Hiç Joomla bilmeyen birine ilk yardım :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mfk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mfk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Şimdi arkadaşlar elime bi iş geldi. Joomla ile yapıldığı ve güncellenmesi gerektiği söylendi. Ben dreamweaver, photoshop biraz flash ile html tanıtım siteleri yapan bi meslektaşınızım. php ve asp bilmiyorum açık yüreklilikle söyliyim. ve ne zamandır Joomla öğrenmek istiyordum. Fırsattan istifade siteyi incelerim tamam dedim. Ama Joomla ile ilgili en ufak bir fikrim yok. site
http://www.rotaplastik.com
bütün bilgiler elimde ftp şifreleri kontrol paneli veritabanı vs. her türlü şifre elimde.
Dreamveaver ile ftp den siteyi açtım. Fakat bunun joomla kontrol paneli üzerinden güncellenmesi gerekiyor sanırım. Çok cahilce şeyler yazııyor olabilirim kusura bakmayın. Şimdi benim mevcut veritabanına bağlanıp sayfalara ulaşma ve güncelleme sürecim nasıl işleyecek? Bunu öğrenirsem çok işime de yarayacak biliyorum. Bu yaz bunun üzerine çalışmak istiyorum. Bilgiler için şimdiden teşekkürler.

elinizdeki şifrelerle admin paneline gireceksiniz, o panele girince zaten gerisini çözersiniz, dreamwaver la hiç bir işiniz yok...

sorun şu ki herhangi bir joomla admin paneli ifadesi yok elimdeki şifrelerde. kafamı kurcalayan da oydu. Sadece hosnting firmasının gönderdiği bilgiler var. ftp şifre kontrol panel vs. Ben de joomla kontrol paneline bağlanmak için ayrı bir adres kullanıcı adı ve şifre olması gerektiğini düşündüğüm için bişey yapamadım. Doğru mu anladım?

http://www.rotaplastik.com/administator (varsayılan yönetici girişi sayfası) adresine girdiğinde bir kullanıcı girişi sayfası göreceksin hocam.
buraya kullanıcı adı ve şifreni girdiğinde yönetim paneline ulaşırsın. Güncellemeden kastın yeni haber, duyuru vs yazmaksa buradaki makaleler alanından istediğin mesajı yazabilirsin. Diğer hocamın söylediği gibi dreamweaver ile falan alakan yok. Tüm işlemleri bu yönetim panelinde halledeceksin.

Eğer şifreyi vs bilmiyorsan aşağıdaki yöntemi de uygulayabilirsin hocam.

Hosting panelinizden, phpMyAdmin>Data Base seçin.

jos_users tablosu içinde üyenin şifresi sıfırlanacaksa, o üye isminin üzerinde düzenleme işlemi yapın. password yazan kısma e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e kodlarını ekleyin ve kaydedin.

admin üzerinde değişiklik yaptıysan, admin şifren 123456 olacaktır.

kolay gelsin.

hocam bu baya işime yarayacak sanırım. Şu an deniyorum. teşekkür ederim.

Bu site joomla ile yapılmış bir site değil. Wappalyzer eklentisi ile kontrol ettirdim. Joomla değil kesinlikle.

dreamweaver ile ftp den siteye bağlandığımda şunu farkettim. Joomla kurulum klasörlerinin hiç biri yok bu ftp. de? bu normal değil sanırım.
http://www.rotaplastik.com/administator sanırım bu yüzden işe yaramıyor. Çünkü böyle bir klasör yok :S Yoksa joomla ile kurulmamış mı bu site?

muallimim' Alıntı:
Bu site joomla ile yapılmış bir site değil. Wappalyzer eklentisi ile kontrol ettirdim. Joomla değil kesinlikle.
evet hocam başlığı sırf bu yüzden açtım. Çünkü düz mantık joomla oldukça kolay gelmişti internette gezindiğimde aldığım bilgilerden. İçeriğe baktığımda joomla kontrol panel klasörlerinin olmadığını görünce "nasıl yani bilmediğim bişey var herhalde" diyip başlık açtım. Sizleri de yordum hakkınızı helal edin.

mfk' Alıntı:
muallimim' Alıntı:
evet hocam başlığı sırf bu yüzden açtım. Çünkü düz mantık joomla oldukça kolay gelmişti internette gezindiğimde aldığım bilgilerden. İçeriğe baktığımda joomla kontrol panel klasörlerinin olmadığını görünce "nasıl yani bilmediğim bişey var herhalde" diyip başlık açtım. Sizleri de yordum hakkınızı helal edin.

Helal olsun. Önce joomla kurman gerekir. Ama sunucun sanırım IIS ve orada joomla kurulumu ve kullanımı kesinlikle sorunlu olur. Firmaya telefon et ve IIS yerine Apache üzerinden PHP desteği iste. PHP 4 olmasın. PHP 5 olması lazım. Bir çok eklenti PHP 5 te çalışıyor yoksa sorun yaşarsın.

Firmadan desteği ayarladıktan sonra indirip kurması kalıyor sana.

hocam site sahibine mail attım. Joomla olmadığunu ve bu şekilde güncellemenin uzun süreceğine dair. Kabul ederse sizin dediğiniz gibi bir yol izleyip siteyi sıfırdan yapacağım. Bilgilendirmeler için teşekkürler tekrar.

Joomla Öğrenmek ne anlamadım şimdi....

Birde bazı yerlerde joomla kursu bile açıyorlarlar...

Sitenin joomla tabanlı olmadığı anlaşılıyor.

Ana sayfadaki kullanıcı girişi kısmından giriş yapabiliyorsanız belki yönetim paneli veya benzer bir ekrana ulaşabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonraki ekran görüntülerini atabilirseniz daha çok fikir yürütebiliriz

CadCam67' Alıntı:

neden "joomla öğrenmek" diye bir tabir kullandığımı sanırım açıklamışım. beklediğimden farklı bir durumla karşılaştığım için "sanırım bilmediğim bişeyler var" diyerek başlık açtım ki sitenin joomla olmadığı ortaya çıktı sonra.

CadCam67' Alıntı:

mebbis'i öğrenmek gibi birşey olsa gerek, gerçi bizim mebbis daha karmaşık joomlanın yanında, bunda ciddiyim :P
... aynı şeyleri ben de söylemiştim zamanında ama çok tepki aldım ;)

BBNET
Geri