her çıktıdan sonra ekteki çıktıyı veriyor

Kodla Büyü

ybilgin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okuldaki yazıcı her çıktıdan sonra ekteki çıktıyı veriyor.
daha önce böyle yapmıyordu 1-2 gündür böyle çıkartıyor neden olabilir acaba

Ekli dosyalar

• 2014-12-15 17.52.48.jpg
    2014-12-15 17.52.48.jpg
    77.8 KB · Görüntüleme: 473
yazıcı ayarlarında yazıcı bilgilerini de yazdır vb. bir ayar olmasın. Yazıcı özelliklerinde varsa "varsayılan ayarları geri yükleme" yapın

bende bu sorunu yaşadım. Bilgisayarı bile formatladım sorun çözülmedi. Sonunda yazıcı bozulunca yazıcının aynısından başka bir bilgisayarda vardı onu sorunlu sandığım bilgisayara taktım aynı hatayı vermedi.

Bazen sürücüyü Universal olarak yükleyince de aynı problem ortaya çıkabiliyor.
Öyle durumlarda ben yazıcı sürücüsünü kaldırdıktan sonra aynı zamanda "Yazdırma Sunucusu Özelliklerinden" de yazıcıyla ilgili tüm sürücüleri kaldırıp öyle kuruyorum.
Yanlış sürücü varsa da tamamen kalkmış oluyor.

Daha önce kalpli çıktı veren bir yazıcıda sürücüyü kaldırıp internetten indirdiğim sürücüyü kurunca düzelmişti.

kablodan olabilir,ayrıca arkadaşlar dediği gibi sürücü muhtemel hata nedeni olabilir.yazıcıyı kaldırıp tekrar yükleyin.devam ederse yazıcıyı sıfırlayabilrisiniz markaşara göre değişik sıfırlama ayarları var internetten bulabilirsiniz hplerde güç düğmesine basılı tutup fişi çekiyorsunuz 15sn basılı tuttuktan sonra fişi takıyorsunuz diğer markalarda da benzerleri var.lexmarklarda yazıcı sıfırlama ayarı ekranda var mesela bunları deneyebilrisiniz.

BBNET
Geri