Hep birlikte BTY kitaplarını yazalım mı?

Kodla Büyü

Yeni BTY kitaplarını yazalım mı?

  • Destekliyorum

    Oy: 144 90.6%
  • Gereksiz buluyorum

    Oy: 15 9.4%

  • Kullanılan toplam oy
    159
  • Anket kapatılmış .

metafor

Site Admin
Yönetici
Mesajlar
1,311
Arkadaşlar merhaba;

Şu ana kadar çeşitli hocalarımız BTY kitapları yazarak alana çok büyük katkılar sağladılar. Öncelikle şu ana kadar bu konuda emek verip, ister ücretli kitap yazan, ister ücretsiz kitapçıklar yazan tüm hocalarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Bizlerde BBNET olarak Bilgisayar ve Bilişim eğitimcilerinin sesi olmak için her zaman uğraştık, uğraşmaya da devam ediyoruz.

Kodlab & Sıfır Bir Yayıncılık ile yapmış olduğumuz çeşitli görüşmelerin ardından, öncelikle 5. sınıf ve 6. sınıf BTY dersleri olmak üzere, ihtiyaç duyulan tüm zorunlu ve seçmeli BTY dersleri için gerekli olan MÜFREDATA EN UYGUN ve EN KAPSAMLI kitapları üretme konusunda anlaştık.

Bu çerçevede öncelikle sizlerden ricamız;


1. BTY kitap yazımı konusunda aktif destek sağlarım ve kitap yazarı olarak görünmek isterim diyen hocalarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Kitap yazma konusunda tecrübeli olan veya şu ana kadar kitap yazmamış olmakla beraber bölüm yazarlığı yapmış, kitapçık hazırlamış, ders notları hazırlayan hocalarımızın bana özel mesaj yolu ile ulaşmasını rica ediyorum.

* Kitap yazarlarımıza günün şartlarına uygun telif ücreti sayfa başı olacak şekilde ödenecektir.!

*Kitaplarımız basıma girdiğinde, dileyen tüm öğretmen üyelerimize kitaplar ücretsiz olarak ulaştırılacaktır.!

2. Yazılacak kitabın içeriğinde neler olması gerektiği konusunu tartışmaya açıyoruz! Buyrun hep beraber güzellikle, el birliği ile yapıcı eleştirel bakış açısıyla, HEYECANIMIZLA bu işe destek çıkalım!

3. Kitap yazımı konusunda bugünden itibaren bu konu başlığı altına kıymetli düşüncelerini, yorumlarını ve yapıcı eleştirilerini paylaşacak üyelerimiz arasında 4 hafta boyunca kitap çekilişi yapacağız:)

4. Her hafta 4 adet kitabı yorumları ile bu konuya destek veren üyelerimize ücretsiz kargo ile teslim edeceğiz. Çekilişte kendisine kitap çıkan üyemizin gönderilecek kitaba ihtiyacı yok ise kitabı kuradan çıkacak yedek üyelerimize göndereceğiz.

5. Yorum yapan üyelerimizi çekilişe alabilmemiz için bu üyemizin BBNET'e en az 6 ay süreli üye olması gerekmektedir. Yoldan geçerken uğradım yok:)

Şu andan itibaren başlayan bu güzel çalışmaya sunacağınız katkılarından ötürü şimdiden teşekkür ederiz. İyi ki varsınız, iyi ki BBNET lisiniz!


@ghost
@the_korsan
@metafor
 
Son düzenleme:
Kodlab Yayın

1-Python Öğreniyorum

2-Kod Blokları ile Arduino

3-Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

4-Scratch ile Programlama

5-Çocuklar için Web Tasarımı


Sıfır bir Yayın

1-Temel Kodlama kitabı

2-Tim Cook Dünyanın en büyük şirketinin patronu

3-App İnventor ile Robotik Kodlama

4-Arduino Projeleri

5-Php

Şu an için belirlediğimiz kitaplar bunlar. kendisine kitap çıkan hocamız yukarıdaki listeden kitabını seçebilir:)

 
@coook hocam

ilk yorumu sizden aldık, yapıcı fikir ve yorumlarınızı da bekliyoruz.. Neler olmalı kitaplarda? Hangi sınıf için kaç ünite olmalı, konu başlıkları neler olmalı? vs.

ama ilk yorumu sizden aldık, bonus ta sizin :) lütfen özel mesaj olarak "açık kimlik bilgilerinizi, telefonunuzu ve okul adresinizi, ve istediğiniz kitabı gönderelim.
 
