Hem LPG işletme hem muayene nasıl olur

Kodla Büyü

55ihsan55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar lpgyi işletmem gerek aynı zamanda da muayenem 1 hafta geçmiş onu da yaptırmam gerek. bir yol yöntem söyler misiniz, nerden nasıl başlamalıyım işlere?

hocam daha yeni yaptırdım anlatayım.
1.LPG faturanı projeni lpg yi taktırdığın yerden almadıysan al
2. Mühendisler odasına gidip 25 tl ye gaz sızdırmazlık raporu alıyosun.
3.sigortacından lpg işlettireceğim deyip ek1 belgesi doldurtacaksın 15 TL
4. egzos emisyon ölçüm yaptırıcaksın herhangi biyerde yada tüvtürktede yapıyorlar muayeneden önce 32 TL
5. randevunu al internetten muayeneye git 146 tl muayene
6. muayeneden geçtikten sonra tüm evraklarla emniyer amirliğine git ve ruhsatına işlettir 136.5 TL

biraz gezeceksin yani

hocam çok güzel anlatmışsın. çok teşekkürler. arabam 34 plakalı ve kardeşimin adına kayıtlı. ama ben adanada yaşıyorum. bu işlemlerin tümünü adanada yaptırabiliyor muyum?

bilisim_06' Alıntı:
hocam daha yeni yaptırdım anlatayım.
1.LPG faturanı projeni lpg yi taktırdığın yerden almadıysan al
2. Mühendisler odasına gidip 25 tl ye gaz sızdırmazlık raporu alıyosun.
3.sigortacından lpg işlettireceğim deyip ek1 belgesi doldurtacaksın 15 TL
4. egzos emisyon ölçüm yaptırıcaksın herhangi biyerde yada tüvtürktede yapıyorlar muayeneden önce 32 TL
5. randevunu al internetten muayeneye git 146 tl muayene
6. muayeneden geçtikten sonra tüm evraklarla emniyer amirliğine git ve ruhsatına işlettir 136.5 TL

biraz gezeceksin yani

ek 1 belgesini şoförler odasından alınoynuz hocam. sigortacıdan değil.
bu belgeyi aldıktan sonra sızdırmazlık raporu alıyosunuz. egzoz emisyonunuzun tarihi geçmediyse sorun yok. tekrar yaptırmanıza gerek yok. muayeneye gittikten sonra trafikte ruhsat işlerini hallediyorsunuz.

ek1 sigortacılarda basılı hocam, istemediğin kadar. +15 tl yazım ücreti alıyorlar fazladan 3 sayfa olduğu iç in

evet yeni yayınlanan listede gaz sızdırmazlık raporu hafif kusur olmuş :++:
Makina Mühendisleri Odası’na bağlı Makina ve Uçak Mühendisleri tarafından yapılan sızdırmazlık kontrollerinde, LPG tankından gaz borularına kadar her parçanın titizlikle ve en son teknoloji kullanılarak incelenmekte,
bilen bilir bilmeyende bişe zannedecek ulan alttarafı uyduruk bi cihazı bi öne bi arkaya koyup bekliyon on saniye para gitti tabi

Lpg yi taktırdığın yer Adana mı?
Eğer Adana değilse yani projeyi nereden aldıysan, oranın mühendisler odasına daha sonrada o ilde muayene yaptıracaksın.
Benim başıma geldi, LPG farklı ilde taktırdım (projesini aldım). Mecburen tekrar o ilde bu işlemleri yaptırdım.

Peki depo değişimi olursa silindir tüp var ben bunu simit tüp yaptırmak istiyorum o zaman ne yapmalıyım ?

Bende aracı yeni aldım, LPG işleteceğim. Bu sızıdrmazlık raporu kesin kalktı mı aaba?

crepis' Alıntı:
ayrıca ruhsat değişeceği için kardeşiniz olmalı
Evet, fatura tarihinden sonraki 1 ay içerisinde muayene yapılıp (araç sahibine gerek yok) emniyetten ruhsat çıkarrırken araç sahibi olmalı.

Ayrıca bana emniyetten ruhsat çıkarırken, tek yaprak değişecek ve onun ücretide 58 TL dediler

Sızdırmazlık raporu kalktı arkadaşlar geçen gün Televizyonda haberlerde gösterdiler.

bende sızdırmazlık kalktı biliyordum ama yeni lpg taktırdım ilk seferde gerek var dediler takan ustada diğer muayenelerde gerek yok dedi gittik verdik 25 tl inş boşa vermemişizdir. birde ben lpgyi bursada taktırdım muayeneye antalya da girecem. sızdırmazlığı alınca yapabilirsin demişlerdi ondan sızdırmazlığı bursa da yaptırdım muayeneye antalya da girecem kısmetse bu hafta sorun olmaz inş.

arkadaşlar sızdırmazlık tamamen kalkmadı.televizyonda ya da diğer yerlerde detaylı bilgilendirme yapılmıyor.eğer tankın üzerindeki tarih tamsa yani 10.06.2010 gibi sızdırmazlık gerekmiyor.ama son tarihte sadece 2 hane varsa 10.06.10 gibi o zaman sızdırmalık istiyorlar.mantığını bende anlamadım ama geçen hafta muayene yaptırdığım ve sızdırmazlık aldığım için biliyorum...

hakand77' Alıntı:
arkadaşlar sızdırmazlık tamamen kalkmadı.televizyonda ya da diğer yerlerde detaylı bilgilendirme yapılmıyor.eğer tankın üzerindeki tarih tamsa yani 10.06.2010 gibi sızdırmazlık gerekmiyor.ama son tarihte sadece 2 hane varsa 10.06.10 gibi o zaman sızdırmalık istiyorlar.mantığını bende anlamadım ama geçen hafta muayene yaptırdığım ve sızdırmazlık aldığım için biliyorum...
10.06.2010 ve 10.06.10 tarih ifade eden biçimsellerdir.
NE ALAKaSI VAR? Ben bunda mantık bulamadım?

ilk ruhsata işletirken sızdırmazlık istiyorlar. Sızdırmazlığın kalkması ruhsata işli araçlar için muayene ile birlikte yapılacak.

arkadaşlar bende memleketime gidip hem plakayı değiştrip hemde lpg taktırmak istiyorum ne ypmam lazım

bi sigortacıya plaka işini onlar halleder. 180 tl gibi bir masraf çıkıyor sanırım plaka sigortacı ve ruhsat ücreti. lpg yide istediğin yere taktır muayeneye girmeden önce işletmen yeterli.

BBNET
Geri