Hizmetiçi Eğitim - Halk Eğitim Kursu yardım

Kodla Büyü

zaphere

Aktif Üye
Hocalarım merhaba,
hizmetiçi eğitim kursuna başvurmuştum onayların tamamı verildi kursa kabul edildim, bu arada halk eğitimde bilgisayar kullanımı kursu vermekteyim halk eğitim merkezi müdürüne hie ye kabul edildiğimi kursu 2 hafta ertelemem gerektiğini söyledim fakat sıkıntı olabileceğini yeni e-yaygın ile beraber kurs erteleme işleminin olmadığını söyledi, ben de ilçe mem, il mem, il halk eğitim merkezi ve hbö genel md lüğünü arayıp durumu anlattım fakat bir sonuca ulaşamadım. Sizce ne yapmalıyım? Kursu erteleyemediğimiz için sanırım rapor alıp hie ye gitmeyeceğim gibi görünüyor şu anda..
Bir çözüm yolu var mıdır bunun??

egeli_09' Alıntı:
benım bıldıgım ılce mem yazı gonderyor.müdür de kim oluyormus?

hocam kadrom ticaret lisesinde, halk eğitimde ücret karşılığı kurs veriyorum, bahsettiğim halk eğitim müdürü, onun da bişey dediği yok bilmediğinden sıkıntı olabilir diyor, sıkıntı olan halk eğitim müdürünün kursu erteleyememesi..

Halk eğitim kursları belirlenen tarihlerde başlar ve biter hocam, uzaması kısalması olmaz. Fakat siz şöyle yapabilirsiniz. Hizmetiçi eğitime zaten gitmek zorundasınız. Yapamadığınız kurs günleri için yeni bir onay alıp kursu saat olarak tamamlamalısınız. Mesela halk eğitim kursunuz hafta sonu öğleye kadar ve siz bu hafta kurs yapamayacaksınız diyelim. Bu haftaki yapamadığınız kursları sonraki haftalarda öğleden sonralara onay alarak yapabilirsiniz.
Bu durumda tamamlama yaptığınız hafta saat olarak 10 saati geçtiği için o hafta yaptığınız fazladan çalışmanın(10 saatten fazlasını) ücretini alamazsınız. Onuda alabilmeniz için tatil olan günlere onay alırsanız sorun ortadan kalkar. Fakat bu sene haftasonu olupta tatil olan bir hafta yok.bu yüzden o saatleri fahri verirsiniz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Acele ile cümle düşüklüğü olmuş olabilir evden dışarı çıkmaya hazırlanırken yazdım :D :D :D

bilgekaan hocam çok teşekkür ederim, bu şekilde oluyorsa eğer hem müdürüne söyleyip dediğin gibi yapayım, bu arada onayı hie den geldikten sonra mı yoksa gitmeden önce mi almam gerekir? ücret konusu sıkıntı değil onu zaten hem müdürüne söyledim almasamda olur dedim ama o ben anlamam sen kendin hallet olayına getirdi durumu..

Benim kadrom HEM'de iken re'sen 2 haftalık hizmet içi çıkmıştı. Araştırdılar ne yapacağız diye. Hizmetiçine gideceksin yoksa soruşturma geçirirsin ve en iyi ihtimalle gitmediğin için karalisteye girersin ve bir daha ömür boyu hizmetiçini unut.

Senin eğitimde olduğun günler kursiyerler de gelmeyecek. Ya da yerine birini bul ona ücret ödensin ve olur alınsın.

Hizmetiçi dönüşü hızlandırılmış program uygulayarak bitireceksin başarıyla kursu.

Eğitime gidersin ve ayrıca normal dersin olduğu için idari izinli sayılıyorsun ekdersini de alırsın

kurs telafi olayınıda eğitim dönüşü müsait zamanalrda olacak şekilde yapar ve e-yaygın sistemine olduğu gibi işlersiniz. sistemde herhangi bir değişiklik mümkün değil zaten, sadece tutanak evrak v.s kurs sonu evraklarının arasında olacak

halk ve mmcs hocalarım yardımlarınız için çok teşekkür ederim, peki işleyiş tam olarak nasıl olacak? hem müdürünün üst yazıyla ilçe mem e bildirmesi gerekir mi bu durumu? Ayrıca hie dönüşündeki telafi için de onay almamız gerekir mi?
İşleyişi bilmediğim için soruyorum, ayrıca hem müdürü dediğim gibi biraz benim üzerime yıktı durumu, onun da pek bişeyden haberi yok..

Üst yazıya da gerek yok, telafi eğitimine de gerek yok. Aynı sen raporluymuşsun da o gün izinli olarak ders işlememişsin gibi olacak. Raporlu olduğunda ne telafi eğitimi yapılır ne de üst yazı.

1. Kursiyerlere o günler gelmemelerini söylersin.
2. Kurs dönüşü kurs defterinde ilgili sayfalara "öğretmen görevli izinli" ibaresini yazarsın.
3. kalan konuları hızlandırılmış yüzeysel şekilde işler kursu zamanında bitirip sertifikaları verirsin.

Biz çok araştırmıştık. Sonuç bu. Aynı raporluymuşsun gibi yani.

halk' Alıntı:
Üst yazıya da gerek yok, telafi eğitimine de gerek yok. Aynı sen raporluymuşsun da o gün izinli olarak ders işlememişsin gibi olacak. Raporlu olduğunda ne telafi eğitimi yapılır ne de üst yazı.

1. Kursiyerlere o günler gelmemelerini söylersin.
2. Kurs dönüşü kurs defterinde ilgili sayfalara "öğretmen görevli izinli" ibaresini yazarsın.
3. kalan konuları hızlandırılmış yüzeysel şekilde işler kursu zamanında bitirip sertifikaları verirsin.

Biz çok araştırmıştık. Sonuç bu. Aynı raporluymuşsun gibi yani.

halk hocam çok teşekkür ederim yardımların için, pazartesi hem müdürüne söyleyip senin dedğin gibi yapacağım :+1:

BBNET
Geri