Son düzenleme:
ben de destekliyorum hatta bir ara bir dağıtıcıdan 5. ve 6. sınıf için kitap yazma teklifi almıştım ama cesaret edemedim birlikte güzel bir iş ortaya çıkarabiliriz.
 
Öğrenciye yönelik olacağına göre bu bty kitapları sade bir dil kullanılmalı ve görselliği olmalı
 
ben de destekliyorum hatta bir ara bir dağıtıcıdan 5. ve 6. sınıf için kitap yazma teklifi almıştım ama cesaret edemedim birlikte güzel bir iş ortaya çıkarabiliriz.
hocam varım derseniz özelden ulaşın, hangi konuda iyi hissediyorsunuz belirtin. telif hakları ödenecek, yazar olarak kitaba veya kitaplara adlarınız girecek.
 
tüm yorumlara açığız arkadaşlar 1 ayın sonunda tüm bilgiler derlenecek, belirli sayıda hocamızla çalışmalara başlanacak. hedefimiz yeni eğitim öğretim yılına kitapaları hazır hale getirmek
 
Tebrik ediyorum şimdiden tüm emeği geçecek arkadaşlara. Güzel düşünülmüş bir iş, umarım devamıda bu güzellikte gelir.
Dizgi, mizanpaj, görsel tasarım vb. ve algoritma, akış şeması, python, arduino konularında yardımcı olmak isterim.
 
Son düzenleme:
Tebrik ediyorum şimdiden tüm emeği geçecek arkadaşlara. Güzel düşünülmüş bir iş, umarım devamıda bu güzellikte gelir.
Dizgi, mizanpaj, görsel tasarım vb. ve python, arduino konularında yardımcı olmak isterim.

Hocam kitap yazarı olarak hangi konulara yazabileceğinizi belirtin lütfen, özelden de yazsanız olur, dizgi, görsel tasarım vb. konularda ilerleyen süreçte ortaya çıkan ilk ürünü baskı öncesi hep beraber eleştirelim.
 
Güzel düşünülmüş bir proje. Şimdiden katkı sağlayacak tüm öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
( Hediye kitap çekilişi için bu kadarı yeterli mi ? o_O:p:):) )
 
ORTAOKULlarda Okulların hizmet alanları dikkate alınarak farklı kurlarda kitap hazırlanmalı.
  • Hizmet alanı 5-6 olan köy kasaba gibi yerleşim yerlerinde çocuklar ilk kez bilgisayar ile tanıştığı için Temel bilgisayar kullanımını anlatan kitaplar hazırlanmalı (KUR-1)
  • Hizmet alanı 3-4 gibi olan gelişmişlik düzeyi biraz daha fazla olan ilçe merkezleri, şehir merkezleri gibi yerler için Temel Bilgisayar +Kodlamaya giriş hazırlanmalı (KUR2)
  • Hizmet alanı 1-2 olan gelişmişlik düzeyi fazla, bilgisayarla haşır neşir olan öğrencilerin olduğu yerde ise tamamen Kodlamaya dayalı kitaplar hazırlanmalıdır. (KUR3)
 
Şimdiden emeği geçecek arkadaşları tebrik ediyor,hep birlikte çok güzel bir kitap olusturacaginizi düşünüyorum. Kitap için önerim bilişim sınıfı olmayan okullar için de her konu için farklı etkinlik önerilerine de çokça yer verilmesi olacak.
 
Simdiden hayirli olsun diyerek baslayalim bakalim. 15. yilini calisan bir bilisimci olarak her kademede ve hizmet bolgesinde calistim. Belirleyici olan hizmet bolgesinden ziyade bilisim sinifi var mi yok mu olmali. Her ne kadar cocuklar teknolojiyle hasir nesir olsalar da cok da bilgili gelmiyorlar. Ozel ilgisi olanlar disinda cogunun bilgisi internet ve oyun kullanimindan ibaret oluyor. Bilisim sinifi olan okullara yonelik temel bilgisayar kullanimi, ayrintiya girmeden word excel powerpoint kullanimi mutlaka ogretilmeli. Ardindan kodlamaya gecis olmali. Bilisim sinifi olmayan okullari da 2ye ayirmak lazim. Normal sinifta akilli tahta, etkilesimli tahta ya da projeksiyondan biri var mi yok mu. Varsa blok kodlama ve belki web 2.0 uygulamalari uzerinden gidilebilir. Yoksa program kullanmayi ogretemezsin. Programlama dilleri ogretilebilir ama bu da konu olarak agir gelir. Bu yuzden akil ve zeka oyunlari ile bilisimin birlestirilmesi gerektigini dusunuyorum. Burada kesinlikle kutu oyununu kastedmiyorum. Tamamen kagit uzerindeki ucu bucagi olmayan oyunlardan bahsediyorum. Umarim meb boyle bir mufredat calismasi yapar. Biz birlik oluo belki bu konuda meb ile iletisime gecebiliriz. Cunku bu kodlama becerilerini de gelistiriyor, diger derslerdeki basarilarini da arttiriyor ki en azindan donanim olmayan bir sinifta kagit uzerinden bir suru etkinlik yapma sansini doguruyor.
Simdiden emegi gececek olanlara tesekkurler.
 
