istedim. Türk milliyetçisi ve faşistsin diyebilirsiniz. Hayır faşist değilim ve Türk de değilim kafkas göçmeniyim. Ama ülkede yaşadığıma göre bu ülkenin ekmeğinin yediğime göre bu ülkenin vatandaşı olarak görülüyorsam seve seve Türküm diyebilirim)

g.cetin.66' Alıntı:
Bu hemen itiraz eden arkadaşlar için aradım bizzat otobüste olan arkadaşlarımı
1.si otobüs otogarda yada yolcu alırken değil tam sanayi bölgesinden geşerken 3 şahış tarafından taşlanmıştır . otobüse camlara ve bagaj kısımlarına taşlarla saldırmışlardır.Yolcular şimdi husem tesislerinde bekletiliyor.Hatta ambulansla sağlık ekipleri gelerek yaralanan doğulu doğusuz batılı batısız MASUM VE MAGDUR VATANDAŞLARA ilk yardım tedavisi uygulanıyor.

Ajitasyona gerek yok ben bir yozgatlıyım belkide bir atatürkçü belkide bir ülkücüyüm o bilinmez ama derdim aha orda şu ırktan bilmem kaç kişi yaralanmış saldırmış değil. ŞUNU DA UNUTMAYN IGDIRLI FIRMASI VE AZERİ BİR VATANDAŞIMIZA AİTTİR.
MASUM HER YERDE MASUMDUR DİN DİL IRK AYIRT ETMEDEN NE DEMEM GEREKİYORDU AFERİN O 3 KİŞİYE NASILDA KOMUŞLAR CAMLARI PATLATMIŞLAR KADIN VE COCUKLARIN KAFALARINI YARMISLAR .AFFERIN BEEEE MI DEMEM GEREKLIYDI !!!
ADAMLARDA VATAN AŞKI VAR HACI !!!

BBNET
Geri