her tableti servise gönderiyor musunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan svbarut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

svbarut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bu yıl çok fazla tablet şikayeti gelmeye başladı. bunların çoğu da şarj olmuyor hatası.tüm donanım sorunlarını sizler telpa ya gönderiyor musunuz. müdürüm tabletleri servise göndererek risk alıyorsun diyor.tabletleri öğrencilerden alırken evrak imzalatan veya pybs arıza kaydı çıktılarını toplayan var mı?

Re: her tableti servise gönderiyormusunuz?

Ben şu evrakları kullanıp birer çıktı alıp dosyaya koyuyorum. Tablette şarz soketinde sorun var deyip gönderiyorum servis arızayı giderip gönderiyor şimdiye kadar para talep etmedi.

Ekli dosyalar

kargo görevlileri hiçbir şekilde bi evrak imzalamıyorlar ki. bir kere denedim kağıdın yüzüne bile bakmadı ben hiçbir şey imzalamam dedi arkasına bakmadan kaçar adımlarla çıktı gitti okuldan. gören de senet imzalatıyorum sanır.

Hocam ben gönderiyorum şahsen.Pybs.eba.gov.tr ye yani sisteme arıza kaydını girdikten sonra evrak tutmaya gerek yok bence orda her şey görünüyor.Servise göndermekte bişey yok eğer garanti kapsamında ise tamiri yapılıyor değilse ücret yatırıldıktan sonra yapılıyor ücret yatırılmazsa aynen gönderilir sorun yok yani.

Kargocuların ambar tesellüm fişi var kargoyu aldığına dair, onu imzalayıp veriyorlar. Başka bişeye gerek yok diye düşünüyorum.

hocam ben de gönderiyorum, şimdiye kadar da sorun yaşamadım. ama okul müdürüm kendini garantiye al diyor.tablet geri gelmezse ya da öğrenciler farklı şeyler uydurup da zor durumda kalmayayım diye evrak tut diyor. ben de bu kadar işimin arasında kağıt işleriyle uğraşmak istemiyorum. arkadaşların bu konuda nasıl karar aldığını merak ettim doğrusu

svbarut' Alıntı:
hocam ben de gönderiyorum, şimdiye kadar da sorun yaşamadım. ama okul müdürüm kendini garantiye al diyor.tablet geri gelmezse ya da öğrenciler farklı şeyler uydurup da zor durumda kalmayayım diye evrak tut diyor. ben de bu kadar işimin arasında kağıt işleriyle uğraşmak istemiyorum. arkadaşların bu konuda nasıl karar aldığını merak ettim doğrusu
Bizimki imzalıyor ama izalamıyorsa da size kargo kargoyu teslim aldığına dair bir kağıt vermesi lazım o yeterli olur. Fakat bu verdiği kağıtta seri numarası olmayabilir.

biriktirip de mi gönderiyorsunuz arkadaşlar? ya da belli bir gün mü belirlediniz garantiye göndermek için? bir de aynı sorundan gönderdiğiniz oldu mu. bazı öğrencilerin elektronikçi-bilgisayarcılara yaptırdığını duyuyorum, garanti kapsamı dışında kalıyordur herhalde.

çağırmasak gelmiyormu bu kargo yetkilileri? aylardır bekliyoruz gelsinler diye??? ve nereyi arıyorsunuz ??

Etkileşimli tahta güzel hoş da, tablet işi olmasa iyiymiş.

zeitgest' Alıntı:
biriktirip de mi gönderiyorsunuz arkadaşlar? ya da belli bir gün mü belirlediniz garantiye göndermek için? bir de aynı sorundan gönderdiğiniz oldu mu. bazı öğrencilerin elektronikçi-bilgisayarcılara yaptırdığını duyuyorum, garanti kapsamı dışında kalıyordur herhalde.
Dışarıda yaptırmalarına izin vermeyin garanti dışı kalabilir. Belli bir gün yok bir tablet gelince hemen MNG kargoyu arıyorum hemen gelemeye biliyorlar ama ben onlar gelinceye sürekli arıyorum kadar. En sonunda pes edip gelip alıyorlar genpadan gelen varsa da bana teslim ediyorlar. Sizde en yakın şube hangisiyse onu arayın gelip alacaklardır.
Size en yakın şube:
http://www.mngkargo.com.tr/tr/bize-ulasin/en-yakin-sube
Yada 444 06 06 numaralı telefondan MNG genel merkezi arayın kurye isteğinde bulunun.

