HEM çalışanı hocalarım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alyhoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    hem
Kodla Büyü

alyhoca

Aktif Üye
İlk defa bilgisayar işletmenliği kursu açıyorum pazartesi günü başlıyor sunum vs var nette baktım 6 modülden oluşuyormuş her modülün sonunda sınav mı yapıyoruz yoksa hepsi bitince mi yapılıyor bir de öneri ve tavsiyeleriniz varsa dinleyebilirim

merhabalar hocam. her modülün sonunda sınav yapmak daha iyi. kurs sonuna kadar unutuyorlar çünkü. belge almak için gelenlerde oluyor. hiç bilgisayar bilmeyende. seviye farkı bazen zorluk yaratıyor. kursa 30 kişi kayıt oluyor 15 kişi geliyor 5 tanesi ilk hafta kendine uygun bulmuyor kursu öyle bırakıyor. https://www.hemkursplan.com bu siteden kurs planı yapabiliyorsunuz. devamsızlık %20 hakları var. kurs öğrenci sayısı 8 in altına düşerse ek onaya düşüyor. idare kapatabilirde kursu onların elinde.

On yıldan fazla zaman önce kurs açmıştım kurs modüllerinin sonunda sınav yapmıştık

Hocam , bizde halk eğitimdeyiz uygulamalı sınavda yapılması gerekiyor. Uygulama sınavın %60 ı, testin %40 nı alıyoruz her modulun sonunda. Bilgi güvenliğini uygulama sınavını yapmıyoruz. Resmi belge var bir araştırın derim

Halk Eğitimlerde 20 maaş karşılığı 20 ek ders zorunlu. Ek dersin zorunlu olmaması için gereken resmi yazışmaları yaparsanız arkadaşlar. Bir öğretmenin 40 saat zorunlu bir fiil derse girmesi kadar ( Bilgisayar başında 40 saat ) saçma bir şey olmaz. Meslek Liselerinde koordinatorlük şeflik gibi durumlar olduğu için biraz daha kolaydır diye düşünüyorum.

Whatappda Halk Eğitimler grubu var pek çok sorunlar dile getiriliyor. En önemli sorun 20+20 zorunlu olması.

Halk Eğitimlerde 20 maaş karşılığı 20 ek ders zorunlu. Ek dersin zorunlu olmaması için gereken resmi yazışmaları yaparsanız arkadaşlar. Bir öğretmenin 40 saat zorunlu bir fiil derse girmesi kadar ( Bilgisayar başında 40 saat ) saçma bir şey olmaz. Meslek Liselerinde koordinatorlük şeflik gibi durumlar olduğu için biraz daha kolaydır diye düşünüyorum.
Tef mezunu olanlar için 20 saat böte için 15 saat maaş karşılığı

İlk defa bilgisayar işletmenliği kursu açıyorum pazartesi günü başlıyor sunum vs var nette baktım 6 modülden oluşuyormuş her modülün sonunda sınav mı yapıyoruz yoksa hepsi bitince mi yapılıyor bir de öneri ve tavsiyeleriniz varsa dinleyebilirim
2013 ten beri halk eğitimdeyim. ilk 5 modülün sınavını 20 soruluk test yapıyorum. son modülün sunum hazırlama modülünde uygulama sınavı yapıyorum. kendilerini tanıtan 10 slaytlık bir sunum hazırlıyorum. tek modülden hem uygulama hem de test sınavı yapmanıza gerek yok.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
20 saat maaş karşılığı tef mezunlarına eğitim fakültesi mezunları maaş karşılığı 15 saat hocam. ayrıyetten 40 saat zorunlu değil. 21 saat üzeri dilekçe verirsiniz olur biter

kursun içeriği burada yazıyor. yalnız kurs kitabı almanızı öneriyorum. ben her kurs önce yenisi çıkan bir kitabı mutlaka alıyorum. içinde bissürü örnek oluyor video ders anlatımı vs zaten kursun sonunu rahat getiriyor size. bulabilirseniz https://www.kitapyurdu.com/kitap/bi...iTtYVp2gYs56YoPgiuzIxLGW8IkU0U9Zc_JMKZbL5za7_ şu kitap iyi

bu adrestede anlatılacak konular mevcut
Kitep satıştan kalkmış sanırım diğer linkte açılmıyor hocam

Her modülün sonunda sınav yapmanız gerekiyor. Diyelim ki kursiyer ilk 3 modülü aldı ve sonrasında kursa devam edemedi. Aldığı modüllerden yapılan sınavlarda başarılı olmuşsa daha sonra aynı kursa yeniden başvurduğunda başarılı olduğu modüllerden muaf oluyor. Bu gibi durumlarda sorun yaşamamanız için her modül sonunda sınavını yapmanız uygun olacaktır.

Yukarıda yıldıray hocamızın paylaştığı eyaygın linkindeki kurs programının ölçme ve değerlendirmeyle ilgili esaslar bölümünü incelerseniz 7. madde de net bir şekilde "Değerlendirmenin teorik kısmı %40, uygulama %60 olarak dağıtılmalıdır" ibaresi yer almaktadır.

Hocam hayırlı olsun. Zümrede farklı bir karar alabilirsiniz ama normalde her modülden teorik ve uygulamalı sınav yapabilirsiniz. Teorik sınavın %60'ı ile uygulama sınavının %40'ını kullanarak not girişi yapmalısınız.

Kaynak kitap isterseniz:

burada notlar ve değerlendirme ölçeği (uygulama için) var hocam. hocalarımın da söylediği gibi 40-60 durumu var. teoriklerde yazılı notu veriyorum (1-2-3.modül), 4-5-6.modüldede uygulama sınavı yapıyorum notunu buradan veriyorum. 40-60 ı, teste iyi olmayıp uygulaması iyi olanlarda kullanıyorum. tabi ölçmenin kriteri 40-60 şeklinde her modül için diyor yönetmelik. çokta takılmayın kontrol eden hiç görmedim 11 yıldır.

ilksms
Geri