Hukuk devletimiyiz acaba.

Kodla Büyü

ofsati

Aktif Üye
Aşağıda alıntı yaptığım haberi okuduğumda acaba hukuk devletindemi yaşıyoruz dedim.
Ya sezerin zamanında seçtikleri yada abdullah gülün seçtikleri hukuk devleti ilkelerine göre
değilde tamamen siyasi görüşleri yönünde oy kullanmışlar.
Öyle olmasaydı Abdullah gülün yada sezerin seçtiği en az bir üye beklenein aksine oy verirdi.
4 üye 5 yıl demiş 13 üye 7 yıl demiş.

Vah ülkem vah! Ya sezer zamanında yada şu aralar hukuk devleti değilmişiz ya da değiliz.
-------
Sezer'in seçtiği üyeler '5 yıl' dedi
Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğuna ilişkin karar 4'e karşı 13 oyla kabul edildi. Eski Cumhurbaşkanı Sezer döneminde seçilen üyeler sürenin 5 yıl olması gerektiğini belirtti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25358602/

ANAYASA BAŞKANININ İKTİSAT MEZUNU OLDUĞU HERHANGİ BİR ŞEKİLDE HUKUK OKUMADIĞI HALDE BİR ÜLKENİN TEMELİNİN KURULDUĞU ANAYASA ÜZERİNDE SON SÖZÜ SÖYLEYEN KURUMUN BAŞINADAKİ ADAMDAN.......... HER YERİNİN İDEOLOJİK OLDUĞU AŞİKAR.......... HUKUK ZATEN GÜVENİNİ DENİZ FENERİNDE......YİTİRMİŞTİ.............. DÜNKÜ ALDIKLARI 7 YILI YASADAN ÖNCE ALIP TEKRAR SEÇİLMEYİ YENİ YASADAN SONRA ALIP 7+5 GİNİ YENİ SEÇİM SİSTEMİ OLUŞTURAN AK PARTİLİLERİN BİLE ŞAŞIRDIĞI KRALDAN ÇOK KARALCILARIN ALDIĞI DÜNKÜ KARARLA HUKUK ÖLMÜŞTÜR...........
ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM AMA...............NERDE.... UYGULAYACAK CESUR BAŞI DİK ADAMLAR

eskiden adaletin hukuku uyguladığı vard artık oda yok. üstünlerin hukuku tam cuk diye yerine oturdu seçilmişler ve üstünler dışında hiç kimse
adaletten dem vuramıyor hakkını arayamıyor alamıyor paran varsa git adam öldür içerde bi gün bile yatmassın

ADALET GÜCÜNÜ HUKUKTAN ALIR.......... HUKUĞUN OLMADIĞI YERDE NE ADALET NE EŞİTLİK NE DOĞRU NEDE YANLIŞ VARDIR

türkieyeye cumhurbaşkanını halk seçsin diye milletin önüne sandık konuyor. halk 5 yıl olarak belirliyor ancak gelinen noktaya bak bu uygulama 7 yıl sonra uygulanacak ozaman halkın önüne o sandığı niye koydunuz. yasalar yürülüğe girdiği günden itibaren kullanılır maddesi adamına göre değişiyor. hatta anayasa mahkemesi diyor ki 7 olacak ve bir daha seçilme hakkıda olacak bunun adını ben koyamadım. unutmayalık ki hukuk herkese lazım. gün döner hesap döner aynı hukuçular farklı kararlar vermeye başlayınca ne olacak

2 yıl daha kalsa ne olur, kalmasa ne olur. Anlamadığım şey: Cumhurbaşkanı değişince maaşımız mı artacak, milli gelirimiz mi? Bize ne yararı var da oturduğunuz yerde üzülüp duruyorsunuz? Neden karalar bağlıyorsunuz?

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
ANAYASA BAŞKANININ İKTİSAT MEZUNU OLDUĞU HERHANGİ BİR ŞEKİLDE HUKUK OKUMADIĞI HALDE BİR ÜLKENİN TEMELİNİN KURULDUĞU ANAYASA ÜZERİNDE SON SÖZÜ SÖYLEYEN KURUMUN BAŞINADAKİ ADAMDAN.......... HER YERİNİN İDEOLOJİK OLDUĞU AŞİKAR.......... HUKUK ZATEN GÜVENİNİ DENİZ FENERİNDE......YİTİRMİŞTİ.............. DÜNKÜ ALDIKLARI 7 YILI YASADAN ÖNCE ALIP TEKRAR SEÇİLMEYİ YENİ YASADAN SONRA ALIP 7+5 GİNİ YENİ SEÇİM SİSTEMİ OLUŞTURAN AK PARTİLİLERİN BİLE ŞAŞIRDIĞI KRALDAN ÇOK KARALCILARIN ALDIĞI DÜNKÜ KARARLA HUKUK ÖLMÜŞTÜR...........
ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM AMA...............NERDE.... UYGULAYACAK CESUR BAŞI DİK ADAMLAR

O iktisatçı başkan önceki çoğu kararında hukukçulardan daha iyi karar vermiştir.

Ben iddia ediyorum bir bilgisayarcı olarak hukukçulardan çok daha adil ve mantıklı kararlar verebilirim.

anayasa mahkemsi siyasi bir mahkemedir. ancak akp bunu ele geçirmek için referanduma gitmedi mi? 11 olan üye sayısı 17 ye niye çıktı. hukuk ve adalet sadece güçlüden yanadır. sadece eylem yaptılar diye işten atılan işçi, sürülen memur ve hapislerde sürünen öğrenci olduğu ülkemizde ben adaletin olduğuna inanmam.

kraldan çok kralcılar ...akp li bakanlar bile bu kadar kralcılık beklemiyorlardı ama onlar bile şok oldular...tamam 7yi anladık ama ikinci 5 nasıl olur diyor bakanlar :puhaha: :puhaha:

Benim anlamadığım şey bu adamı 5 yıllık süre için seçtiler. Sonrada 5+5 olabilir dendiki bencede olabilir ama şimdi nasıl olduda 5 yıl 7 yıla çıktı :)

BBNET
Geri