Aynı sorundan çok gönderiyoruz zaten %99 u şarz soketi sorunu.

spring' Alıntı:
çağırmasak gelmiyormu bu kargo yetkilileri? aylardır bekliyoruz gelsinler diye??? ve nereyi arıyorsunuz ??
Boşuna beklemeyin ya siz götürüp MNG kargoya teslim edin yada çağırın gelip alsınlar sisteme işlediniz diye gelip almazlar bilginiz olsun. Kargo görevlilerini mutlaka çağırın yada kendiniz götürün size nasıl kolay geliyorsa artık.
Gidecek tabletleri kutulamayı unutmayın hatta bugün genpa yetkilileri tabletleri göndermemiz için bize kutu göndermiş sanırım okullar kutu bulmakta zorlanıyor.

kadelli33' Alıntı:
Etkileşimli tahta güzel hoş da, tablet işi olmasa iyiymiş.
Çocuklar bol bol oyun kuruyor bana göre tabletler gene iyi dayanıyor. :D

Ben biriktirip gönderiyorum. Şu ana kadar da bir sıkıntı yaşamadım.

Ben ayda bir gün belirledim.
Sadece o gün tablet sıkıntısı olan varsa getirsin diyorum.

Bir gün sonra getireni bile bir sonraki aya bırakıyorum.

Her gün bu iş için uğraşılmaz.
Zaten eğitim amaçlı kullanan bir kişi görmedim.

Diğer türlü akıllı tahta ilemi uğraşacan, bilgisayar odası ilemi uğraşacan tablet ilemi uğraşacan..

3 sene önce
ne akıllı tahta sı vardı
ne yüzlerce tableti.

İş yükü arttı ücret yerinde sayıyor.

webcevap' Alıntı:
Ben ayda bir gün belirledim.
Sadece o gün tablet sıkıntısı olan varsa getirsin diyorum.

Bir gün sonra getireni bile bir sonraki aya bırakıyorum.

Her gün bu iş için uğraşılmaz.
Zaten eğitim amaçlı kullanan bir kişi görmedim.

Diğer türlü akıllı tahta ilemi uğraşacan, bilgisayar odası ilemi uğraşacan tablet ilemi uğraşacan..

3 sene önce
ne akıllı tahta sı vardı
ne yüzlerce tableti.

İş yükü arttı ücret yerinde sayıyor.
1 ay süre çok fazla hocam bir ay bekle 15 günde serviste tamir edilmesi gelmesi öğrenciye ulaşması 2 ayı bulur buda çok uzun bir süre hocam en azından haftada bir yapın. :)

Bir ay yine iyiymiş. Geleni kenara koyuyorum. Dursun kenarda :D

tabletler servisten 20 gün sonra geliyor.teslim yapıldığında yenilerinin verilmesi mantıklı.
zaten bu gidişle öğretmen olduğumu unutucam. okulun servis elemanı gibi çalışıyoruz. bu nasıl iştir ya :x

Ben sıkıntı yaşamadım tek sıkıntı sisteme girdikten sonra tablete alacak kargo gelmiyor bir türlü

bizim okulda kargodan gelen tableti müdür yardımcısı teslim almış.bana ertesi gün sabah verdi.tablet kargoda kırılmış.ne kargo çözüm buluyor nede genpa.siz siz olun sadece siz teslim alın ve hemen kargocunun yanında açın kutuları.

only61' Alıntı:
Ben sıkıntı yaşamadım tek sıkıntı sisteme girdikten sonra tablete alacak kargo gelmiyor bir türlü
o sistem uyduruktan bi şey zaten.normalde evet siz sisteme girince kargonun 1 hafta içinde gelmesi lazım. sisteme giriyoruz, laf işte, yine kendim arıyorum kargoyu, gelip alıyor. sonra kargo getiriyor teslim alıyorum, sistemden yine ben düşüyorum servisten geldi diye.bunları ben yapacaksam bu pybs ne işe yarıyor anlamadım.

BBNET
Geri