hizmet içi eğitim ile ilgili

Kodla Büyü

fredy03

Aktif Üye
Arkadaş bu hizmet içi eğitimlere katıldığımızda 1.btr olduğumuz ekdersler yazılıyor mu kurs günlerinde, 2. mahalli ve merkezilerde yolluk alabiliyor muyuz? 3. Seminer ile kurs arasında farklılık oluyor mu bu sorduklarım...
yeni atandım ilk senem bilen öğretmenler cevaplarsa sevinirim ve sonraki öğretmenlerimizde bundan yararlanabilir..

1- Ekders aynen yazılır.
2- Mahalli kurs/seminer lerde, kurs yeri, görev yaptığınız ilçe sınırları dışında ise yolluk ödenir. İl dışında ise her halükarda ödenir.
3. Farklılık yoktur.

1-ek ders ve diğer ders sayılabilecek görevler sayılır.
2-mahallide yolluk yok. ek ders yazılmaz. özellikle dersleri ve görevi aksatmayacak şekilde kurslar ve seminer düzenlenir.Akşam , hafta sonu veya okul saatleri dışında vb.
3-Merkezi seminer veya kurs farketmez. Ek ders ve yolluk ödenir.

arkadaşlar ikinizde teşekkür ederim ama 2. seçenekte bir anlaşmazlık var ilçede çalışlıyom memura sordum dedi bazı kurs türlerine göre değişiyior diye ama tam cevap veremedim şube müdürünü bekliyom sormak için yinede bilenler varsa fikrini söylesin :)

mahallide yolluk olmaz diye biliyorum ben ayrıca kurs sonunda sınav olur seminerde ise sınav olmaz

2. Madde için, aynı yerleşim yerindeki (ilçedeki) mahalli kurslar için yolluk ödenmez ancak görevli izinli olduğunuz için, eğer sizin ders saatlerinize geliyor ekders ücretiniz ödenir. Eğitimin katılma şartlarında zaten şu ilçedeki öğretmen ve yöneticiler vs. gibi ilçe belirtilir. Bu nedenle başka bir ilçenin eğitimine başvursanız bile büyük ihtimalle kabul edilmeyecektir. Kendi ilçeniz için ise yolluk ödenmez.
Merkezi eğitimlerde hem yolluk hemde yevmiye ödenir. İşin aslı şudur, merkezi eğitime gittiğinizde ne yol için ne de konaklama için cebinizden bir şey çıkmaz, sadece kendi gezme ya da diğer aktiviteleriniz için para harcarsınız. Zamanınız varsa mutlaka katılmaya çalışın, yeni kişiler, yeni yerler tanımış olursunuz.

yakuphan hocam çok teşekkürle açıklama için katılacağım tabiki inşallah :) sonuçta merkezilerde ekdersler de kesilmiyormuş boş boş durmaya gerek yok geliştirelim kendimizi biraz :)

BBNET
Geri