Hemşirelik mi Bilgisayar Mühendisliği mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bu iki iş arasında kaldıysa ikisinde de mutlu olamaz. Bilgisayar Mühendisi mi Endüstri Mühendisliği mi ya da Hemşirelik mi Sağlık Yönetimi mi demiyoruz ki. Birbirinden bağımsız iki meslek.

İş garantiymiş, parası çokmuş, geleceği parlakmış diye işe girip de kim çok para kazanmış allah aşkına?

Teknolojiye meraklıysa, kendini geliştirebilecekse BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ, sağlıkla ilgiliyse HEMŞİRELİĞİ okumalı.

Düzenleme: Neyse Bilgisayar Mühendisliğini kazanmış. Hayırlı olsun, böyle bi sektörde kendini geliştirmeden tutunamayacağını unutmayıp iyi çalışmalı.

bilgisayar işini herkes yapıyor, elektronikçi de yapıyor, matematikçi de bence bilgisayarla ilişkili bir bölümden uzak dursa daha iyi olurdu.
Geçen sene aynı okulda çalıştığım fen edebiyat matematik mezunu ama formasyonla öğretmenlik yapan arkadaşım KPSS den 97 aldı. merkez bankası mülakatına gitti 45 aldı. 71 ortalama ile bankaya memur olarak girdi. Dil tazminatı vs. derken şimdi 4000 civarı bir maaşı var. Yani adam matematik öğretmenliği mezunu olsaydı başvuramayacaktı. Bizim önümüz heryerde kapalı. Sordum ne iş yapıyorsun orada, dedi ki sokaktan bir adamı çevir o da benim burada yaptığım işi rahatlıkla yapar. Fırsatım olsa hemen bırakırım bu işi, öğretmenliği seçtiğim güne çok yazık.

oguz-han' Alıntı:
Arkadaşlar kusura bakmayın. Bu defa kardeşimle ilgili bir konu açmak zorunda kaldım. Çünkü çok kararsız kaldık.

Kardeşim bu sene öss'ye girdi ve 400'lerde bir puanı var. İki meslek arasında kaldık. Kendisi sayısalcı ve bayan. Meslekler Bilgisayar Mühendisliği ve Hemşirelik.

Amacım mesleklerin iyi veya kötülüğünü tartışmaktan ziyade Türkiye şartlarında maddi getirisi ve iş olanaklarını öğrenmek.

Tercihler cuma günü bitiyor.

Sizin kardeşiniz olsaydı Orta sınıf bir üniversitede (çünkü puanı çok iyi bir üniversitenin bilgisayar mühendisliğine yetmez) bilgisayar mühendisliği mi yazardınız yoksa hemşirelik mi?

İş olanakları açısından hemşirelik ağır basıyor ama bilgisayar mühendisliği hakkında pek fikrim yok. Baya baya kararsızım, o da benim gibi. Size de danışmak istedim.
Yav mesajı sonradan gördüm, mühendislik gelmiş:) Hayırlı olsun. Kendini iyi geliştirmesine bağlı herşey. İşallah umduğu gibi olur herşey.
Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
konu açıp fikir almanızda sorun olmaz hocam, yardımcı oluruz. Beyin bedava nasılsa:)
Konuya gelince; ben olsam hemşirelik seçerdim. Acayip ihtiyaç var şu anda. Sağlık meslek lisesi mezunları bile direk iş bulabiliyor.
Mühendislikte daha çok gelir elde edebilir ama garantisi yok. Bayan olması da dez avantaj bence. yarın bir gün çoluk çocuk işi olursa işe aravermek zorunda kalacak işler aksayacak vs.. Ayrıca çevremde çok bilgisayar mühendisi var. Çoğu ancak kendini geçindirebiliyor. İYi bir şirkete girerse 3-4 bin geliri olabilir ayda. Hemşireliğin de zor tarafları var ama sonuçta garanti bir meslek. Bi de doktor damat oldu mu tamamdır:)
Yav mesajı sonradan gördüm mühendislik gelmiş zaten. Hayırlı olsun kendini geliştirmeye bağlı bu meslek.

BBNET
Geri