Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

html sayfayı asp veya php yapma

Konu, 'Php Nuke' kısmında gazierdem tarafından paylaşıldı.


  1. gazierdem

    gazierdem Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    318
    Beğeni:
    0
    arkadaşlar ben html ile bi sete yaptım fakat siteme üye girişi eklemek istiyorum onun içinde hazır asp kodları buldum.. yalnız bu kodlar html de çalışmıyor..
    araştırdığım kadarıyla siteyi önce asp e çevirmek gerekiyor.. işte bunu bir türlü beceremedim.. sayfa uzantısını dreamw. da asp, php hepsini de denedim bi türlü olmadı yarıdm ederseniz çok sevinirm sabahtandır uğraşıyorum..
    kafam kazan gibi olduuuuu...:(
    şimdiden teşekkürler
     
  2. Hacker

    Hacker Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    696
    Beğeni:
    1
    hocam sen hızlı girmişin olaya.

    bence öncelikle asp, php herneyse bu dillerin birinde ekrana

    "merhaba dünya" yazdırmadan başla gerisi gelir.

    php kodunu ben söyleyim buradan başla gerisinin geleceğine eminim.

    Kod:
    <?php
    echo "Merhaba Dünya";
    ?>
    
     
  3. gazierdem

    gazierdem Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    318
    Beğeni:
    0
    hocam belki siz dalga geçme noktasında haklı da olbilirsiniz ama ben olsam biraz daha mütevazi olurdumm.
    yinede teşekkürler..
     
  4. aakcakaza

    aakcakaza Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.470
    Beğeni:
    36
    Hocam şimdi öncelikle localde siteyi denerken asp için iis yuklemeniz gerekiyor, aksi takdirde çalışmaz

    yane asp veya php kullanabilmeniz için sisteminzde onlara uygun yazılımların kurulu olması gerekiyor.
     
  5. Hacker

    Hacker Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    696
    Beğeni:
    1
    dalga geçmiyorum.

    eğer siz bu benim verdiğim kodu çalıştıraiblirseniz bahsettiğiniz şeyide yapabilirsiniz.

    gayet ciddi ve samimiyim. çünkü sorduğunuz şey php de yazdığı kodları çalıştırabilen birisi için çok zor değil. önemli olan kodu çalıştırabilmek. yıllar önce php ye ilk başladığımda index.php nin üstüne çok çift tıklamıştım :)
    olayı çözdüğünüzde ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınızdan eminim. kolay gelsin.
     
  6. rtyucel

    rtyucel Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    720
    Beğeni:
    2
    Hacker hocam doğru söylemiş dalga falan geçmemiş,
    hadi sitede bir şekilde üye girişini yaptınız diyelim, peki bu üye siteye neden giriş yapacak bununla ilgili bir sürü olay var. bunları da yapabilmen için sen temelden bi ASP/PHP herneyse birisine başlamalısın.

    bırak emeklemeyi sen daha kundağa girmeden koşmaya çabalıyorsun
     
  7. gazierdem

    gazierdem Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    318
    Beğeni:
    0
    hocam ben bahsettiğim değişiklikleri yaptıktan sonra host ta atıp öyle deniyorum olup olmadığını...<!--#INCLUDE FILE="baglanti.asp"--> ile anasayfamda bi yere çağırıyorum ama olmuyo.. teşekkürler..(php de include edip denedim yine olmadı.)
    herşey için teşekkürler..
     
  8. gazierdem

    gazierdem Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    318
    Beğeni:
    0
    haklısınız..
    sizi uğraştırdım hakkınızı helal edin.
     
  9. aakcakaza

    aakcakaza Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.470
    Beğeni:
    36
    Hocam bence sunu dene arkadasların dedikleri dogru tabiki, rtyceuli,n dedigi gibi neye gore giris yapacak,

    birbirinden bagımsız olaylar olacak, ya bunlardan birisini ogrenmeyi dene ya da hazır cms ler uzerinde oynamayı da

    deneyebilirsin illa ki dinamik tabanlı bir site istiyorsan.
     
  10. gazierdem

    gazierdem Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    318
    Beğeni:
    0
    HOCAM ZATEN KODLARI HAZIR BULDUM.VE ONLARIN ÜSTÜNDE OYNAMA YAPIYORMM..
    BİRAZ OLDU GİBİ ASLINDA.. ANASAYFAYI PHP YE ÇEVİRDİKTEN SONRA ASP KOLARINI <?php include('panel.asp'); ?> İLE ÇAĞIRDIM ŞİMDİLİK EKRANDA GÖZÜKTÜ.. YALNIZ UMARIM YANLIŞ DEĞİLDİR TAKİP ETTİĞİM YOL..
    SONRAKİ YÖNLENDİRMELERİ YAVAŞ YAVAŞ YAPARIMMM.. ALLAH IN İZNİ İLE HERKESE TEŞEKKÜRLER
     
  11. rtyucel

    rtyucel Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    720
    Beğeni:
    2
    php içerisinde ASP çağırıyorsun,peki 2 farklı dilde yazılmış kodlar birbiri içerisinde nasıl çalışacak?

    sayfayı eğer ASP'de yapacaksan
    Kod:
    <!--#include file="panel.asp"-->
    şeklinde çağırmalısın,
    sayfayı eğer PHP'de yapacaksan panel.asp dosyanı PHP'de kodlaman gerekir,
     
  12. bayrakkk

    bayrakkk Üye

    Kayıt:
    3 Şubat 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğeni:
    0
    slm arkadaşlar ben senelerdir netdeyim ama asp php cevırme konusunda son zamanlarda bı ılgı olustu ve bu kodlamada bunu bu sekıldemı cevırmeylıyım <?php include file="parola.php"?> bu cevırılmış halı buda orjınal hali <!-- #include file="parola.asp" -->
     
  13. twetyynet

    twetyynet Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    830
    Beğeni:
    6
    Hazır cms kurun (drupal,joomla,wordpress vb gibi) daha kolay olur istediğinizi de yapabilirsiniz. Daha sonra HTML sitenizin temasını Bu sistemlerden Hangisini kurduysanız ona uygun hala getirir yada bu işle uğraşan arkadaşlara yaptırtırsınız. Ve bingo siteniz php olmuş olur.. iyi çalışmalar :+1:
     
  14. soouuk

    soouuk Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    8 Ekim 2007
    Mesajlar:
    548
    Beğeni:
    2
    Hocam diğer arkadaşlar söylemeye çalışmışlar ama yeterince açık olamamışlar.Sizin istediğiniz gibi bir site için önce dillerden birine hakim olmak gerekir (asp veya php)..Bu dilleri öğrenmek de belki aylarca sürebilecek bir süreçtir.Ama elinizde ki projeye uygun olabilecek hazır cms sistemleri inceleyip uygun olanları kullanırsanız hem vakit kazanırsınız hem de dilleri çok iyi öğrenmenize gerek kalmaz.
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal