HEM'deki akşam kursuna girmek zorunda mıyım?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,587
Kadrom HEM'de. 12 saat dersim var. Başka kurumda da formatörlüğüm var. Yani 38'i tamamlıyorum. Şu anda HEM'de akşam kursu açılma durumu var ve ben de idarenin kurs dosyalarımı incelerken en ufak bir şeyde yazılı ifademin alınması dolayısıyla girmek istemiyorum. Ama görevlendirme ile verilirse de mecbursun gireceksin durumu var.

38'i dolduran birisi olarak en fazla 10 saatini alabilirim ücret olarak. Gerisi zaten fahri olacak.

Kuruma dilekçe verip girmek zorunda olmadığımı söylemek istiyorum ama dayanağım ne olacak? Ek ders yönetmeliğinin 5 ve 6. maddeleri buna benzer şeyler söylüyor ama ben fiilen derse girmiyorum BTR görevlendirmesi ile çalışıyorum. Nasıl olacak bu iş?

Ek ders yönetmeliği
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html
 
Hocam siz maaş karşılığını dolduruyorsunuz. Nasıl zorunlu tutacaklar sizi? Bende halk eğitimdeyim. BTR istedim. ilçe mem önce kendi kurumunuz dedi. Bir kurs gurubu alıyorsunuz, ücret isterseniz 2. gurupta 10 saat fahri giriyorsunuz ve 2 gurup ağır geliyor. Halk Eğitim zor velhasıl, kadrolu okul bulsam hemen geçicem. Size gelecek cevapları bende merak ediyorum.
 
Bu akşam konu ile ilgili dilekçe yazmaya karar verdim. Çünkü şifahen görevlendirme yaptılar ama dilekçe yazıp iptal ettirmek istiyorum. Üstelik haftada 10 saat alabileceğimi bilerek 16 saat veriyorlar. 6 saat fahri yani. sabah 8 akşam 9 mesai yapmış olacağım.

Gerçi bu konuda yönetmelik kesin değil. Yönetmelik 6-c de diyorki: c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.


Benim şu an fiili girdiğim 12 saat var ve 16 saat daha vermeye çalışıyorlar. Söyledikleri bahane ise henüz maaş karşılığını bile dolduramıyor olmam. Ne kadar anlatsan da maaş karşılığını doldurmadığın için seni suçlu bile buluyorlar.
 
hocam BT Rehber Öğretmenliği görevi nedeniyle maaş karşılığı diye bir durumunuz olamaz. BT Rehber Öğretmenlerinin görevleri gereği derse girme mecburiyeti yoktur. Dilekçenizi kursun haftalık 10 saat olarak açılması şeklinde yazabilirsiniz.
HEM'lerde şöyle bir durum var. Açılacak kurslar öncelikle kadrolu öğretmene açılır. Kadrolu öğretmen zorunlu dersini doldurmuş ise talebi doğrultusunda, kadrolu öğretmen yoksa Ücretli/Kadrolu Usta Öğreticiler aracılığı ile kurslar açılır. Siz BT Rehber Öğretmenliği göreviniz dolayısı ile mecburi ders saatini zaten dolduruyorsunuz. Gerisi isteğe bağlı olur.
 
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/btr-gorevi-tereddut-edilen-hususlar-27-12-2012-t105111.html

BTR tereddüt edilen hususlardaki 2 maddeye göre şunu diyor:
2.Bu görevi yapacak öğretmenler okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra
kalan zamanda bu görevi yürütecektir.


12 saat gündüz kursum olmasına ve BTR görevine rağmen yukarıdaki maddeye dayanarak akşam 16 saat kurs açıldı. sadece 10 saatinin ücretini alabiliyorum. 6 saat isteğim dışında ve dilekçe vermeme rağmen fahri oluyor. gerekçeleri ise dediğim gibi yukarıdaki madde.

Benim anladığım görevlendirmelerin ayrıntısının anlatıldığı yukarıdaki BTR tereddüt edilen hususlar yazısında bazı açık yerler bırakılmış. O kısımdan açık bulup verdiler 16 saat akşam kursunu.
 
BBNET
Geri
Üst