htaccess dosyası sorunu

Kodla Büyü

Tarik_Turan

Aktif Üye
Merhabalar arkadaşlar...

Bir web sitesinde linkleri örneğin :
www.tarikturan.com/index.php?kid=1 (ANASAYFA) şeklinden
www.tarikturan.com/1-ana-sayfa.html şekline çevirmeye çalışıyorum.

Veritabanım sınırsız kategorilendirme mantığıyla çalışıyor ve tüm sayfa kayıtlarım kategoriler tablosunda

kategoriler tablom

kat_id ---------- kat_baslik --- ustkat_id --------kat_ht_adi ----------- kat_icerik ........ şeklinde
1 --------------- Ana Sayfa ------ 0 ------------ 1-ana-sayfa.html --------içeriklerim --....
2 --------------- Site Haritası ---- 0 ------------ 2-site-haritasi.html--------içeriklerim --....

Fakat localhost'te ilgili apache ve php ayarlarını yaptığım halde linkleri de seo uyumlu hale çevirdiğim halde linke tıklayınca (1-ana-sayfa.html )
http://localhost/sitem/1-ana-sayfa.html sayfası Wampserver'ın ana dizini olan www dizini içine yönlenme oluyor. Ki bu her linke tıklamamda oluyor. İnternette de htaccess ile ilgili birçok arama yaptım ama sorunu gideremedim?

Aşağıda ".htaccess" dosyamın içeriği şöyle :

Kod:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule ^([0-9]+)-(.*).html$ /index.php?kid=$1

Elinde ilgili bir örnek var ise ya da bu konularda uzman arkadaşların acele yardımına ihtiyacım var...

hatırladığım kadarıyla htaccess dosyası içerisinden html, php, asp arasından öncelik ayarı yapabiliyordun.
ilk hangisini yazarsan öncelik onda...

ahmetismet' Alıntı:
hatırladığım kadarıyla htaccess dosyası içerisinden html, php, asp arasından öncelik ayarı yapabiliyordun.
ilk hangisini yazarsan öncelik onda...

hocam öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Ayrıca dosya uzantısından öte bu yazdığım htaccess kodlarında biryerde dizinle ilgili bir sorun var ki Wampserver içinde www dizininde sitelerimizi çalıştırabiliyoruz ve benimde www klasörü içinde sitem adında bir klasör içinde site dosyalarım var.... Bu dizinin içinde index.php dosyasında site yapılanması ve içeriği basılıyor... Ama linklere tıklayınca bir önceki dizin yani www dizinine yönleniyor ve o dizinin içeriği listeleniyor...
Bunun nedeni kodda bir yerde dizin falan belirtmem gerektiğinden midir acaba bunu açıklayacak birisi varsa memnun olurum.Çünkü ben bu işin içinden çıkamadım !

fatih hocam önerin için teşekkürler...Ama site sanal sunucunun root dizininde ve bir klasör içinde olmak zorunda zaten diğer site çalışmalarımla karışmaması için... Bu sanal sunucuların hepsinde genelde böyledir. Fakat dediğiniz gibi "rewritebase / sitem" yapsamda sonuçta internal Server hatası verdi ve bırak dizini sayfa tamamen uçtu :) Neyse artık şimdilik pes etmiş durumdayım... Bir ton iş bu nedenle gecikti zaten...

RewriteEngine on
RewriteBase /sitem
RewriteRule ^([0-9]+)-(.*).html$ /sitem/index.php?kid=$1

bu şekilde dene birde....

^([0-9]+)-(.*).html$ bu kısımda değişiklik yapılcakmı tahmin edemiyorum..

xorcistforyou' Alıntı:
RewriteEngine on
RewriteBase /sitem
RewriteRule ^([0-9]+)-(.*).html$ /sitem/index.php?kid=$1

bu şekilde dene birde....

^([0-9]+)-(.*).html$ bu kısımda değişiklik yapılcakmı tahmin edemiyorum..

Hocam çok çok teşekkür ederim... Bu şekilde oldu... Aslında son satırda bir dizin belirtmem gerektiğini düşündüm ama bir / işareti hep eksik denemişim :)
Böyle çalıştı... Tekrar ilgin ve yardımın için teşekkürler...

BBNET
Geri