.htaccess dosyası ile klasör paylaşma nasıl oluyor?

Kodla Büyü
Merhaba,

Ben 53 yaşında artık bir mühendis bile sayılmyacak biriyim. Forumlara sormanız lazım; hoş ne sorduğunuzu da anlamadım...

bence dosya listesini yazdıran bir index sayfası hazırlaman yeter hocam, tabi linklerinide bağlayacaksın.

Niyazi SARAL' Alıntı:
Merhaba,

Ben 53 yaşında artık bir mühendis bile sayılmyacak biriyim. Forumlara sormanız lazım; hoş ne sorduğunuzu da anlamadım...
Sadece size sormadım, foruma yazdım zaten. Yaşınızın ve mesleğinizin de bu konu için önemi yok. Sadece yapmak istediğim konuyu, siz yaptığınız için size de ayrıca sormuştum.
Daha detaylı anlatayım bari:
ftp me programlar diye bir klasör oluşturdum. İçinde yüzlerce program var. Lazım olduğu zaman ftp ye girip ordaki dosyayı indiriyorum.
Ancak herzaman ftye kullanıcı adı ve şifre ile girmek ve ordaki programı indirmek yerine şu örnekte olduğu gibi adresi yazınca direk klasörün içindekilerin listelenmesini istiyorum. Ornek : http://www.heval.info/muzik/Sezen-Aksu/
Bunun için ayrı bir index sayfası oluşturmaya gerek olmadığını biliyorum. Klasörün içine ne atarsam atayım linki yazdığımda görünmesini istiyorum.
Sanırım gene anlatamadım :S

Bunun için özel birşey yapmaya gerek yok. Sadece klasörü oluşturun ve içerisine dosyarınızı atın. Eğer index.php, default.asp, index.html şeklinde bir sayfa olursa hemen bu dosya tarayıcı tarafından okunur fakat böyle bir dosya olmazsa direk klasörün içerisindeki dosyalar tarayıcı tarafından listelenir.

hasari hocam bunun için sanırım ya pleks panelden bir ayar yapmak gerekiyor ya da .htaccess dosyası oluşturmak gerekiyor. Hiç bir işlem yapmadan dosyalar listelenmiyor.
Benim klasörüm burda EDİT EDİT... (Keşke mesajlarımı silebilme özelliği olabilseydi. )
içinde index, default gibi herhangi bir dosya yok.

Güvenlik ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Klasör izinlerini 755 ayarla bakalım ne olacak.

Benim isteğim php hostlarda oluyormuş. Php hostlarda hasarinin dediği gibi hiçbişey yapmaya gerek kalmadan listeleme yapıyormuş. Ben asp host kullandığım için olmuyormuş. Asp hostlarda kullanmak üzere bu iş için yapılan bir çok script varmış. Bi tanesini attım çalıştı...
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler...

BBNET
Geri