HGS geçiş ihlali ve borç sorgulama

Kodla Büyü

ercinc98

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Aydın-İzmir Otobanını kullandım.
Önceden kulübelerde memurlar vardı, kalkmış,
her neyse
Otobana giriş için, OGS mi HGS mi derken; geçtim HGS'den.
Ancak otobandan çıkışta memur kabinleri boştu, ve HGS 'den geçerken "KAÇIŞ 33 TL" yazdı ve gıcık bir uyarı sesi çıktı.

HGS'ye PTT'den para yatırdım, 35 TL aldılar, Borcum veya cezam var mı dedim, burdan görünmez dedi PTT banko görevlisi.

İnternetten yine araştırdım,
http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf
adresinden plakamın borcu olmadığı yazıyor, bu site doğru ve güvenilir midir?

Veya borç - ceza nereden öğrenilebilir?

ercinc98' Alıntı:
Arkadaşlar Aydın-İzmir Otobanını kullandım.
Önceden kulübelerde memurlar vardı, kalkmış,
her neyse
Otobana giriş için, OGS mi HGS mi derken; geçtim HGS'den.
Ancak otobandan çıkışta memur kabinleri boştu, ve HGS 'den geçerken "KAÇIŞ 33 TL" yazdı ve gıcık bir uyarı sesi çıktı.

HGS'ye PTT'den para yatırdım, 35 TL aldılar, Borcum veya cezam var mı dedim, burdan görünmez dedi PTT banko görevlisi.

İnternetten yine araştırdım,
http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf
adresinden plakamın borcu olmadığı yazıyor, bu site doğru ve güvenilir midir?

Veya borç - ceza nereden öğrenilebilir?

bire bir aynı olayı bende yaşadım; verilen linkten sorgulama yapınca borcunuz-kaçak geçişiniz yoktur yazıyor..PTT ye daha uğrama fırsatım olmadı..Belki de HGS nin altyapısı çok sağlıklı olmadığından henüz ceza vs..yansıtılmıyordur çünkü bu hadise benim başıma yaklaşık 1,5 ay önce geldi..

valla hocam ben bi bayramdan önce memlekete giderken hgsden geçtim biraz hızlı geçtim galiba ne para kesildi nede ceza kaç yere sorduysam hiç bişey çıkmadı o kadarda zaman geçti hala bişey yok

hocam bir ihlal de biz yaptık yanlışlıkla.bize 111 lira yazmış 3km yola.7 gün içinde eşim gitti hgs üye oldu bankadaan sonra 111 lira cezalı olan miktar 11 liraya düştü bu hgs hesabından kesildi ve bölece kapandı.

saolun arkadaşlar
Garanti Bankası da bakıyormuş galiba HGS'ye oraya da gideceğim.

Hocam eğer aracınızda HGS etiketi var ise hesabınıza para yüklediniz takdirde ceza ödemiyorsunuz. Eğer aracınızda OGS var ve siz HGS'den geçerseniz, o halde HGS etiketi aldığınız takdirde yine ceza ödemiyorsunuz.

Ben de bir kere HGS yerine OGS'den geçmek zorunda kalmıştım HGS etiketim olmasına rağmen, verdiğiz linkten hemen kontrol ettiğimde herhangi bir ceza görünmüyordu ancak daha sonra (süreyi hatırlamıyorum, 1-2 hafta diyelim) ceza sisteme girilmiş.. FSM gişelerinden kaçak geçiş yaptığım için google'dan hesap numarası bulup PTT'den oraya para yatırmıştım..

tqwert' Alıntı:
Hocam eğer aracınızda HGS etiketi var ise ...
HGS etiketim yoktu,
Arifeden bir gün önce ve Arife günü - ve iki hafta önce olmak üzere etiketsiz 3 kere geçtim, Aydın-İzmir otobanından.
dediğiniz gibi geç işlenebileceği aynı sitede yazıyor.

Bende hgs den girdim ama yanlislikla ogs den ciktim ogs ceza sorgulaada 143 tl yaziyo ama daha tebellug edilmedi bir yila tebellug ederim heralde ;-)

BBNET
Geri