bilisim_06' Alıntı:hocam daha yeni yaptırdım anlatayım.
1.LPG faturanı projeni lpg yi taktırdığın yerden almadıysan al
2. Mühendisler odasına gidip 25 tl ye gaz sızdırmazlık raporu alıyosun.
3.sigortacından lpg işlettireceğim deyip ek1 belgesi doldurtacaksın 15 TL
4. egzos emisyon ölçüm yaptırıcaksın herhangi biyerde yada tüvtürktede yapıyorlar muayeneden önce 32 TL
5. randevunu al internetten muayeneye git 146 tl muayene
6. muayeneden geçtikten sonra tüm evraklarla emniyer amirliğine git ve ruhsatına işlettir 136.5 TL
biraz gezeceksin yani
evet geçenlerde bir arkadaşımda öle demişti. artık sızdırmazlık raporuna gerek yok muayenede diye.55ihsan55' Alıntı:gaz sızdırmazlık raporu zorunlu evrak listesinden çıkarılmış
http://ekonomi.milliyet.com.tr/lpg-liye ... efault.htm
bilen bilir bilmeyende bişe zannedecek ulan alttarafı uyduruk bi cihazı bi öne bi arkaya koyup bekliyon on saniye para gitti tabiMakina Mühendisleri Odası’na bağlı Makina ve Uçak Mühendisleri tarafından yapılan sızdırmazlık kontrollerinde, LPG tankından gaz borularına kadar her parçanın titizlikle ve en son teknoloji kullanılarak incelenmekte,
Evet, fatura tarihinden sonraki 1 ay içerisinde muayene yapılıp (araç sahibine gerek yok) emniyetten ruhsat çıkarrırken araç sahibi olmalı.crepis' Alıntı:ayrıca ruhsat değişeceği için kardeşiniz olmalı
10.06.2010 ve 10.06.10 tarih ifade eden biçimsellerdir.hakand77' Alıntı:arkadaşlar sızdırmazlık tamamen kalkmadı.televizyonda ya da diğer yerlerde detaylı bilgilendirme yapılmıyor.eğer tankın üzerindeki tarih tamsa yani 10.06.2010 gibi sızdırmazlık gerekmiyor.ama son tarihte sadece 2 hane varsa 10.06.10 gibi o zaman sızdırmalık istiyorlar.mantığını bende anlamadım ama geçen hafta muayene yaptırdığım ve sızdırmazlık aldığım için biliyorum...