Hazırlanan kitap öğretmenin kullanımı için opsiyonlar vermeli, denildiği gibi hizmet bölgesi, öğrenci hazır bulunuşluluğu, okulun imkanları, öğretmenimizin hazır bulunuşluluğu değişebiliyor. Bu nedenle seviyelere ayrılır (ör. 5 ve isteyen kendine uygun seviyedeki kitaptan takip edebilir.
 
Ayrıca yine okul şartları göz önüne alındığında her öğrenciye 1 bilgisayar düşen, 2-3 öğrenciye bir bilgisayar düşecek şekilde olan, sadece akıllı tahta/projeksiyon ile ders yapan öğretmenlerimiz var. Bu yüzden kitaptaki etkinlikler birebir çalışma, grup çalışması veya bilgisayarsız etkinlikler şeklinde ayrı ayrı verilerek, öğretmenin uygun planı uygulamasına olanak sağlanabilir.
 
Öncelikle hayırlı olsun. Dersimiz okulun imkanlarına göre çeşitli şekillerde işlenebiliyor.

1-BT Sınıfsız
2-BT Sınıflı- Robotiksiz
3-BT Sınıflı Robotikli

bunların hepsi başlı başına birer müfredat, bir hocam bahsetmiş kur şeklinde ayrı ayrı kur-1, kur-2, kur-3 gibi olsa daha oturaklı olur sanki...
 
Scratch, mBot, Python, smallBasic başta olmak üzere AppInventor, dijital vatandaşlık, güvenli internet kullanımı gibi konularda da destek vermek isterim.
 
daha önce böyle bir tecrübem olmadı ama bir konuda bir katkımız olacaksa mutlulukla katkı sağlamak isterim branşımız için elimizden geleni yapmaya çalışırız
 
Herkese günaydın.

kademeli eğitim kitaplarının yazımı konusu bana da mantıklı geldi.:)
 
@coook hocam

ilk yorumu sizden aldık, yapıcı fikir ve yorumlarınızı da bekliyoruz.. Neler olmalı kitaplarda? Hangi sınıf için kaç ünite olmalı, konu başlıkları neler olmalı? vs.

ama ilk yorumu sizden aldık, bonus ta sizin :) lütfen özel mesaj olarak "açık kimlik bilgilerinizi, telefonunuzu ve okul adresinizi, ve istediğiniz kitabı gönderelim.

Çok teşekkürler hocam. Naçizane önerilerim:
- İçeriklerde bol bol örnek uygulamalar olmalı.
- Kesinlikle video destekli olmalı.
- Öğrencilerimden de yola çıkarak; ünite ünite yarışmalar düzenlenmeli.
 
Tavsiyem kitabı görsel olarak tasarlayacak bir illüstratör ile çalışılması yönündedir. Kitap hazırlanması, okul için hazırladığımız grafiklerden, web öğelerinden farklı. Pixel tabanlı çalışmalar da baskıda sorun oluşturuyor. O nedenle telif ücreti de ödenerek çocukların seviyesine uygun, Google kitabında olduğu gibi trendlere uygun,eğlenceli formatta çizimleri yapacak bir arkadaş...
 
@metafor hocam birlik ve beraberlik açısından faydalı bir çalışma olur.
2006 yılında ücretli olarak çalışmaya başladığımda "Bilgisayara Giriş" şeklinde bir kitap yazmaya başlamıştım. Atamam olunca farklı bir şehrin köyüne gidince maalesef yarım kalmıştı.
Yıllarca meslek lisesinde çalıştım. Grafik ve animasyon üzerine küçük çapta birçok örnek uygulama yapmıştım.Son 3 yıldır ortaokulda görev yapıyorum. Scratch üzerine örnekler hazırlıyorum. Bu konuda az da olsa yardımcı olabilirim.(Küçük çapta diyeyim de sonradan bana kızmayın :) )
 
Geri
Üst