Honda Civic - Ford Focus

Kodla Büyü
normalde ford focusu seçerdim ama bu gösterdikleriniz arasında kıyaslama yaparsak civic derim. Çünkü bir tanıdık aynı bu civicden aldı çok memnun gidişi çekişi vs.

deri koltuk araç yazın sıkıntı..
dizel araç avantaj ancak hondalar lpg ile çok uyumlu..
ayrıca civic candır..

Hocam maraş için focus daha uygundur yokuşlu yollarda dizelin tork gücü daha yüksektir hele ki köye filan gidiyorsanız yazın.Ama yok şehir dışı veyahut kalabalık şehir içi trafik için honda derim otomatik olmasından ötürü. İkiside güzel araç ama. Bu fiyatlara jetta iki üç yaşında passat da tavsiye ederim .

Tabikide hondayi tek gecerim.bayiden fiyat adinmi hocam.ayrica honda 5 yil tam garanti veriyor.bu fiyata neler alinmazki isin tartisikir boyutu farkki tabi.ona bakarsan mercedes cekerim altima 2010 hemde amg paket

g.cetin.66' Alıntı:
Tabikide hondayi tek gecerim.bayiden fiyat adinmi hocam.ayrica honda 5 yil tam garanti veriyor.bu fiyata neler alinmazki isin tartisikir boyutu farkki tabi.ona bakarsan mercedes cekerim altima 2010 hemde amg paket
hocam bu fiyata mercedes örneği verebilirminiz? ben baktım fakat bu fiyat aralığında 2010 model 80.000'den aşağı araç yok.

Hocam ikisi de çok iyi araba donanım olarak sizi tatmin edeceklerdir. Aralarında kararınızı etkileyecek iki fark var biri lpg diğeri dizel ve biri manuel diğeri otomatik. LPG dizel farkı bu iki araçta çok önemsenmeyebilir. Dizel tabi ki daha iyi bir seçenektir ama honda civic lpg de hakikaten iyidir ve motoru da gayet canlı bir motordur. Dizel focus da piyasadaki en canlı dizel motorlardan biridir. Ekonomi olarak lpg civic dizel focustan daha az yakar ama çok da önemsenmeyecek bir farktır bu. Sonuç olarak manuel mi otomatik mi kararını verin ona göre de ikisinden birini alın pişman olmazsınız diye düşünüyorum. Şahsi fikrim manuel vitesin günümüzde yeri kalmamıştır. Mercedes, BMW gibi üst segment araçlar artık manuel vites araba satmıyorlar Türkiye'de. Focusun dizel otomatiğini tavsiye ederdim ama baya bi fiyat farkı var bu ilandaki arabayla. Alternatif de düşünebilirim derseniz dizel otomatikte seat leon bakabilirsiniz bu fiyata bu donanımlarda

Hocam 5 yıl sonra satarken sizce hangisi daha çok edecek? Biraz da buna göre değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Dizel olduğu için focus. Yoksa Honda motor ve konfor olarak en az iki adım önde. Bizim bir hoca aldı civic orijinal Lpg li. Yakıttan dolayı çok memnun. Bende Crv kullanıyorum yakıt ve çekiş konusunda mükemmel.

5 ayda 38 bin km yapmış. Maşallah.
Güzergay rampalı, yayla, köy gezilecek; aile kaabalık ise focus. Şehir içi fazla köy yoluna girmem diyorsan Honda'nın keyfi başka.

Hondayı görünce İlksan aklıma geldi..

Araç fiyatları fazla uçmuş :(

yadigartbaykal' Alıntı:
Hocam, honda 3 aylı bir araç 8000 km yapmış ve aracın ilk sahibi değil, ruhsat temmuz 14 gösteriyor. 3 aylık aracın ilk sahibi olmaması ilginç bir durum? Sigortadan araştırın kaçıncı sahibi olduğunu falan.
Focus da 5 aylık ve 40000 km yapmış. Bakımlarının durumu nedir iyi araştır. Ayrıca araç şu anda rehinliymiş o yüzden rehin işlemini yaptırmadan gitme derim. Bir defasında hemen hallederiz dediği bir arabayı 2 gün sonra alabilmiştim.
Merhaba hocam. Bu kadar bilgiyi nereden öğrendiniz? Alacağım araçlar örnek araçlardır. Aynı araçların daha uygun fiyatları zaten internette var. Bilgiler için teşekkürler.

:alkis: hala okuyor musun bilmem ancak kesinlikle kesinlikle titanium focus. dizel aracın performansına doyamayacaksın. ilk dizel aracım focus, çok memnunum. yakıt performans açısından kesinlikle dizel focus. sessizlik istiyorsan cıvık :) derim. focus biraz sesli motora sahip sonuçta dizel. her iki aracıda denemiş biri olarak: yakıt ve performans olarak focus öne çıkıyor.
hiç kaçırma derim :+1:

ikisini de kullanmış bi insan olarak civic diyorum ama sizin için ekonomi ön plandaysa focus daha cazip olur yakıt ve masraflar açısından.

bende civicin manuel olanı var bir ay önce aldım herşeyi çok iyi fakat sürücü koltuğu bana pek rahat gelmedi uzun yolda bel ağrıtıyor, yokuşlarda lpg deyken biraz zorlanıyor ama benzinde yokuş fln dinlemiyor. sattığımda cebime param girsin diyorsan civic on numara arabadır.

Ben 10 aydır Civic sahibiyim hocam yaklaşık 19.000 km yol yaptım, dizel araç hiç kullanmadım hayatımda ama yukarda rkadaşlar genel yorumlara katılıyorum bu aracı kullanan birisi olarak, çok tork meraklısı birisi değilsen artı fazla yokuşla sık sık işim olmaz diyorsam Civic al derim, memnun kalırsın ben bu yaz 6.000 km yakın yol yaptım yakıt tüketimim 18 kuruşun üzerine hiç çıkmadı yokuş-düz-aşağı her türlü yolu gördüm şehir için de de Ordu ili gibi bir yerde işe geliş gidiş Her gün ortalama 6 km yol yapıyorum ortalama 23-27 kuruş arası değişiyor. Kolay Kolay sıkıntı yaşamıyacağın bir araç ama dediğim gibi focus hiç kullanmadım hayatımda dizel aracın artısı eksisi hakkında yorum yapamıyacağım...

yaklaşık 8 aydır makjaylı civic elegance kullanıyorum. 7500 km yol yaptım. aracıma her bindiğimde keyif alıyorum. dizel araç hiç kullanmadım . belki onu kullansan fifkrim değişir.

BBNET
Geri