Hyundai? Renault? Fiat?

Kodla Büyü

volkankey

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar başka marka ve model tavsiyesinde bulunmadan siz olsaydınız hangisini alırdınız?

22-23 bin maksimum.....

Hyundai Accent Era (2008-2010)
Fiat Linea (2008-2010)
Renault Megane Sedan (2005-2008)

hocam dizel mi benzin mi ona göre görüş bildirelim bence çünkü motor seçeneği fark yaratır seçimde

valla dizel olursa tadından yenmez. ama megane için sınırı aşar dizelde.
ilk tercihim dizel olur

o zaman benim tavsiyem linea dizel olur hocam dizel fiat motoru çok sağlam ve kendini kanıtlamış bir motordur.benzinli ise kesinlikle megane tercih et.Genişlik ve yol tutuş bakımından iyidir.Eksi yönü ise çok sağlamlık ve kalite beklememek lazım özellikle içerdeki malzeme kalitesi.Ama işin satışını da düşünürsek 2 saat içinde satarsın megane

hocam merhaba, 0 km ise dizel, 2. el ise benzinli al derim. fiyat aralığı belli. sıkıntısız dizel bulmak zor. sabır işi birazda. beklerim araştırırım yakın şehirleri dolaşırım dersen olabilir. ben fiat kullandım hep. ama dediğiniz şartlarda ilk megane bakardım. sonra linea. iki modele kıyasla accent era bakmazdım. lineanın belki biraz daha donanımlısını bulabilirsin o fiyata ama megane ı satmak istesen 1 günde satılır, linea yı satmak istesen 1 hafta. fiatın yeni arabalarında malzeme kalitesi düştü, 3-4 yıl önceki arabalarda kullanılan malzemeler çok daha kaliteli. megane da clio da malzemeler zaten kalitesiz. (2011 modelleri bilmiyorum renaultun) . 1.3 multijet linea çekişte biraz problem yaratabilir. benzinli olursa yine sorun yok.

birde son zamanlarda iyice moda oldu, konu dışı tavsiyeler. bir zararı var mı yok. ama adam aldı diyelim nissan, honda, mazda bozulursa sen mi yaptıracaksın, veya 1500 lira civarında olan kaskosunu sen mi ödeyeceksin. adam anadolunun küçük bir şehrindeyse bozulan kırılan parçayı sen mi bulup göndereksin.

kalite olarak saydığın üç arabadan en kalitesizi fiat lineadır. hyundai accent lineadan daha kalitelidir her yönüyle. Renault megane ise her ikisinden kat kat üstündür.
KESİNLİKLE MEGANE...

volkankey' Alıntı:
Arkadaşlar başka marka ve model tavsiyesinde bulunmadan siz olsaydınız hangisini alırdınız?

22-23 bin maksimum.....

Fiat Linea (2008-2010)

Bu üçünden birini soruyorsan ben Linea derim...

andariel' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

22-23 bin maksimum.....

Fiat Linea (2008-2010)

Bu üçünden birini soruyorsan ben Linea derim...

:+1:
Accent Era - Albea - Symbol arasında sorsaydın Accent derdim
Senin söylediğin üçünde Linea, Megane'dan daha yeni, Accent'ten de daha iyi, o yüzden Linea diyorum

Megane görünüş olarak eraya göre çok iyi ama eralarda seri arabalar kullanımı zevk veriyor. Ben meganı tercih ederdim şahsen. Linea hakkında hiç bir bilgim yok..

volkankey' Alıntı:
hyundai i elecegim sanirim
temiz dizel linea ya da
temiz megane almali o halde

dizel yakıt tasarrufu açısından iyi ama temiz ikinci el bulmak için araştırman gerekir, ayrıca kesinlikle servise götürün ve detaylı bir inceleme yapsınlar (belki 100 tl gider ama sonrasında kötü sürprizlerden kurtulursun). Megane oturaklı bir araba ama ön taraf komple plastik olanları var hiç hoşuma gitmiyor bu durum, peynir ekmek gibi satılıyor o da ayrı bir konu. Umarım temiz bir araç bulursunuz ve sorunsuz kullanırsınız.
Ben mi? Anadolunun küçük bir ilçesinde (Mardin-Mazıdağı) yaşamama rağmen Mazda 3.23 Astina kullanıyorum 2 yıl 35000 kilometre yaptım bir parçası da bozulmadı. Ama siz buradakilerin sözünü dinleyin Mazda almayın sakın (araba tüccarı değilim ben siz almayın satışı zor olur çünkü 2.elde). Siz almayın Mazda, ben 100 km de 20 TL gaz yakarım klima açık...Üstelik 2 hava yastığı, abs, klima,4otomatik cam, otomatik yan aynalar,yükseklik ayarlı direksiyon ve koltuk, ileri-geri katlanabilir arka koltuklar, üstün yol tutuş ve güvenlik sadece 13000 TL. AMA SİZ KESİNLİKLE MAZDA ALMAYIN.

2000 :) ama görenler 2005 falan sanıyor...Bu arada Audi a3 ile aynı şasi daha doğrusu tamamen aynı sadece audi daha yalıtımlı :) sizin yukarıda yazdığınız arabalarla fiyat olarak 10.000 TL fark var bunu da düşününce kendimi Audiye biniyormuş gibi hissediyorum valla.

Bende üç markanın braktığı izlenimleri paylaşayım. Üçü içerisinden yedek parçası en uygun fiyatlı olan fiat, ikinci elde bulunması, satılması en kolay renault( özellikle megane )

BBNET
Geri