Honda City 2009 LPG Öneriniz?

Kodla Büyü

maviakdenizim

Aktif Üye
Arkadaşlar Honda City 2009 LPG Önerinizi almak istedim.Sizce hangisi?

Çünkü şehir içi benzin KM 38 kuruş yakıyor.

arabaya en az 4-5 sene binerim derseniz, maddiyat sorun değilse son derece kaliteli olan teleflex yada prinstir tavsiyem. hangi ildesiniz? işçilik çok önemlidir.

hocam benim arkadaşın astra'sında BRC takılı. yıllardır bir kere sıkıntı yaşamdı. ne çalışmamazlık, ne ayar, ne zart ne de zurt. acayip memnun. ben italyan tomosetto diye bişey kullanmıştım ve memnun kalmamıştım.

BRC MY-10 yada MY-11 Pipolu sistem öneriririm. Manifold delmeden takılıyor. Kullanan yakınlarım memnunlar...

hocam markadan önce işçilik önemli, bulunduğun yerde ün yapmış bir usta varsa git konuş o zaten sana marka da önerecektir. ben landi renzo taktırdım pek bilinmeyen yeni başlayan bie ustaya 100 kere gittim geldim belki, ama adana da eski bir ustaya aynı markadan aktıranlar çok memnunlar yani usta çok önemli!

bekleyin...
Yeni lpg sistemi çıkıyor.
Sıvı halde yakacak lpg yi
Aynı benzin gibi....
0 perf. kaybı :+1:

beyaz24kartal' Alıntı:
bekleyin...
Yeni lpg sistemi çıkıyor.
Sıvı halde yakacak lpg yi
Aynı benzin gibi....
0 perf. kaybı :+1:

yıllardır var, vialle. sabancı getirdi ama 3 bin liranız varsa. lpg tasarruf etmek için takılır. 3 bin lira kaç senede kendini amorti edecekte kar edeceksin?

arkadaşım brc lpg taktıralı 1 ay falan oldu,dünya varmış.32 lt lpgye 360 km yaptım,rüya gibi :)
lpg atacaksanda prinsmiş teleflexmiş çok pahalısına bulaşma,şayet taktırırsan taktığın tüpten kara geçmek için yıllarca beklemen gerekir.

Aradan geçen zaman içerisinde lpg memnuniyetiniz nasıl?
Bende de aynı araç var.
Arabanın muayenesi önümüzdeki ay bitiyor ve lpg taktırsam mı diye düşünüyorum.

bende bir honda kullanıcısı olarak lavato obd II kit(akıllı kit) öneririm fiyatı 1700 civarı olması gerek.. 2 yıldır 35 bin km yaptım ve bir kere servis yüzü görmedi..
birde lpgde marka seçiminden daha önemlisi usta seçimidir.. kötü bir ustanın elinde en kaliteli kit dahi çöp olur!

hocam honda kendisi civic de brc kullanıyor. Brc tavsiye ediyor o yuzden. Gerçi civic hiçbir lpg de sorun çıkarmıyor atikerde bile sorunsuz. Siz araştırın city içinde ayniysa ucuz olsun derseniz atiker biraz marka olsun derseniz brc iyidir

sinerjique' Alıntı:
arkadaşım brc lpg taktıralı 1 ay falan oldu,dünya varmış.32 lt lpgye 360 km yaptım,rüya gibi :)
lpg atacaksanda prinsmiş teleflexmiş çok pahalısına bulaşma,şayet taktırırsan taktığın tüpten kara geçmek için yıllarca beklemen gerekir.

LPG li araç alınmaz ı özet lemis arkadaş. Zaten LPG taktirincada 2 3 yıl binip satacaksin.

m_esen' Alıntı:
1.4 değilmi bu araba. kasa büyük acaba lpg arabayı kaldırırmı?
az bir kayıp var mutlaka yok diyen olamaz dikkat edin üst devire çıktığınız zamanlar benzinle deviri hemen bitirirken lpgde biraz daha zor deviri kapatacaktır ama bu performanslı kullanımda farkedilebilecek bir fark yoksa normal şehiriçi kullanımda pek fark hissedilmiyor. ayrıca aldığını lpg nin markasıda çok önemli mesela aygaz lpg 96-97 oktan civarında diğer lpgler 89 oktan bide milangaz sanırım 92 oktan bunlarda baya hissettiriyor farkı ben her zaman aygaz alıyorum bu biraz daha az farkettiriyor diğerlerine göre bizzat kendim denediğim sonuçlar bunlar.

Lpgnin yukardaki nedenden performansı düşük denir. Gaz basıncı belli bir seviyenin altına düştüğünde (lpg biterken) yada motor devri belli bir seviyenin üstüne çıktığında otomatik olarak sıralı sistemler benzine geçiş yapar. Şahsen yokuş çıkarken daha hızlı çıksın diye benzine geçiş yapmama rağmen pek performans farkı hissedemiyorum. BRC var arabada diğerlerini bilmem ama servisi filan hoşuma gitti.

Yılda ortalama 10-12 bin km yapıyorum.
Aldığım lpg kit fiyatları şöyle
BRC 2100 TL
ATİKER Gold 1450 TL
GFI(İthal Brc nin alt ürünü şamandıra,yazılım Brc nin) 1500 TL

Sorun çıkarma ihtimali az olması ve maliyet açısından GFI düşünüyorum.
Ne dersiniz?

BBNET
Geri