HEM LİSANS HEM YÜKSEK LİSANS!!

Kodla Büyü

narsist

Aktif Üye
Arkadaşlar hem lisans hem de yüksek lisans aynı anda okunabiliyor mu?(lisanstan kasıt 2. üniversite tabi ki)

kaynak gösterebilecek arkadaş varsa sevinirim..

teşekkürler şimdiden.

okunabiliyor ilk diplomanızla yüksek lisans okuyup aynı zamanda ikinci diploma içinde lisans okuyabilirsin

yüksek lisans yaparken örgün eğitimle lisans (4yıllık) okunmamıyorDU... mahkeme iptal etmiş diye bir yerde okumuştum son durum belli değil. net bilgiyi fakülteyi ara sor onlara yazı gelmişmi gelmemişmi.

YÖK ün tüm üniversitelerdeki aktif öğrenci bilgilerini karşılaştırdığı bir veri tabanı var mı? bilmiyorum.
Aynı anda iki örgün kurum okunamıyor diye biliyorum.

Öğrenci iken enstitüde çalışmıştım, askerliğini yapmadan birden fazla üniversitede Yüksek Lisansa kayıt olanları askerlik tecilini yaparken tespit ediyorlardı. Her iki üniversitede mevcut askerlik durum belgesine göre Yüksek Lisans süresince tecil istiyor. Askerlik dairesi ilk gönderen üniversitenin istediği işlemi yapıyor. Sonra gönderen üniversiteye ise ilgili kişinin zaten başka bir üniversitede kayıtlı öğrenci olduğu için işleminin yapılmadığı yazısını gönderiyordu. Enstitü o öğrenciye ulaşıp iki üniversiteden birinden kayıt sildirmesini istiyordu.
Askerliğini yapmamış bir kişi hem Lisans hem de Yüksek Lisansa kayıt olursa yine tecil işlemini yaparken tespit ederler.

7 yıl yüksek lisans ve doktoranın birşeltirilmişini biliyorum ama sizin dediğiniz durumu duymadım..

mutefli24' Alıntı:
YÖK ün tüm üniversitelerdeki aktif öğrenci bilgilerini karşılaştırdığı bir veri tabanı var mı? bilmiyorum.
Aynı anda iki örgün kurum okunamıyor diye biliyorum.

Öğrenci iken enstitüde çalışmıştım, askerliğini yapmadan birden fazla üniversitede Yüksek Lisansa kayıt olanları askerlik tecilini yaparken tespit ediyorlardı. Her iki üniversitede mevcut askerlik durum belgesine göre Yüksek Lisans süresince tecil istiyor. Askerlik dairesi ilk gönderen üniversitenin istediği işlemi yapıyor. Sonra gönderen üniversiteye ise ilgili kişinin zaten başka bir üniversitede kayıtlı öğrenci olduğu için işleminin yapılmadığı yazısını gönderiyordu. Enstitü o öğrenciye ulaşıp iki üniversiteden birinden kayıt sildirmesini istiyordu.
Askerliğini yapmamış bir kişi hem Lisans hem de Yüksek Lisansa kayıt olursa yine tecil işlemini yaparken tespit ederler.

ASKERLİK YAPILMIŞ...

Bir de memurlar.net te arattırın/başlık açıp sorun . Akademik personel den bilenler olabilir.

Askerlik yapılmışsa, ilgili üniversitelerle görüşmek gerekiyor. Güncel uygulamayı bilmiyoruz.

BBNET
Geri