Her Köşe Başı Ya Park Yasaklı Ya da İspark’lı!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Her Köşe Başı Ya Park Yasaklı Ya da İspark’lı!

“Evet her köşe başı, her merkezi yer ya park yasaklı ya da İsparklı! Devlet iki seçenek sunuyor ya 90 TL’ye yakın cezanı çatır çatır ödersin ya da gider ortalama 1 saati 7 TL olan İspark’a bırakırsın! Sosyal devlet anlayışınız belediyecilik anlayışınız bu mudur? Araba alırken arabanın ederinden fazla vergi ödüyorum, benzin alırken benzin ederinden fazla vergi alıyorsun bu nedir?

Yeni karar aldım İspark’a ödeme yapmıyorum! Hiçbir şekilde para ödemeyeceğim!!!Eskiden değnekçiler hem arabamızı korurlardı üstüne üstük bunlar gibi 10 TL gibi rakamlara değil 3-5 TL. Bütün gün başında beklerlerdi aracın başına bir şey geldiğinde bunlar oralı bile değil. Paranı öde işine bak tavırlarından bıktım.”

Kaynak:sikayetvar

Ekli dosyalar

• park.jpg
    park.jpg
    25.9 KB · Görüntüleme: 920
legal değnekçilik yapan istanbul büyükşehir belediyesini anadolu kentlerindeki belediyeler de takip ediyor.
Tam kapitalist düzende işleyen bir yapıda sosyal devlet'in sadece adı var.
Hükümet politikaları Tam kapitalist düzende gerek az gelişmiş devletleri gerekse kendi halkını sömürerek bir refah devleti kurulmaya çalışıldığını gösteriyor.

Mr.Spermata' Alıntı:
legal değnekçilik yapan istanbul büyükşehir belediyesini anadolu kentlerindeki belediyeler de takip ediyor.
Tam kapitalist düzende işleyen bir yapıda sosyal devlet'in sadece adı var.
Hükümet politikaları Tam kapitalist düzende gerek az gelişmiş devletleri gerekse kendi halkını sömürerek bir refah devleti kurulmaya çalışıldığını gösteriyor.
Küçük şehirlerin ilçelerinde bile alınıyor geçen resmi yılbaşı tatili adam fiş kesiyor adama dedim sizin burada ne işiniz var bugün resmi tatil. Adam dedi ki patron illa çalışacaksınız diyor. Bir kaç defada 5 dk geçmiş diye ikinci fişi kesiyor bende dedim kardeşim arabanın başında seni bir saattir bekliyorum neredesin sen! Böyle deyince ikinci fişi iptal etti. :verymad:
Birazda bizden kaynaklanıyor haklarımızı arayamıyoruz, resmen soygun.

ben çarşıda falan AVM varsa onun parkına park ediyorum
yoksa soygun valla.
her yer sarı çizgi.
arka tarafta kimler ne götürüyor ihalelerde onlara da bakmak lazım

:) Burpark da iş başında; her hastahane, pastahane, devlet kurumunun önüne dükkanı açmışlar...

Bursa Bel çalışıyor..

Yakında ispark da özelleştirelecek, resmi değnekçi belediye yolları bile peşkeş çekecek, yazıklar olsun.

Önceden bir çok yere park edebiliyordu şimdilerde ispark her yeri parsellemiş.

2 sene önce arabayı ankaradan aldım. Aldıktan bir süre sonra sorgulama yaptım. 5tl borç çıktı. ispark ın görevlisine sordum nasıl olur istanbul a yeni getirdik arabayı dedim.

Bazen arabanın içinde bekliyorken bile ceza yazıyorlarmış 5 dk için. :verymad:

Sonra lanet olsun deyip borcu ödedik...

antep te de durum aynı arkadaşlar ablamların evi merkezde apartmanın garajı yetmiyor evin önü yetmiyor öndeki cadde ve park paralı parkedecek bi yer yok apartmanda sürekli sorun oluyor arabayı yer yok mecburen çekiyorsun garajda 2 ye 1 araba çıkacak diye kapıcı geliyor dedim ben böle işin........ halbuki paralı olmasa hiç sorun olmicak..

devlet destekli haraç kesmenin diğer adı. araba alırsın yarısı vergi, yakııtını alırsın 3/2 'si vergi. ayrıyaten her yıl vergilerini ödersin. bu neyin vergisidir kardeşim. yol yapıyoruz diye övünüyorlar ya biyerimle gülüyorum. hoş onlarıda satıyorlar.
şeyh edabalinin bi sözü aklıma geldi;
"insanı yaşat ki devlet yaşasın." diye
bir ülkede vergiler azalacağı yerde artıyorsa o ülkenin geliştiğinden söz eden yalancının önde gidenidir.

çok sinir bozucu bir durum, resmen kanımızı sömürüyorlar, bu uygulama benim de çok canımı sıkıyor... :verymad:

Geçen hafta Gaziantep'te 6 dakika durdum diye park ücreti kesmişler. Neymiş 5 dakikayı geçmiş. Parayı alan belediye olsa diyeceğim ki para devlete gitti.
Özel şirkete vermişler yolu, onlarda bizi yoluyor. :verymad:

bu akşam aracımı park ettiğim yolun kenarından çıkarırken bir görevli aracımın önüne resmen atladı.durdum camı açtım 5 lira rica edeyim dedi kibarca(bu aslında sizi kibarca soyuyoruz lütfen zorluk çıkarmayın demek) ne için diye sordum otopark ücreti cevabı geldi.5 liram yok dedim o zaman ceza yazarım dedi yaz dedim.ödemeyeceğim.siz de ödemeyin lütfen

ödemeyeceğim,bayındırlık ve iskan bakanlığınca çıkarılan otopark yönetmeliğini inceliyorum büyük olasılıkla haklıyım.zaten çoğu mağdurun da haklı olduğunu düşünüyorum.şimdi belediyeye bir şikayet yazıyorum ve bana yazılan cevabın iptalini isteyeceğim.aksi halde sulh ceza mahkemesi aracılığı ile hukuki yollara başvuracağım.bir de otopark yönetmeliğinin bir çıktısını aracımda bulundurucağım yanıma gelen ispark görevlisine siz bu yönetmeliğe göre otopark işletiyorsunuz gösterin bana ben bu kuruma,işletmeye vs. geldim burda yazan %5 lik araç kapasitesini oraya aracımı ücretsiz bırakayım diye.umarım herkese emsal olur.

fiyatları pahalı olmasa çok iyi bir uygulama olacak aslında.
konyada heryere beleş konuluyor 3 şeritli yol bazen tek şeride bile düşebiliyor bu sebeple.
az miktarda bir para ile park edilse iyi olurdu.

Park parasından şikayetçiyseniz ödememenizi öneririm. Şahsen ben yaklaşık 1.5 yıldır ödemiyorum. Araba benim değil diyorum. Şirket arabası patron toptan ödüyor diyorum. Param yok bir dahaki sefere diyorum. Park fişi kesen arkadaş çoğu zaman görmüyor bile...
Daha önce yaklaşık 3 yıl kuzu kuzu ödedim. Belediyedeki bir arkadaş ödeme demişti. Onu dinledim. 1.5 yıl oldu. Sorun yok şimdilik...

BBNET
Geri